Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η αστυνομία κοντά στον πολίτη .

Ως γνωστών οι μπασκινάδες οι οποίοι μας "συντροφεύουν" και στους αγωνιστικούς χώρους δεν καταλαβαίνουν από Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιές και θεία δράματα . Το νέο περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη (και όχι μόνο του συγκεκριμένου) στο Α.Τ. Ακροπόλεως από 5 οικογενειάρχες αστυνομικούς (ηλικίας από 23 έως 28 χρονών) συντάραξε μόνο όσους έχουν λερωμένη τη φωλιά τους καθώς τέτοια γεγονότα αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση κατά παράβαση καθήκοντος .


Το ενδιαφέρων για το θέμα και τα δάκρυα που έχυσαν πολιτικοί , δημοσιογράφοι , εκπρόσωποι αστυνομικών μόνο κροκοδείλια μπορούν να χαρακτηριστούν και το όλο σκηνικό που στήθηκε τις τελευταίες μέρες μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα μόνο στην διευθέτηση των ενδοεξουσιαστικών συσχετισμών αποσκοπεί και πουθενά αλλού . Ουτοσιάλλος εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για να μας πείσουν ότι η αστυνομία είναι φίλος και όχι εχθρός του πολίτη και μας ζητά την εμπιστοσύνη και την καλύτερη συνεργασία μαζί της . Αυτό φαίνεται από διάφορες ενέργειες όπως συνεντεύξεις του Mihalakis Xrisohoidis , την μετονομασία του υπουργείου δημοσίας τάξεως σε προστασίας του πολίτη κτλ.



Με το να στεκόμαστε στον "παράνομα" υπερβάλλοντα ξυλοδαρμό χάνουμε την ουσία του ζητήματος που είναι η επιβολή και ο έλεγχος των ζωών μας με ποικίλους τρόπους από τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς . Μέσα από την καταγραφής μας (μητρώα , ταυτότητες , διαβατήρια , φακέλωμα) , την παρακολούθηση μας , την ύπαρξη ενός εκτενούς δικτύου νόμων-ποινών , τις εξακριβώσεις , προσαγωγές , συλλήψεις , φυλακίσεις , την ψυχολογική και σωματική τρομοκρατία που ασκείτε πάνω μας "νόμιμα" ή ¨παράνομα".. Και σε όλα αυτά πρωτεύοντα ρόλο παίζει η αστυνομία ως κατασταλτικός και διεκπεραιωτικός μηχανισμός του κράτους ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: