Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Σχετικά με τον Άρη Μαρμούρη .

Οι εμπορευματικές λογικές έχουν μπει για τα καλά στον αθλητισμό από ουσιόνοντας και νοηματοδοτώντας εκ νέου ολόκληρο το αθλητικό οικοδόμημα . Οι ομάδες μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρίες , ο αθλητισμός σε οικονομική πράξη και το νέο επιχειρησιακό μοντέλο βάζει για τα καλά μπρος τις μηχανές του . Οι σπόνσορες , οι χορηγοί και οι κάθε είδους μικρές ή μεγάλες εταιρίες παίζουν μπάλα με τρόπαιο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς . Τα πάντα τίθενται προς ενοικίαση , πώληση , με βάση τους νόμους της ανταλλακτικής αξίας .


Έτσι τα γήπεδα μετατρέπονται σε πολυχώρους για διάφορες χρήσεις , οι φανέλες των ομάδων σε κινητές διαφημιστικές πινακίδες , τα ονόματα των συλλόγων σε εμπορικές φίρμες , οι οπαδοί γίνονται πελάτες-θεατές , το άθλημα προϊόν που αν σε ικανοποιεί το φοράς αλλιώς το πετάς , οι αθλητές έμψυχα αντικείμενα που αναλόγως την "αξία χρήσης" της εργατικής τους δύναμης μετατρέπονται σε σούπερ σταρ , παικταράδες , άχρηστοι , ζαπάκια , για να πωληθούν , να νοικιαστούν , να μεταβιβαστούν , να ανταλλαγούν εν συνεχεία από την μια ομάδα στην άλλη .


Οι κάθε λογής ιδιοκτήτες έμποροι για να κάνουν τη δουλειά τους μπορούν να πάρουν μια ομάδα και να την μεταφέρουν σε άλλη πόλη (κάποια στιγμή ίσως και σε άλλη χώρα) , να την αλλάξουν γήπεδο , όνομα , χρώματα , έμβλημα , κατά το δοκούν , αναλόγως τη προστάζουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα . Έτσι οι νόμοι της αγοράς βαδίζουν χέρι χέρι με το "καλό" της ομάδας σε ένα αξεδιάλυτο σύμπλεγμα όπου το ένα απλά αναπαράγει το άλλο εσαεί . Το "καλό" της αγοράς τροφοδοτεί το "καλό" της ομάδας καρατομώντας ότι αγαπήσαμε κατά το παρελθόν και δίνοντας νέες αξίες οι οποίες μετρούνται πια σε αριθμούς ..



Με αυτόν τον τρόπο το όνομα του συλλόγου μας στο τμήμα βόλεϊ απέκτησε συγκάτοικο την εταιρία Μαρμούρης προσπαθώντας ν΄ αντέξει στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις κτλ . Ο Άρης Μαρμούρης έγινε πραγματικότητα και εμείς οι πιστοί οπαδοί της νέας αυτής θρησκείας .

Ο χορηγός συνοδεύει βέβαια τ' όνομα της ομάδος μας επί μονίμου βάσεως ακόμη και σε οπαδικές ιστοσελίδες . Άντε από την διοίκηση δεν περιμένω διαφορετική στάση στο συγκεκριμένο θέμα , χρειάζονται τα φράγκα βλέπετε . Οι οπαδοί υποτίθεται όμως αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις με διαφορετικό βλέμμα και όχι με την κόρη του ματιού του διοικούντα . Υποτίθεται είπα .. Εκτός βέβαια αν έχουν υπογράψει και αυτοί καμία ψιλό σύμβαση με τον χορηγό για να τον διαφημίζουν , οπότε άξια τα λεφτά τους . Μοντέρνος αθλητισμός βλέπετε ..

Παλιότερα είχαμε τη SATO ARIS στην καλαθόσφαιρα , σήμερα τον ΆΡΗ ΜΑΡΜΟΥΡΗ στην πετοσφαίριση και αύριο ποιος ξέρει τι . Όσο για εμάς ; Ούτε SATO ARIS , ούτε Άρης Μαρμούρης , μόνο ΑΡΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: