Συναρειανοί όποιος βρει που κρύβετε ο παπα-Πλά κερδίζει άμεσα μετρητά ένα εκατομμύριο ευρώ και άλλo 1-1,5 εκατομμύριο μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Την παρτίδα θα ρίξει ο παπατζής-Παπακόντης εντός 24 ωρών, γι΄αυτό δηλώστε συμμετοχή γρήγορα. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές, υπεύθυνες και έγγραφες αιτήσεις.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν τα λεφτά θα επιστραφούν στον χορηγικό όμιλο της Οσίας Ξένης και την οποία ευχαριστούμε παρεμπιπτόντως για την προσφορά της και η παρτίδα θα πραγματοποιηθεί ξανά τον Ιούνιο του 2015.
Αφιερωμένη στην εισβολή του καπιταλισμού στον αθλητισμό και στις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει αυτή είναι η προσεχή ραδιοφωνική εκπομπή της "Κερκίδας Συνειδήσεων" που θα μεταδοθεί την Τετάρτη στις έξι το απόγευμα και σε επανάληψη την μεθεπόμενη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, την ίδια ώρα.
Την εκπομπή επιμελείται η συλλογικότητα/group οπαδών της ομάδας του Παναιτωλικού, "Αυτόνομη Ζώνη" και μπορείτε να την ακούσετε διαδικτυακά μέσω του ιστοχώρου (http://radiourgia.squat.gr/) του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου Αγρινίου, Ραδιουργία 88FΜ και μέσα από αντίστοιχο banner που υπάρχει στην ιστοσελίδα της "Αυτόνομης Ζώνης".
Την Τρίτη το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. απέρριψε τον φάκελο για την αδειοδότηση που είχε καταθέσει η Π.Α.Ε. για λόγους μη εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων.
Η διοίκηση έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών με την οριστική απόφαση να παίρνετε την ερχόμενη εβδομάδα από την εφετειακή επιτροπή.
Την Π.Α.Ε. εκπροσώπησαν ο παραιτηθείς Γιάννης Κόντης και ο υπεύθυνος του λογιστηρίου Χαράλαμπος Κωτσιόπουλος.
Οι κύριοι λόγοι που η ομάδα δεν έχει πάρει προς το παρόν άδεια όπως διέρρευσε είναι ότι το πλάνο βιωσιμότητας δεν έπεισε τα μέλη που εξέτασαν τον φάκελο καθώς και οι τελευταίες προσφυγές των Φατί και Ντίκο.
O φάκελος που κατέθεσε τελικά η Π.Α.Ε. δεν ήταν πλήρης όπως τραγουδούσε η μεγάλη των παπαγάλων σχολή και το μόνο πρόβλημα δεν ήταν οι προσφυγές που έσκασαν τώρα στο τέλος.
Την περασμένη Παρασκευή βέβαια οι Θανάσης Αθανασιάδης και Γιάννης Κόντης είχαν παραβρεθεί στην Αθήνα όπου ενημερώθηκαν από μέλη της επιτροπής αδειοδότησης πως μέχρι την Δευτέρα θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση σε όλα τα ανοικτά ζητήματα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον παραιτηθή Γιάννη Κόντη να δηλώνει το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή πως:
«ήμουν προχθές στην πρώτη ακρόαση και ο Άρης δεν έχει πρόβλημα βιωσιμότητας, ούτε με την καθαρή θέση του. Έχει πρόβλημα με δύο παίκτες που έχουν καταθέσει προσφυγές. Σας λέω ότι όλα τα χρέη του Άρη είναι μακροπρόθεσμα και ρυθμισμένα».
Όλως «περιέργος» την Τρίτη αφού προηγήθηκε η αρνητική εισήγηση από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης και το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση πήρε την «λαϊκή εντολή» από το σώμα της "Κοινωνίας Μελών", ανακοινώνετε ότι η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με τον δικηγόρο του Ρικάρντο Φατί, Γιώργο Ζελελίδη και τον δικηγόρο του Φράνσις Ντίκο, Λευτέρη Σιδηρόπουλο και οι δύο ποδοσφαιριστές δέχονται νέο διακανονισμό των χρημάτων που τους οφείλονται με χρονικό ορίζοντα την ερχόμενη Δευτέρα.
Ξεδιαλύνετε σιγά σιγά το μυστήριο με τις εικονικές τάσεις φυγής που εμφανίζει εδώ και λίγο καρό ξαφνικά ο Γιάννης Κόντης.
Σύμφωνα με άρθρο του εβδομαδιαίου περιοδικού "Επίκαιρα" που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του το Σ.Δ.Ο.Ε. διαπίστωσε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και υποψία εικονικών τιμολογίων στην Π.Α.Ε. ενώ ζήτησε να ανοίξει ο τραπεζικός λογαριασμός του «εκτελεστικού διευθυντή». Ακόμη στο δημοσίευμα αναφέρετε ότι ο Γιάννης Κόντης δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση από το 1999.
Όλως τυχαίος το φιλαράκι του Κυριάκος Θωμαΐδης προνόησε γι΄αυτόν και έτσι την αυριανή ημέρα ο Γιάννης Κόντης δεν θα παρευρίσκεται στην διακοπείσα έκτακτη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών της 4ης Μαΐου για να αναλύσει το επενδυτικό πλάνο του, καθώς όπως είπε έχει αποφασίσει να μην ξαναπατήσει πόδι του σε αυτήν, αλλά θα βρίσκετε στο studio της τηλεοπτικής εκπομπής η "Δίκη στονΣκάϊ" μαζί με τον Αλέξη Κούγια προκειμένου να μιλήσουν μεταξύ των άλλων για τα οικονομικά σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο!!!
Και σίγουρα ο Γιάννης Κόντης είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για μια τέτοια κουβέντα.
Όσοι λοιπόν εμφανίζουν στερητικά συμπτώματα όταν δεν τον βλέπουν live με τα μάτια τους ή "μαγνητοσκοπημένο" στα όνειρα τους μπορούν να παρακολουθήσουν την αυριανή πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή.
Προσφυγή κατέθεσε την χθεσινή ημέρα και ο Σανκαρέ ζητώντας συνολικά ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο 400 χιλιάδες ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής διεκδικεί 160.000 ευρώ που του οφείλονται από το συμβόλαιο της φετινής χρονιάς, 340.000 ευρώ που αντιστοιχούν στα επόμενα 2 χρόνια του συμβολαίου του καθώς και 900.000 ευρώ από αντίστοιχη ρήτρα που υπήρχε και στο συμβόλαιο του Μιχάλη Σηφάκη.
Ο Καλίφα Σανκαρέ επέλεξε την δικαστική οδό αφού η διοίκηση αθέτησε τις υποσχέσεις της κατά το παρελθόν για καταβολή μέρους των οφειλομένων. Η υπόθεση του θα εκδικαστεί μάλλον στις 28 Μαΐου.
Και κάτι για τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της ομάδας.
Καλά εσείς μέχρι εχτές κράζατε τον Σηφάκη και τον μάνατζερ του που ενεργοποίησαν την ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή περί "προστατευόμενης περιόδου".
Στην περίπτωση του Σανκαρέ γιατί το μόνο που είχατε να μας διηγηθείτε είναι ότι «επικοινωνήσατε» δήθεν με τους «άγνωστους» εκπροσώπους του παίκτη, οι οποίοι σας «μετέφεραν» μάλιστα δηλώσεις του «ίδιου» του ποδοσφαιριστή, ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την ρήτρα παρά μόνο επιθυμεί να πάρει τα υπόλοιπα.
Και αναρωτιόμαστε λοιπόν όπως κάνατε και εσείς. Καλά αφού δεν τα θέλει γιατί τα διεκδικεί;
Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα του συνδέσμου "Super 3" ο τέως ποδοσφαιριστής της ομάδας, Νίκος Λαζαρίδης, μιλώντας μεταξύ των άλλων για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς.
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο 910ο φύλλο της εφημερίδας στις 4 Μαΐου. Αναδημοσιεύουμε ένα μέρος των όσων είπε ο Νίκος Λαζαρίδης:
Στο τέλος όμως η ομάδα κλάταρε. Τα ματς με Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και Κέρκυρα χάλασαν τη καλή εικόνα. Γιατί;
«Παίξανε πολλά πράγματα ρόλο γι αυτό. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.
Δε μπόρεσε η ομάδα ν’ αντέξει, ψυχολογικά, είχε φτάσει στα όρια της. Επικρατούσε πολύ μεγάλη απογοήτευση. Ήμασταν αρκετούς μήνες απλήρωτοι και πολλοί από τους συμπαίκτες μας αντιμετώπιζαν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης. Όλα αυτά είναι φυσιολογικό να επηρεάζουν κάθε ποδοσφαιριστή. Το να ‘σαι απλήρωτος δυο και τρεις και τέσσερις μήνες δεν είναι και τόσο σημαντικό. Το να ‘χεις, όμως, να πάρεις χρήματα εδώ κι ένα χρόνο, νομίζω ότι δεν είναι και ότι το καλύτερο για οποιονδήποτε».
Από πότε έχεις εσύ να πληρωθείς;
«Ορισμένοι από μας, νομίζω πολλοί περισσότεροι απ’ τους μισούς συμπαίκτες μου, έχουμε να παίρνουμε χρήματα απ’ το περυσινό ακόμα συμβόλαιο. Ούτε λόγος φυσικά για το φετινό…
Το ξαναλέω για να το ξεκαθαρίσω, δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, αλλά σκεφτείτε τα συναισθήματα των οικογενειών των παιδιών που θέλουν να φάνε για να ζήσουν. Δε ξέρω τι έφταιξε, ίσως το θέμα της εφορίας που η διοίκηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος εκεί, αλλά νομίζω ότι πρώτο μέλημα έπρεπε να ‘ταν η εξασφάλιση, έστω και κάποιου ποσού για τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα, ώστε να ‘ναι πιο ελεύθεροι κι απερίσπαστοι στη δουλεία τους. Ότι και να λέμε, όταν δουλεύει κάποιος κάπου θέλει να πληρώνεται κι ειδικά για κάποιους παίκτες που είναι από μακριά και δεν έχουν την ίδια κουλτούρα και τις ίδιες ανάγκες μ’ εμάς, αυτό είναι ότι χειρότερο. Νομίζω οι στιγμές που περάσαμε, ειδικά, στο πρώτο μισό της χρονιάς ήταν πολύ δύσκολες».
Ο πολύς κόσμος δε μπορεί να το καταλάβει αυτό. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς σημαίνει;
«Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Όταν μπαίνει να παίξει κάποιος, ξεχνάει τα πάντα και παίζει για τον εαυτό του και την ομάδα. Το θέμα είναι ότι απ’ την επομένη θα συνεχίζει να σκέφτεται, να συζητάει και να τον τρώει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όταν μια αρρωστημένη κατάσταση συνεχίζει να ισχύει σε φθείρει. Χαλάει τη πειθαρχία, τη διάθεση και όλο το γενικότερο κλίμα. Όταν σου λέει κάποιος συμπαίκτης σου ότι δεν έχει να φάει, ή δεν έχει λεφτά να βάλει βενζίνη, να ‘ρθει στη προπόνηση, εκείνη τη στιγμή σε πιάνει απελπισία. Δε μπορείς να βλέπεις το συμπαίκτη σου, να σου ζητά δανεικά να φάει το μεσημεριανό ή το βραδινό του…».
Υπήρξαν δηλαδή και τέτοια περιστατικά…
«Ναι, υπήρξαν…».
Με ξένους ή με πιτσιρικάδες;
«Με τους μικρούς, αλλά δεν έχει σημασία. Ότι και να ‘ναι είναι ισότιμα μέλη της ομάδας…».
Εννοείτε αυτό…
«Είναι συνάδελφοι μας και πρέπει να τους βοηθούμε. Ειδικά σ’ αυτούς που παίρνουνε ελάχιστα χρήματα, η διοίκηση έπρεπε να καταβάλει κάποιο μέρος τους. Τέλος πάντων, όλα αυτά πέρασαν, η χρονιά τελείωσε…».
Μα το θέμα είναι τα συνεπακόλουθα των όσων συνέβησαν και τι προμηνύεται να συμβεί στο μέλλον…
«Έτσι ακριβώς είναι. Κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν και να μπουν στη θέση τους…».
Απ τη συμπεριφορά της διοίκησης στο πρόσωπο σας αισθάνεστε εμπαιγμό, απ’ την άποψη ότι λάβατε πολλές υποσχέσεις οι οποίες δε τηρήθηκαν; Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας, πλέον, στο πρόσωπο των ανθρώπων της;
«Ναι , έχει κλονιστεί είναι αλήθεια και νομίζω αυτό δεν είναι ότι καλύτερο.
Έχουμε πάρει απ την αρχή της χρονιάς πολλές διαβεβαιώσεις απ’ τη διοίκηση χωρίς όμως καμιά απ’ αυτές να τηρηθεί. Αυτή τη στιγμή, γιατί όλοι μας θέλουμε το καλό της ομάδας κάναμε διακανονισμό θέλοντας να πάρει η ομάδα το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα. Βάλαμε κάποιες ημερομηνίες οι οποίες ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν».
Θεωρείς ότι η δική σας στάση στη δεδομένη οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ήταν η θετική και η πρέπουσα;
«Νομίζω ότι όταν για έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχεις πάρει ούτε ένα ευρώ απ’ το συμβόλαιο σου, τι άλλο να κάνεις για να κρατήσεις καλύτερη στάση; Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι κάναμε μεγάλη υπομονή.
Μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη με κάποιες αποχές που κάναμε για 2-3 μέρες…».
…τις θεωρείς λάθος αυτές;
«Δεν είπα ότι ήταν λάθος, είπα ότι μπορεί να ήτανε λάθος, μπορεί ,όμως και σωστές…
Εμείς το κάναμε αυτό, απλά, για να καταδείξουμε ποιο είναι το πρόβλημα γιατί πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι ήμασταν πληρωμένοι. Ως ένα μέτρο πίεσης δηλαδή…».
Ο κόσμος κατανοεί απόλυτα το κάθε δίκαιο. Δεν ανέχεται όμως μονάχα στη δική του ομάδα να συμβαίνουν όλα αυτά. Δηλαδή οι άλλες δεν αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα; Ούτε αποχές όμως, ούτε τίποτα άλλο δε συνέβη…
«Επειδή το ‘χαμε συζητήσει, πολλές φορές αυτό μεταξύ μας, αλλά και μ’ άλλους συναδέλφους άλλων ομάδων, νομίζω ότι όποιον και να ρωτήσεις απ’ τις άλλες ομάδες κανείς δε θα σου πει ότι απ’ την αρχή της χρονιάς δε πήρε ούτε ευρώ απ’ το συμβόλαιο του. Τέλος πάντων αυτά είναι μόνο για να τα λέμε αυτή τη στιγμή, για να καταλάβει ο κόσμος ότι κι εμείς είμαστε άνθρωποι και περνούσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Σίγουρα κι είναι αλήθεια αυτό, κι η διοίκηση περνούσε δύσκολες στιγμές με το διακανονισμό που έπρεπε να τηρήσει με την εφορία. Εύχομαι τη νέα χρονιά όλοι να ‘ναι πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Το πιο βασικό σε μια ομάδα είναι να μη χαλάσουν τα αποδυτήρια. Με άσχημο κλίμα μέσα σ’ αυτά δεν πας πουθενά. Με καλό κλίμα ότι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσεις στη πορεία μπορεί να λυθεί».
Ο λόγος που το κλίμα δεν ήταν καλό ήταν λόγω χαρακτήρα κάποιων παικτών που είτε βεντετίζαν, είτε κάνανε κακή εξωγηπεδική ζωή, ή λόγω των οικονομικών προβλημάτων;
«Όχι, δυστυχώς, δεν ήταν μόνο οικονομικό. Το οικονομικό, απλά, το επιδείνωνε. Καλό θα είναι τη νέα χρονιά κάποιες καταστάσεις ν’ αλλάξουν γιατί αν δεν αλλάξουν θα υπάρξουν σίγουρα κι άλλα προβλήματα».
Το ρόστερ με το οποίο ξεκίνησε η χρονιά μήπως ήταν υπεράριθμο; Κι αν στη τελική έγινε και σωστή διαχείριση του;
«37 παίκτες σε μια ομάδα νομίζω ότι είναι αριθμός πάρα πολύ μεγάλος. Δε μπορεί ένας προπονητής να δουλέψει με τόσους παίκτες. Το ποιος έχει ευθύνη για αυτό δε ξέρω, όμως είναι πάρα πολλοί για μια ομάδα.25-26 ποδοσφαιριστές το ανώτερο είναι ο ιδανικότερος αριθμός».
Αν, έστω κι έτσι, θελήσουμε να βγάλουμε κάποια κέρδη απ’ τη φετινή τραγική χρονιά αυτή, αυτά, ποια μπορούσε να είναι;
«Κάποιοι μικροί παίκτες που έδειξαν ότι μπορούν ν’ αγωνιστούν και να πρωταγωνιστήσουν με τη φανέλα του ΆΡΗ».
Με τη δική σου περίπτωση τι γίνεται; Το συμβόλαιο σου σε λίγες ημέρες τελειώνει. Τι προτίθεσαι να κάνεις; Ποια είναι η επιθυμία σου;
«Δεν έχουμε κάνει ,ακόμα, κάποια συζήτηση, για να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, μου έχουν πει όμως ότι υπάρχει διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Επιθυμία δική μου, που την έχω εκφράσει πολλές φορές είναι να παραμείνω στην ομάδα. Πρέπει όμως να λυθεί το οικονομικό ζήτημα. Το να οφείλονται σ’ ένα ποδοσφαιριστή τα χρήματα ενός ολόκληρου έτους και να υπογράφει νέο συμβόλαιο είναι σίγουρα κάτι παράδοξο και σίγουρα όχι και το καλύτερο».
Δε ξέρουμε αν σε κουράσαμε, αλλά έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα ώστε να μάθει ο κόσμος τη πάσα αλήθεια.
«Οπωσδήποτε έπρεπε να ειπωθούν και να ‘στε βέβαιοι, ότι όλα αυτά που είπα, δεν τα είπα κακοπροαίρετα, αλλά με σκοπό να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα για να μη ξανασυμβούν τα ίδια λάθη και στο μέλλον».
Νίκο η θέση η δική μας είναι ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει η μαγιά των νέων παικτών που μπορεί να βασιστεί και να χτιστεί ο νέος ΆΡΗΣ και δε πρέπει επ’ ουδενί να διαλυθεί ο κορμός αυτής της ομάδας.
«Αν θες να κάνεις κακό σε μια ομάδα, διώχνεις είκοσι παίκτες και παίρνεις άλλους τόσους. Δε χτίζονται, όμως ,έτσι οι ομάδες…».
Προσφυγή κατέθεσε την περασμένη Τρίτη ο Μιχάλης Σηφάκης ζητώντας το ποσό των 988 χιλιάδων ευρώ. Οι 188.000 είναι δεδουλευμένα της φετινής περιόδου ενώ οι υπόλοιπες 800 χιλιάδες προέρχονται από έναν όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο και αφορά την λεγόμενη "προστατευόμενη περίοδο" για ποδοσφαιριστές έως 28 ετών. Η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 28 Μαΐου ενώ το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έληγε στις 30 Ιουνίου.
Η "προστατευόμενη περίοδος" που ισχύει εδώ και περίπου δύο χρόνια αφορά τα χρόνια του συμβολαίου του παίκτη που απομένουν από την καταγγελία του συμβολαίου με υπαιτιότητα της ομάδας.
Σύμφωνα με αυτόν τον όρο ο ποδοσφαιριστής από την χρονική στιγμή της καταγγελίας μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα που προβλέπονται μέχρι το τέλος του συμβολαίου του στο διπλάσιο διαιρώντας το ποσό με τις μεταγραφικές περιόδους που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του συμβολαίου. Στην περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη θα μπορούσε να διεκδικήσει αφού η καταγγελία έγινε τον Μάιο, τα χρήματα του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου στο διπλάσιο, καθώς μετά δεν υπολείπεται κάποια μεταγραφική περίοδος.
Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή ανέφερε για την ενέργεια του πελάτη του να διεκδικήσει χρήματα πατώντας πάνω στον συγκεκριμένο κανονισμό πως:
«Αυτή η κίνηση είναι το απόσταγμα 2,5 μηνών κοροϊδίας! Ο Μιχάλης δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε θα κάνω προσφυγή. Προηγήθηκαν συζητήσεις και συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν».
Αυτή ήταν η δεύτερη προσφυγή του παίκτη την φετινή χρονιά αφού η πρώτη είχε γίνει στις 23 Ιανουαρίου και την είχε αποσύρει στις 30 του μηνός μετά από διαβουλεύσεις με την διοίκηση. Την περίοδο του Πάσχα του είχαν καταβληθεί 100 χιλιάδες ευρώ τα οποία όμως ήταν χρωστούμενα από την περσινή χρονιά.
Η προσφυγή του Σηφάκη ήρθε να προστεθεί σε αυτές τον Ρικάρντο Φατί και Φράνσις Ντίκο που έγιναν στις 4 Μαΐου και θα εκδικαστούν στις 21 Μαΐου. Οι 2 παίκτες ζήτησαν τα δεδουλευμένα της φετινής χρονιάς και τα χρήματα του συμβολαίου της επομένης.
Για τον Ντίκο τα δεδουλευμένα είναι 160 χιλιάδες ευρώ και για τον Φατί 400.000. Ενώ τα χρήματα της επόμενης χρονιάς αγγίζουν για τον μεν Ντίκο τις 190 χιλιάδες ευρώ και για τον Φατί τις 420.000. Ο Φατί αξιώνει περίπου 80 χιλιάδες ευρώ για να πάρει αναβολή η προσφυγή και ο Ντίκο γύρω στις 50.000.
Ακόμη είχαν ζητήσει από την Π.Α.Ε. να πληρώσει κάποια στιγμή τα ενοίκια των σπιτιών όπου διέμεναν για να μην τους πρήζουν άλλο οι σπιτονοικοκυρές και τους πετάξουν στο δρόμο μαζί με τα πράγματα τους, κάτι το οποίο τελικά έγινε και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Οι 2 ποδοσφαιριστές είχαν υπογράψει διακανονισμούς για τα χρήματα που τους οφείλονταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Ο μεν Ρικάρντο Φατί είχε να παίρνει 2 δόσεις από 85 χιλιάδες ευρώ έκαστη, οι οποίες έληγαν στις 5 Απριλίου και 5 Μαΐου, καθώς και άλλη μία αξίας 140 χιλιάδων ευρώ από τον Γενάρη και οι οποίες φυσικά δεν εξοφλήθηκαν ποτέ. Ο δε δόσεις του Φράνσις Ντίκο πέρασαν στο δεφτέρι με τα μελλοντικά χρωστούμενα και για πρώτη φορά πήρε κάποια χρήματα στα τέλη Απριλίου.
Στις 2 Μαρτίου προσφυγή είχε καταθέσει και ο Κάρλος Τόχα ζητώντας την ελευθερία του και αξιώνοντας ποσό που άγγιζε τις 800 χιλιάδες ευρώ που περιελάμβανε τα δεδουλευμένα της περιόδου και το υπόλοιπο του συμβολαίου του.
Τα δημοσιογραφικά φερέφωνα ξαφνικά μας ενημέρωναν για τα «ροζ σκάνδαλα» του Κάρλος από τον καιρό που αγωνιζόταν στην Στεάουα Βουκουρεστίου, πως ο παίκτης δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα (αργά το "ενστερνίστηκαν") και πως η διοίκηση θα καταγγείλει τον παίκτη στην FIFA για "κακή γηπεδική και εξωγηπεδική συμπεριφορά".
Εν συνεχεία οι πληρωμένοι-προσκυνημένοι κονδυλοφόροι-βίζιτες της διοίκησης μας πληροφορούσαν πως οι 2 πλευρές τα έχουν βρει και δεν απέμενε παρά μόνο η προκαταβολή στον ποδοσφαιριστή για να μην εκδικαστεί η προσφυγή του που έπαιρνε αναβολές γι΄ αυτό το λόγο. Τελικά η προσφυγή στις 2 Απριλίου μετά από δυο αναβολές εκδικάζεται με τις δύο πλευρές να παίρνουν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα.
Εν συνεχεία υπήρξε τελικά συμφωνία με τον Κάρλος Τόχα να παίρνει στις 22 Απριλίου την πρώτη δόση του διακανονισμού ύψους 120 χιλιάδων ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα να μοιράζονται σε 3 ισόποσες δόσεις, με το συνολικό ποσό που θα αποκομίσει ο παίκτης να φτάνει τις 400 χιλιάδες ευρώ. Κάπως έτσι επικυρώθηκε η λύση του συμβολαίου του.
Στις 5 Μαΐου έληξε και η πρώτη από τις δέκα δόσεις των 26 χιλιάδων ευρώ που έχει να λαμβάνει ο Ευθύμης Κουλοχέρης μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει τον περασμένο Νοέμβριο κερδίζοντας την ελευθερία του.
Τότε είχαν επιδικαστεί στον ποδοσφαιριστή 260 χιλιάδες ευρώ και τα οποία ρυθμίστηκαν σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση έπρεπε να καταβληθεί στις 5 Μαΐου κάτι το οποίο δεν έγινε με τον παίκτη να δίνει χρονική παράταση για να εξοφληθεί μέχρι το τέλος του μήνα
Τέλος λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης στην Ε.Π.Ο. πληροφορούμαστε ξαφνικά για φέσι 580 χιλιάδων ευρώ από την FIFA. ύστερα από καταγγελία του Μάρσιο Αμορόζο που προσέφυγε σε αυτήν για να διεκδικήσει τα υπόλοιπα χρήματα του συμβολαίου του.
Η μεταγραφή του Γιάννη Κόντη είχε έρθει στην ομάδα μετά βαΐων και κλάδων τον Ιανουάριο του 2008 με χιλιάδες λαού να τον υποδέχονται στο αεροδρόμιο και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να μην τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή στον τελικό του Καυτανζογλείου. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου είχε αποχωρήσει για την Βραζιλία ζητώντας να του επιτραπεί να υποβληθεί εκεί σε θεραπευτική αγωγή στο πόδι και να επιστρέψει πίσω μετά από οκτώ εβδομάδες.
Κάτι το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό από την διοίκηση η οποία του είχε ζητήσει να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και να εξεταστεί εδώ από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε καν στην προετοιμασία της ομάδας και βρέθηκε να κάνει surfing στις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Π.Α.Ε. τότε είχε καταγγείλει στις 16 Ιουλίου 2008 το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή στην αρμόδια πρωτοβάθμια επιτροπή οικονομικών διαφορών της Ε.Π.Ο. ζητώντας παράλληλα και αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2008 και δικαίωνε μερικώς την ομάδα διακόπτοντας τη σύμβαση με τον Αμορόζο με υπαιτιότητα του ίδιου, αλλά χωρίς να γίνετε δεκτή η απαίτηση για αποζημίωση.
Νωρίτερα είχε πετύχει να απορριφθεί με δικαστική απόφαση η ένσταση του παίκτη που υποστήριζε ότι η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ ήταν αναρμόδια να επιληφθεί της υπόθεσης.
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 η Π.Α.Ε. καταθέτει έφεση στο διαιτητικό δικαστήριο της Ε.Π.Ο. διεκδικώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η υπόθεση εκδικάζεται τον Δεκέμβριο του 2008 με την απουσία της διοίκησης η οποία δεν παρέστη και χωρίς να πληρώνει παράλληλα το απαιτούμενο παράβολο των 300 ευρώ. Τον Μάιο του 2009 βγαίνει η απόφαση που χαρακτήριζε απαράδεκτο το αίτημα αποζημίωσης βασιζόμενο στην μη παρουσία της διοίκησης στο δικαστήριο.
Κάποια στιγμή το 2008 ο Αμορόζο και ενώ δεν είχε παραστεί σε καμία εκδίκαση στις επιτροπές της Ε.Π.Ο. απέστειλε καταγγελία στην FIFA δηλώνοντας ότι δεν αποδέχεται την εκδίκαση των ελληνικών επιτροπών και επιθυμούσε την μεσολάβηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πάγια αρχή της ΦΙΦΑ είναι να αγνοεί τις αποφάσεις των ελληνικών επιτροπών εάν δεν επιθυμεί την εκδίκασή τους εκεί ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου αυτή τη φορά στην FIFA με τον ποδοσφαιριστή να ζητάει συνολικά 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες ευρώ και να του επιδικάζονται τελικά οι 580.000.
Ο εκτελεστικός διευθυντής είχε εισηγηθεί να μην παραστεί η Π.Α.Ε. στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008 στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ διεκδικώντας την αποζημίωση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ με δική του απόφαση και σύμπραξη των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου παραιτήθηκε από το έγγραφο της υπόθεσης που αφορούσε τα χρήματα της αποζημίωσης.
Αργότερα στις 11 Μαΐου 2011 δήλωνε στην έκτακτη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της «Λέσχης Φίλων» ότι χάρη στις δικές του γνωριμίες στη FIFA η ομάδα γλύτωσε από τον Αμορόζο ένα εκατομμύριο ευρώ. Η υπόθεση δεν είχε εκδικαστεί ακόμη.
H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη χθεσινή της συνεδρίαση έκανε δεκτή την αίτηση για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Π.Α.Ε. ύψους 200 χιλιάδων ευρώ που συρρικνώθηκε στις 100 για οφειλές προς το αθλητικό σωματείο του Διγενή Λακκώματος και την εταιρεία «ΑΓΡΟΧΟΥΜ Α.Ε» που αφορούν την υπόθεση της μεταγραφής του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό απορρίπτοντας το αίτημα της Π.Α.Ε. για αναβολή της εκδίκασης σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Η ΑΓΡΟΧΟΥΜ είναι εταιρία που δραστηριοποιείτε στον χώρο εμπορίας και διανομής γεωργικών εφοδίων για επαγγελματική και ερασιτεχνική χρήση.
Μετά την σημερινή απόφαση η Π.Α.Ε. υποχρεούται εντός 15 ημερών είτε να καταβάλει άμεσα τις 100.000 ευρώ που οφείλονται και έγιναν απαιτητά μέσω της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου είτε να καταφέρει να επιτύχει εξώδικη διευθέτηση της οφειλής με την ομάδα του Λακκώματος αφού σε αντίθετη περίπτωση χωρίς την εγγυητική επιστολή θα υπάρξει ορατός κίνδυνος για την αδειοδότηση της ομάδας την νέα αγωνιστική χρονιά.
Στις 16 Ιανουαρίου 2009 το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε κάνει δεκτή την αίτηση του Διγενή Λακκώματος και διέταζε την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Π.Α.Ε. μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στο 20% από την πώληση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 και εδραζόταν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογραφεί στις 18 Ιουλίου 2002 από τους Λάμπρο Σκόρδα και Αλκέτα Παναγούλια με τους διοικούντες της Χαλκιδικιώτικης ομάδας.
Η απόφαση αυτή αποτελούσε εξασφαλιστικό μέτρο της απαίτησης του Διγενή και για να είναι οριστική θα έπρεπε να τελεσιδικίση με την εκδίκαση τα επόμενα χρόνια αρχικά της αγωγής και εν συνεχεία της έφεσης.
Στις 29 Γενάρη 2010 το Πολυμελές Πρωτοδικείο κάνει δεκτή την αγωγή του Διγενή και η ομάδα καλούνταν αρχικά να καταβάλει άμεσα 150.000 ευρώ και τα οποία ο Διγενής πήρε μετά από κατασχετήριο της Σούπερ Λίγκας. Η απόφαση αυτή ήταν προσωρινά εκτελεστεί ενώ αν η ομάδα έχανε και στο εφετείο θα έπρεπε να καταβάλει συνολικά 500.000 ευρώ (άλλες 350.000) πλέον τόκων και δικαστικών δαπανών. Σήμερα το συνολικό ποσό αγγίζει τις 700 χιλιάδες ευρώ.
Στις 20 Ιανουαρίου 2012 το Εφετείο Θεσσαλονίκης απορρίπτει την έφεση της Π.Α.Ε. κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου επιδικάζοντας στον Διγενή Λακκώματος τις υπόλοιπες 350 χιλιάδες ευρώ.
Εν συνεχεία η Π.Α.Ε. έκανε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο με τελευταία πράξη στην πολύχρονη υπόθεση την προχθεσινή κλήτευση από την Ε.Ε.Α. και τη χθεσινή απόφαση που κάνει δεκτή την αίτηση για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.
Συνελήφθη λέει την Δευτέρα από μπάτσους του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Α.Σ., Νίκος Παπαδόπουλος, όπου μετά από διευκρινήσεις αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος διώκεται ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη από τον οικονομικό εισαγγελέα μετά από αναφορά της εφορίας στην εισαγγελία για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ΄εξακολούθηση και πλαστά εικονικά τιμολόγια.
Το βεβαιωμένο ποσό του χρέους ανέρχεται στις 966.280,11 ευρώ και αφορά την διετή περίοδο χρήσης από 31 Μαρτίου 2009 έως 30 Νοεμβρίου 2011.
Μετά την δίωξη του Νίκου Παπαδόπουλου η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή και αφού έως τώρα τα λαμόγια του Α.Σ. έχουν καταχρεώσει τον Ερασιτέχνη και μαζί με τα συνεταιράκια τους την Π.Α.Ε. και την Κ.Α.Ε. ενώ έχουν οδηγήσει και σχεδόν όλα τα τμήματα του συλλόγου στον σταδιακό αφανισμό, σήμερα το πρωί για να θολώσουν τα νερά εξέδωσαν «πλαστή» μάλλον ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δραστηριοποιούνται για την εξεύρεση λύσης στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ ύστερα από τη χθεσινοβραδινή του πολύωρη συνεδρίαση θέλει να εκφράσει την ανησυχία του για τη μη εύρεση λύσης, μέχρι σήμερα, στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ».
«Ο ΑΣ ΑΡΗΣ, κάτοχος του 32% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και τονίζει προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες, που απορρέουν από το θεσμικό και μετοχικό του ρόλο».
Στην ανάγνωση πρακτικών από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της "Λέσχης Φίλων" που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου 2009 προχώρησε στην έκτακτη γενική συνέλευση της "Κοινωνίας Μελών" της 4ης Μάιου το πρώην μέλος της Π.Α.Ε. και της "Λέσχης Φίλων", Αναστάσιος Δεσύπρης.
Κατά την ανάγνωση των πρακτικών που περιελάμβαναν διαλόγους που διαβάζονταν ονομαστικά έθεσε ένσταση να μην διαβαστούν οι διάλογοι που τον αφορούν μέχρι να τους περάσει από Check Up για να διαπιστώσει αν είχαν κάτι ενοχοποιητικό οπότε και προχώρησε εν συνεχεία στην δημοσιοποίηση τους.
Τα πρωτόκολλα των σοφών της "Λέσχης" που ούτε αυτοί ήθελαν για ευνόητους λόγους να διαβαστούν αλλά λόγω της πίεσης που τους ασκήθηκε αναγκάστηκαν σαν βρεγμένες γάτες να το αποδεχτούν έδειξαν πως από τότε υπήρχε σαν σκέψη στο πονηρό μυαλό τους να πουλήσουν την ομάδα σε μεγαλοεπενδυτή δίνοντας του ως αντιπαροχή μάλιστα το "νέο γήπεδο". Ενώ ως αιτιολογία χρησιμοποιήθηκε το «Θα τα ρίξουμε όλα, στα χρέη του Σκόρδα». Ακόμη οι διάλογοι έδειξαν πως για την αγωνιστική περίοδο 2009/10 προϋπολογισμός δεν υπήρχε.
Αυτά λοιπόν συζητούσαν αναμεταξύ του ο πρόεδρος της "Κοινωνίας", Γιάννης Γρανούζης, με τον πρόεδρο της Π.Α.Ε., Θανάση Αθανασιάδη και με τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους.
Μετά την ανάγνωση των πρακτικών των σοφών ο Τάσος Δεσύπρης ανέφερε:
«Είχα αναφέρει ότι έρχεται μεγάλη οικονομική κρίση και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Σήμερα που μιλάμε από το απόγευμα μέχρι τώρα δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί ή στην καταστροφή ή στην κατάργηση αυτού που όλοι μας χτίσαμε εδώ και έξι χρόνια...».
«Αυτή τη στιγμή ο Άρης χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να προχωρήσει, χρειάζεται ανθρώπους σοβαρούς, υπεύθυνους, με επάρκεια σε πολλά θέματα και εμείς καλούμαστε να πάρουμε σοβαρότατες αποφάσεις».
«Η πρόταση του αγαπητού κ. Γιάννη Κόντη εμένα με προσέβαλλε πάρα πολύ. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι πρόταση..».
«Δεν είμαι σε θέση και κάποιοι που είναι μαζί μου, να κάνω οποιαδήποτε πρόταση, αν δεν λάβω γνώση σε πλήρη μορφή, σε συνεργασία με λογιστήριο και νομική υπηρεσία, να κάτσω να δουλέψω πολύ, τουλάχιστον 2-3 βδομάδες και να έρθω ενώπιόν σας ότι η πρότασή μου είναι αυτή και μπορεί να εφαρμοστεί έτσι. Έχω και εγώ πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και πριν από ένα μήνα ζήτησα εγγράφως συγνώμη. Και ξαναζητώ».
«Όταν παρέλαβα τα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης Σκόρδα. Η ΠΑΕ είχε καθαρή αρνητική θέση 10,8 εκατ. ευρώ. Στις 30/6/12 θα έχει 22 εκατ. ευρώ!Σε τρία χρόνια η ΠΑΕ διπλασίασε τα χρέη της!».
«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Αυτό το ποσό κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ποτέ. Θα πρέπει να γίνει διακανονισμός με τους ήδη διακανονισθέντες πιστωτές μας σε βάθος χρόνου και επίσης θα πρέπει να γίνει κούρεμα. Για να γίνει κούρεμα, ο καθένας με τον οποίο συνομιλείς θα πρέπει να βλέπει ότι είσαι σοβαρός».
«Δεν τα είπα όλα αυτά πριν 3 χρόνια γιατί επί ένα ολόκληρο χρόνο έδωσα τιτάνιο αγώνα μέσα στα όργανα (εντάξει και καμιάυπερβολή να πούμε δεν πειράζει). Δεν τα είπα δημοσίως. Λανθασμένα θεώρησα ότι θα έκανα στην ομάδα. Έκανα κακό τελικά που δεν το έκανα. Δεύτερον, διότι είμαι οικογενειάρχης, είχα ένα παιδί τότε δύο ετών και φοβόμουν. Σας το λέω ξεκάθαρα. Ντροπή μου;Ντροπή μου!».
Τα χρέη που άφησε η παρελθούσα διοίκηση ήταν 10 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά τα επίδικα από τις περιπτώσεις του "Λακκώματος", της "Sportvision" και των προσφυγών.
Στα 10,8 συμπεριλαμβάνονται και τα 5 εκατομμύρια 500 χιλιάδες ευρώ που κληρονομήθηκαν από το άρθρο '44. Σήμερα τα χρέη μετά από 30 εκατομμύρια ευρώ που είχε έσοδα η Π.Α.Ε. τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζουν μάλλον τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί με αυτούς ποτέ δεν ξες.
Στις 4 Μαρτίου λίγο μετά την πρόθεση που έδειξε ο εκτελεστικός διευθυντής για είσοδο του στο διοικητικό συμβούλιο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το "AllAboutKONTIS.com" η επίσημη αυτοβιογραφία-αγιογραφία του.
Η εξιστόρηση ξεκινάει από τα εφηβικά χρόνια στο μακρινό 1989 όπου περνούσε στη Βραζιλία την ώρα του χορεύοντας Samba και ιδρύοντας την δική του σχολή Capoeira. Ενώ παράλληλα «δικτυωνόταν» στο χώρο του ποδοσφαίρου, αρχικά ως διοικητικό στέλεχος της πασίγνωστης Flamengo και εν συνεχεία συνεργαζόμενος με τον πρόεδρο της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε, τον οποίο και ακολουθούσε στις προεκλογικές του εκστρατείες. Παράλληλα έκανε γνωριμίες που αργότερα αποδείχτηκε ότι θα χρειαζόντουσαν όπως με το μετέπειτα τεχνικό διευθυντή της ομάδος, Νίλτον Λεάο.
Κάπου εκεί τελειώνει η μακροσκελής επισκόπηση της παρουσίασης των αθώων εφηβικών χρόνων του Ιωάννη Κόντη στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο. Φυσικά για γεγονότα τα οποία η δυνατότητα ελέγχου τους είναι μηδαμινή μπορεί ο καθένας να λέει με περίσσεια ευλάβεια ότι λακκάκια τον φωτίσει ο Άγιος Ιωάννης ο Κόντης.
Εκεί η αυτοβιογραφία περνάει στην δεύτερη φάση της πολύχρονης καριέρας του που διαδραματίστηκε την δεκαετία του ΄90. Αρχικά ως μάνατζερ παικτών πια αναμεμειγμένος σε μεταγραφικές ιστορίες επί εποχής Λάμπρου Γράντα και του συνονόματου του ομογάλακτου απατεώνα Γιάννη Ζαχουδάνη, καθώς και ως συνεργάτη του Μανέλ Φερέρ με τον οποίο είχαν γνωριστεί πρωτύτερα στην Βραζιλία όταν και ανέλαβαν το 1999 από κοινού το μάνατζμεντ μιας ομάδας που αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο και κατάφεραν να την ανεβάσουν κατηγορία από την Β΄ στην Α΄.
Κάτι ανάλογο με το να παίρνεις την Δόξα Περιβολακίου που αγωνίζεται στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ. και να την ανεβάζεις στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία της. Αλλά οι συνειρμοί είναι προφανείς. Ο Γιάννης Κόντης με τον Μανέλ Φερέρ ως επιτυχημένοι πρέπει να αναλάβουν το μάνατζμεντ της ομάδας. Η αυτοβιογραφία εξάλλου δεν βγήκε στην δημοσιότητα σε τυχαίο χρονικό σημείο. Φυσικά είπαμε για μη-διερευνήσιμα γεγονότα μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει.
Το τρίτο μέρος της Κοντιάδας καλύπτει την περίοδο από το 2006 και μετά και αναφέρετε αποκλειστικά στην μεταγραφολογία και την συνεργασία του εκτελεστικού διευθυντή με τον Φερέρ και τον Καλσάδο. Κλείνοντας δεν ξεχνάει να μας προλογίσει πως:
«Η επικείμενη είσοδός του στο Δ.Σ είναι πράξη προς την θετική κατεύθυνση και βάζει επιτέλους και ένα τέλος στο ερώτημα πότε θα έμπαινε μπροστά. Τόσα χρόνια που δεν είχε κάποιο διοικητικό πόστο άλλωστε, πάντα αυτός… χρεωνόταν την… λέζα, την ευθύνη, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή. Τώρα θα την έχει και τυπικά. Θα έχει ασφαλώς αυξημένες αρμοδιότητες άρα και δύναμη στο οικοδόμημα που λέγεται εταιρία ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά θα έχει και την ευθύνη των πράξεών του. Πλέον και με τη βούλα, θα ξέρουν όλοι ότι στο πρότζεκτ που ετοιμάζεται, θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο».
«Ασφαλώς θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην επιλογή παικτών, προπονητών, στις αποφάσεις που αφορούν τον ΑΡΗ και την επόμενη μέρα ως τον Ιούνιο του 2014 που πήρε παράταση η διοίκηση Αθανασιάδη».
«Άλλωστε η τελευταία παρουσία του στην προπόνηση της ομάδας και το γεγονός ότι… ηρέμησε τους ποδοσφαιριστές αποτελεί την πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθήσει».
Ότι δηλαδή έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό και από το στόμα του Γιάννη Κόντη.
Μια πρώτη παρατήρηση που μπορεί να κάνει κανείς είναι ότι το κεφάλαιο που αφορά την εμπλοκή του Γιάννη Κόντη στις επενδυτικές ιστορίες τρόμου των Αραβοισπανών, της R10 και της ONCE, καταλαμβάνει τόσο χώρο όσο και το ότι ανέβασε την Americano Futebol Clube από την Β΄ στην Α΄.
Επίσης το μόνο που έχει να μας αφηγηθεί ο συγγραφέας της βιογραφίας, Αλέξης Σαββόπουλος, από αυτές τις 3 περιπτώσεις είναι ότι ότι στην περίπτωση του "Αλ Κασίμι" ο Γιάννης Κόντης «ακόμη και σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι τα χρήματα υπήρχαν ( η αλήθεια είναι ότι ο περίφημος Αλ Κάσιμι είχε χαρίσει 100.000 ευρώ )»!!!
Και φυσικά προσθέτει ότι ο εκτελεστικός διευθυντής «διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο deal με τον επενδυτικό όμιλο στην Ελβετία. Χάρη σε δικές του γνωριμίες έγινε η επαφή που οδήγησε στο γάμο μέσα από τον οποίο θα προκύψουν και τα 2,5 περίπου εκ. ευρώ, του πρώτου σκέλους της επένδυσης, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι».
Εκείνη την χρονική περίοδο, πριν ξεφτίσει η μπογιά του, το παραμύθι των δανειστών είχε ακόμη πέραση.
Ο υμνητής του Αγίου Ιωάννη του Κόντη συνεχίζει πάνω στο ίδιο μοτίβο απαγγέλοντας καθ΄όλη την διάρκεια στο τιμώμενο πρόσωπο εκστατικές ψαλμωδίες και ύμνους.
Για την περίπτωση του Ιρανίλντο Ερμίνιο Φερέιρα που είχε έρθει επί θητείας Γιάννη Ζαχουδάνη και Τάκη Ανδριά το 2001 στοιχίζοντας στην ομάδα 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες ευρώ και ταλαιπωρώντας τον σύλλογο, με προσφυγές στην FIFA και την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο., αναφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ορατό κίνδυνο να μην δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στην ομάδα για το πρωτάθλημα του 2004, καθώς και με κατασχετήριο σε βάρος της Π.Α.Ε. στις 8 Μαρτίου 2004 και παρακράτηση στις 23 Μαρτίου ενός μέρους του ποσού του τηλεοπτικού συμβολαίου της ομάδας, το μόνο που είχε να μας διηγηθεί ο ψάλτης για τον βραζιλιάνο άσσο, διεθνή και τραυματία που ήταν εκτός αγωνιστικών χώρων για κάνα τρίμηνο τουλάχιστον και ο οποίος έπαιξε όλο και όλο σε 1 φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην επανεμφάνιση του, ήταν ότι η «υπόθεσή του ταλαιπώρησε οικονομικά τον ΑΡΗ» και ότι «πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στην περίπτωση Ιρανίλντο που επέστρεψε στην Βραζιλία καιέπαιξε πάλι σε υψηλό επίπεδο, αν και κέρδισε την προσφυγή και του οφείλονταν αρκετά χρήματασυναίνεσε να μπουν στο'44».
Γιάννη Κόντη σε ευχαριστούμε για όλα. Τι και πού θα ήμασταν χωρίς εσένα. Μα φυσικά ο εκτελεστικός διευθυντής θα «συναινούσε» να μπουν τα χρήματα στο άρθρο ΄44 αφού τα επόμενα χρόνια θα μεσουρανούσε στον σύλλογο και θα κέρδιζε τα υπερρρ πολλαπλάσια. Οι καλές δουλειές έτσι γίνονται. Κάτι «χαρίζεις», πολλά παίρνεις.
Σ΄αυτό το σημείο θα σταθούμε στις 2 πρώτες επενδυτικές απόπειρες του Ιωάννη του διαμεσολαβητή. Η πρώτη έχει να κάνει με την περίπτωση των Αραβοϊσπανών το καλοκαίρι του 2003.
Τότε μετά από 2 χρόνια απουσίας επανεμφανίζετε αυτή τη φορά ως συνδετικός κρίκος φέρνοντας μας τους μάγους με τα δώρα. Τον ψευδοσείχη, Καλίντ Αλ Κασίμι, τον Χοσέ Σολάνα και τον συνοδό τους "Σάντσα Πάντσα", Πέδρο Μπεναλί, που ήθελαν αρχικά να αναλάβουν το μάνατζμεντ και εν συνεχεία να «αγοράσουν» το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Π.Α.Ε. «καταβάλλοντας» το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ και «αναλαμβάνοντας» όλα τα χρέη του συλλόγου.
Ο Μπεν Αλί είχε εμπλακεί ως μεσάζων με τους ίδιους ακριβώς σκοπούς νωρίτερα και στη Σάλτσμπουργκ όπου και εκδιώχθηκε κακήν κακώς. Κατά τραγική ειρωνεία της τύχης η ομάδα είχε πάει εκείνο το καλοκαίρι για προετοιμασία στο Σάλτσμπουργκ.
Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να προέκυπτε μεταβατική διοίκηση που θα αντικαθιστούσε τον Σωτήρη Καραμπέρη και τον Νίκο Τσαρούχα υπό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο του συλλόγου, Γιάννη Κόντη. Στην αρχή είχε μπει ρήτρα εμπιστευτικότητας με σκοπό να μην γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ενώ κατόπιν έγιναν επαφές με τον τότε αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος και σημερινό πρόεδρο του Α.Σ., Νίκο Παπαδόπουλο, καθώς και τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Φοιρό.
Στις πρώτες 2 από τις 4 συνολικά φορές που οι φερόμενοι ως επενδυτές πάτησαν το πόδι τους στην πόλη έγιναν οι επαφές ενώ μετά την ολοκλήρωση αυτών στην 3η επανεμφάνιση τους ο διαμεσολαβητής και επόμενος πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Κόντης, τους ξεπροβόδισε στην ραδιοφωνική εκπομπή του συνδέσμου "Super 3".
Στην 4η και τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στην πόλη αξίωσαν να τους μεταβιβαστεί η κυριότητα του προπονητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο και εκδηλώνετε η διάθεση της μεταβατικής διοίκησης όταν προέκυψε κώλυμα με
τον Γιάννη Κόντη εξαιτίας της έλλειψης από την πλευρά του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου που είχε σαν συνέπεια να έρθει αμέσως από την Αθήνα ο
αδελφός του, Άγγελος Κόντης, για να υπογράψει τα συμβόλαια και να
χριστεί προσωρινός μεγαλομέτοχος.
Γίνετε η επίσημη παρουσίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμφωνίας και η επικύρωση της μεταβίβασης της Π.Α.Ε. στους νέους «επενδυτές» που από την Ισπανία θα αναλάμβαναν το μάνατζμεντ και μεταγενέστερα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τους «επενδυτές» εκπροσώπησε ο Πέδρο Μπεναλί που μίλησε για την εταιρία που θα αναλάμβανε το μάνατζμεντ.
Φυσικά καθ΄ όλη την διάρκεια της διαπραγματευτικής πορείας τα 10 εκατομμύρια ευρώ που έτασσαν οι επενδυτές ουδέποτε εμφανίστηκαν. Αλλά ευτυχώς που υπάρχει και το αξιόπιστο "AllAboutKONTIS" και μας ενημερώνει περί του αντιθέτου.
Η ιστορία ευτυχώς δεν είχε χαρούμενο τέλος λόγω της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην δώσει το πράσινο φως στη μεταβίβαση των μετοχών εξαιτίας της έλλειψης σημαντικών δικαιολογητικών, αλλάζοντας για πάντα το ρου της ιστορίας του συλλόγου. Ίσως αυτή την στιγμή αντί να μιλάμε για τον Άρη Θεσσαλονίκης να ασχολούμασταν με τον Ari Abu Dhabi.
Μετά την άρνηση που εισέπραξαν από την Ε.Ε.Α. οι επενδυτές ο Αλ Κασίδη παρουσιάστηκε στην επιτροπή και τον πρόεδρο, της Κωνσταντίνο Παπαλάκη, ο οποίος δεν τους αναγνώριζε ως ιδιοκτήτες του συλλόγου, δηλώνοντας:
«Φεύγω, τελείωσα. Χαρίζω τα 69.000 ευρώ που έβαλα στην ομάδα και αποχωρώ. Νιώθω απογοητευμένος».
Τα 69.000 ευρώ είναι οι 100 χιλιάδες για τις οποίες μιλάει η προσωπική ιστοσελίδα του Ιωάννη Κόντη.
Σε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχαν αναφερθεί τα εξής:
«Ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Παπαλάκης και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ.Βρέττας, διέγνωσαν από τη συζήτηση που είχαν με τους ξένους κύριους Μπεναλί και Κασίμι ότι δεν υπάρχει σοβαρή πρόθεση και ενδεχομένως δυνατότητα απόκτησης της ΠΑΕ Άρης. Κατόπιν αυτού οι δύο δικαστικοί τους διεμήνυσαν ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες των ιδίων αλλά και των παραγόντων της ομάδας της Θεσσαλονίκης που τους έφεραν σε επαφή και συντήρησαν επί τρεις μήνες μια θολή κατάσταση και κατάσταση συγκεχυμένη για τον σύλλογο».
Η προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον Νίκο Τσαρούχα να κάνει ενέργειες για να πάρει πίσω τις μετοχές και να επισκέπτεται την Ε.Ε.Α. ζητώντας χρονική παράταση λίγων ημερών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είχαν προκύψει έτσι ώστε να καταφέρει να πάρει η ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής για το ερχόμενο πρωτάθλημα. Σε δηλώσεις του ανέφερε:
«Οι επενδυτές που ήρθαν στον Άρη μας εξαπάτησαν και πίστευαν πως θα κάνουν το ίδιο και με την ΕΕΑ, αλλά ο κ. Παπαλάκης ένας έμπειρος δικαστικός δεν παρασύρθηκε όπως εμείς, που από την αγάπη μας για τον σύλλογο και λόγω της πίεσης που δεχτήκαμε από τους οργανωμένους φιλάθλους παραδώσαμε την ομάδα και τις μετοχές».
«Ο Άρης διέρχεται δύσκολες μέρες και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι τώρα. Χρειαζόμαστε άμεσα 600 χιλιάδες ευρώ και δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα στο ταμείο μας. Περιμένουμε την συνεισφορά του απλού φιλάθλου και σε όποιο ποσοστό μπορεί ο καθένας να βοηθήσει. Εγώ δεν έχω άλλα χρήματα να βάλω».
«Ο κ. Κοντομηνάς μας ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί άλλο με τον Άρη και δεν ξέρω πως μπορούμε να σώσουμε την ομάδα από το δύσκολο σημείο που βρίσκεται».
Ενώ είχε κάνει λόγο και για τον κόσμο της ομάδας:
«Με προπηλάκισαν αλλά τους συγχωρώ εφ’ όσον έλθουν και καθίσουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων για την λύση των προβλημάτων και την σωτηρία της ομάδας».
Η αλήθεια είναι πως όταν έφθασε η στιγμή της μεταβίβασης των μετοχών, έξω από τα γραφεία συγκεντρώθηκαν δεκάδες οπαδοί της ομάδας που ζητούσαν την άνευ όρων πώληση της Π.Α.Ε., αναθεματίζοντας μάλιστα τους τότε μεγαλομετόχους Νίκο Τσαρούχα και Σωτήρη Καραμπέρη. Ο Τσαρούχας είχε προπηλακιστεί και μάλιστα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση του Μπεν Αλί, με τις μετοχές να δίνονται τελικά σε τριτεγγυητή μέχρι να «ελεγχθεί» αν τα χρήματα που υπόσχονταν οι επενδυτές υπήρχαν.
Ενώ το τρισμέγιστο σίχαμα, Γιάννης Κόντης, μιλώντας τότε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Extra Sport" αποκάλυψε πως:
«Θα τους πάω στα δικαστήρια. Έκαναν ζημιά στον Άρη και σε εμένα. Εγώ έδωσα δική μου προσωπική επιταγή στον Νίκο Παπαδόπουλο με την υπόσχεση ότι την επόμενη μέρα θα έμπαιναν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό και θα δίνονταν στους ποδοσφαιριστές. Τους νέους επενδυτές εμπιστευτήκαμε τρεις άνθρωποι. Εγώ, ο Καραμπέρης και ο Τσαρούχας. Οι δύο τελευταίοι τους κατάλαβαν νωρίτερα. Εγώ δυστυχώς άργησα...».
H προσωπική επιταγή στην οποία αναφέρθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής και την οποία είχε παραδώσει στον Νίκο Παπαδόπουλο ήταν αντικρίσματος 150 χιλιάδων ευρώ και αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά πως ήταν ακάλυπτη. Όπως λέει και ο διαδικτυακός του τόπος, "ακόμη και σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι τα χρήματα υπήρχαν"!!!
Σε αυτό το σημείο μια μικρή «παύση».
Προηγούμενα αναφερθήκαμε στις ενέργειες που είχε κάνει το απόβρασμα ως μάνατζερ του Ιρανίλντο κατά της Π.Α.Ε. Η αναφορά λοιπόν που είχε γίνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας την άμεση καταβολή 400 χιλιάδων ευρώ με κίνδυνο να μην δοθεί στην ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα του 2004 είχε πραγματοποιηθεί ακριβώς εκείνες τις ημέρες που ακολούθησαν της οριστικής αποχώρησης των επενδυτών!!!!!
Μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» συνεχίζουμε.
Η ομάδα εκείνη την περίοδο βρισκόταν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Σάλτσμπουργκ περιμένοντας ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ την ακάλυπτη επιταγή για να πληρωθούν. Όταν ο θησαυρός αποδείχτηκε άμμος αποφάσισαν να γυρίσουν άρον άρον πίσω στα γνώριμα λημέρια με το ξενοδοχείο να παρακρατεί τα διαβατήρια τους έως ότου πληρωθεί ο λογαριασμός. Τα χρήματα τότε έδωσε το μέλος του Α.Σ., Βασίλης Πεϊτσης.
Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Παναγιώτης Κατσιαρός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωνε από τον τόπο της προετοιμασίας:
«Τα πράγματα είναι τραγικά. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Τη Τετάρτη το πρωί θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα με το ξενοδοχείο αλλά το θέμα τακτοποιήθηκε και επιστρέφουμε. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, πρέπει να βρεθεί μια λύση για να βγει η ομάδα από αυτό το αδιέξοδο. Σίγουρα υπάρχουν οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές αλλά προτεραιότητα έχει το πιστοποιητικό για συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Όταν μιλήσαμε με τους κ. Κασίμι και Μπεναλί όλοι πιστέψαμε ότι θα γίνει κάτι αλλά τελικά φάνηκε πως αυτοί οι άνθρωποι μας έλεγαν ψέμματα».
Ενώ ο τότε τερματοφύλακας της ομάδας, που δεν είχε ακολουθήσει ακόμη την αποστολή στην προετοιμασία, Αλέκος Δέλλιος, έλεγε από την Θεσσαλονίκη:
«Ήρθα σε συμφωνία με τον κ. Μπενάλι για την ανανέωση του συμβολαίου μου πριν λίγες ημέρες και από την Κυριακή κάθε μέρα φεύγω και όλο εδώ βρίσκομαι. Χθες, έμαθα την πρόθεση των συμπαικτών μου να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη, επομένως δεν θα φύγω ούτε σήμερα. Οι συμπαίκτες μου πήραν εγγυήσεις γι’ αυτό και ο Νίκος Παπαδόπουλος βρίσκεται εδώ. Έχει στα χέρια του την επιταγή και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».
«Από την Αυστρία, μαθαίνω ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Χθες, η αστυνομία ήταν έξω από το ξενοδοχείο για να μην φύγει η αποστολή χωρίς να πληρώσει το ξενοδοχείο. Παρ’ ολίγον να κατασχέσουν τα διαβατήρια των ποδοσφαιριστών για να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν. Περιμένουμε να γυρίσουν αύριο τα παιδιά, να γυρίσουν τουλάχιστον στις οικογένειές τους εδώ γιατί κινδυνεύουν να μείνουν στην Αυστρία, και θα δούμε τι θα κάνουμε. Η δική μου αγωνία δεν είναι τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου, αλλά τι θα γίνει με την ομάδα».
Τελειώνοντας να μην ξεχάσουμε ότι όσο οι Αραβοϊσπανοί επενδυτές και ο Γιάννης Κόντης σουλατσάριζαν ανέμελοι εκείνο το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη απομακρύνθηκαν από την ομάδα οι Νασίφ Μόρις, Ζοέλ Επαλέ, Χέζους Μπράγκα, Ντεμπά Νιρέν και αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές που είχαν φέρει την ομάδα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στον τελικό του κυπέλλου και την είχαν βγάλει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Η τριάδα Επαλέ, Μόρις και Ντεμπά κατέληξαν στον Παναθηναϊκό αφού πρωτύτερα υποτίθεται ότι είχαν κάνει προσφυγές και έμειναν ελεύθεροι. Ο τότε αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αργύρης Μήτσου, είχε δηλώσει πως η Π.Α.Ε. Άρης είχε αποζημιωθεί για την απόκτηση των Επαλέ και Μορίς. To Ζαχουδανέικο είναι μεγάλο σόι..
Η μόνη φωτογραφία που έχουμε για να θυμόμαστε τους Αραβοϊσπανούς είναι από τις υπογραφές της μεταγραφής του Λεωνίδα Βόκολου στην ομάδα που λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε στον Π.Α.Ο.Κ.
Μετά την φυγή των επενδυτών τα μπουγατσατζίδικα της Καλαμαριάς κρέμασαν μαύρη σημαία στα καταστήματα τους σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για την αποχώρηση των Αραβοϊσπανών. Κάπου εδώ τελειώνει το μαύρο κεφάλαιο των κατά φαντασίαν επενδυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα οδηγούσε παραλίγο τον σύλλογο στην ολική καταστροφή. Το καρκίνωμα όμως παρέμεινε καρτερώντας την επόμενη ευκαιρία.
Αφού περάσαν λιγότερο από 2 χρόνια στις 19 Μαρτίου 2006 ανακοινώνετε επίσημα η συνεργασία της ομάδας με την "R10" του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο και του αδερφού ατζέντη του, Ρομπέρτο ντε Αζίζ Μορέιρα, οι οποίοι εισέπραξαν μάλιστα γι΄ αυτή την αρπαχτή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Το πρότζεκτ περιελάμβανε την ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές από την Βραζιλία και την μεικτή κόσμου (Τούτα, Τίγκα, Βαϊσχάιμερ, Νασιμέντο, Νέγκρι...) καθώς και την προσέλκυση χορηγών εξαιτίας της παρουσίας του Βραζιλιάνου άσσου. Ο σύλλογος επίσης θα είχε δικαίωμα στο 20% της μεταπώλησης των παικτών που ήρθαν από την εταιρία “R10” και το 10% αν πωλούνταν ξανά μετά.
Επιπρόσθετα η συμφωνία πρόβλεπε την εξαγορά της ομάδας από την "R10" αν όλα πήγαιναν κατ΄ευχή και η "Λέσχη Φίλων" έδινε την έγκριση.
Τεχνικός διευθυντής ανέλαβε ο παλιός γνώριμος του Γιάννη Κόντη από την Cobacabana, Νίλτον Λεάο, τον οποίον αντικατέστησε αργότερα ο Μαζίνιο.
Ο Ροναλντίνιο θα ερχόταν τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο στην Θεσσαλονίκη για να διαφημίζει και τους χορηγούς (το 80% των εσόδων από τις χορηγίες θα κατέληγε στα ταμεία της ομάδας και το 20% στον ποδοσφαιριστή), αλλά όσο τον είδατε εσείς άλλο τόσο και εμείς, έστελνε μηνύματα για τον αγαπημένο μας σύλλογο μέσω του προσωπικού του ημερολογίου στο διαδίκτυο, μαγνητοσκόπησε μήνυμα στη Βραζιλία μιλώντας για την ομάδα με τις πρώτες εικόνες από το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα να κάνουν τον γύρο του γαλαξία, φανέλες με την υπογραφή του έφτασαν στα γραφεία της Π.Α.Ε. και το όνομα μας ακουγόταν στα πέρατα της υφηλίου με τα ισπανικά μέσα να μιλάνε για τους Λατίνους παίκτες που έρχονταν στην ομάδα και τα ιταλικά δίκτυα για το φιλικό με την Φιορεντίνα που δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά από κανέναν.
Ενώ ο Ασίζ εκτός από την πρώτη φορά που ήρθε δεν ξαναφάνηκε εδώ τριγύρω. Όσον αφορά την τρίτη επενδυτική προσπάθεια του Ιωάννη, την ONCE, έχει γίνει μια αναφορά παλιότερα.
Τέλος για την τελευταία επενδυτική πρόταση με τα χίλια πρόσωπα το μόνο που χρειάζεται να υπενθυμίσουμε είναι... ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον ΑΡΗ μας από την συμμορία των 17.