Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστικές "οπαδικές" και μη δράσεις.

Βίντεο από την μηχανοκίνητη αντιφασιστική παρέμβαση - περιπολία που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο κάτοικοι των Εξαρχείων και του ευρύτερου ιστορικού κέντρου της Αθήνας.


Η τέταρτη κατά σειρά παρέμβαση ενάντια στα πογκρόμ που πραγματοποιεί το κράτος της Χρυσής Αυγής με την συνεργασία του παρακράτους της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολούθησε την διαδρομή Α.Σ.Ο.Ε.Ε. - πλατεία Αμερικής - πλατεία  Κολιάτσου - σταθμός Άνω Πατησίων - σταθμός Κάτω Πατησίων - Άγιος Νικόλαος και πλατεία Βικτωρίας.


Μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στον νομό Ημαθίας και στις 19 του μηνός στην πόλη της Καβάλας, όπου τον τελευταίο καιρό μέλη της Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα.


Στις 17 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στην περιοχή του Περιστερίου ο "Πατριωτικός Σύλλογος Θερμοπύλαι" διοργάνωνε εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή των βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.


Στην πλατεία Δέγλερη στο Περιστέρι που βρίσκονται τα γραφεία του συλλόγου τυχαίνει να συστεγάζεται και ο τοπικός σύνδεσμος της "Original 21". Το club των οπαδών της Α.Ε.Κ. κάλεσε συγκέντρωση με σκοπό να αποτραπεί η εκδήλωση και η παρουσία του βουλευτή και της συνοδείας του.


 Ενώ αντιφασιστική διαδήλωση καλέστηκε και από την "antifascist action".


Στο άκουσμα των δύο κινητοποιήσεων οι "πολεμιστές" από τις "Θερμοπύλες" λάκισαν και ακύρωσαν την προγραμματισμένη τους εκδήλωση. Οι "λιποτάκτες" πριν καν αντικρίσουν τους "Πέρσες" προφασίστηκαν «ανειλλημένες υποχρεώσεις» του ομιλητή. Εδώ "Παππάς", εκεί "Παππάς", που ΄ναι ο "Παππάς".


Παρά την ακύρωση, οι 2 συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετείχαν φίλοι της Α.Ε.Κ. και του Ατρόμητου Περιστερίου, πραγματοποιήθηκαν κανονικά.


Τέλος στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου στο Αγρίνιο με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε 6 ημέρες νωρίτερα ο κοινωνικός χώρος της πόλης, "Κατάληψη Apertus", συμμετείχαν οργανωμένοι και ανοργάνωτοι φίλοι και οπαδοί του Παναιτωλικού.


Κατά την επίθεση είχε τραυματιστεί ελαφρά ο σκύλος της κατάληψης και προκληθεί μικρές υλικές ζημιές στον χώρο.


Στην πορεία συμμετείχαν με αφίσα - κάλεσμα τα group του Παναιτωλικού "Αυτόνομη Ζώνη" και "Youth Block" καθώς και  "αντιφασίστες/τριες οπαδοί" της Αγρινιώτικης ομάδας, ενώ πήραν μέρος και οργανωμένοι από τους "Warriors" και τους "Guerreros".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο παιδια