Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Είναι πολλά τα βαλάντια .

Ούτε λίγο ούτε πολύ 370 χιλιάδες ευρώ στοίχισαν τα μέτρα τάξης στο παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ του Π.Α.Ο.Κ. και του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας .




Εκ πρώτης όψεως φαντάζει λίγο οξύμωρο στην εποχή του μνημονίου όπου υποτίθεται δεν υπάρχει χρήμα , όπου η πολιτεία προσπαθεί να περικόψει χρήματα απ΄όπου μπορεί ψαλιδίζοντας μισθούς , επιδόματα , υπερωρίες , συντάξεις στον δημόσιο τομέα , όπου ιδιωτικοποιούνται ζημιογόνες Δ.Ε.Κ.Ο. και καταργούνται τομείς - υπηρεσίες που σχετίζονται με το κράτος πρόνοιας οδηγώντας σε απόλυση , σε πρόωρη συνταξιοδότηση , σε μετάταξη χιλιάδες εργαζόμενους , όπου ειδικοί νέοι φόροι κάνουν την εμφάνιση τους και ο Φ.Π.Α. με τους έμμεσους φόρους αυξάνονται απανωτά ο ένας πίσω απ΄τον άλλον μαζί με παντός είδους αυξήσεις όπως στα τιμολόγια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς , όπου οι αναπτυξιακές και κοινωνικές δαπάνες οδηγούνται σε συρρίκνωση στ΄όνομα της εξυγίανσης και της κατάκτησης των επιθυμητών στόχων , να δίνονται τόσα λεφτά για τα μέτρα τάξης μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης .




Όλα όμως εξηγούνται αναλογιζόμενοι πως αυτή η εκ νέου αναδιοργάνωση της κοινωνίας (και η προσαρμογή της) στις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες απαιτεί και την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του κασταλτικού τομέα του κράτους μέσα από τον εκσυχρονισμό του νομικού του πλαισίου σε καινούργιες σκληρότερες φόρμες (παντός είδους τρομονόμοι για πορείες , οργανώσεις , γήπεδα , νέες σκληρότερες ποινές γι΄αυτούς που δεν πληρώνουν εισιτήριο στα λεωφορεία , γι΄αυτούς που αρνούνται να πληρώνουν τα παράνομα διόδια κτλ.) , μέσα από την πρόσληψη καινούργιου έμψυχου δυναμικού που θα στελεχώσει παλιούς και νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς (μπάτσοι παντός είδους) κάνοντας εφικτή την καλύτερη επόπτευση και καταστολή της κοινωνίας , μέσα από την αγορά και την διαρκεί ανανέωση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού (καινούργιες φυλακές , οχήματα , κάμερες , ταυτότητες , επεξεργασία dna , βιομετρικές τεχνικές , δίκτυα ανταλλαγής πληροφοριών) που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση . Η συστολή του κράτους θα λειτουργεί παράλληλα με την διαστολή του αστυνομικού του τομέα..




Έτσι εξηγείτε το πως βρέθηκαν και δόθηκαν οι 370 χιλιάδες ευρώ για τα "μέτρα" "τάξης". Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ των πληρωτέων (αρπαγμένων απ΄τις τσέπες μας) .
http://www.balleto.gr/ellada2/kupello_hol/metra_taxis_axias_370_xil_euro.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: