Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Επιθέσεις πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα με την Γιαγκελόνια .


Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη του επαναληπτικού αγώνα με μολότοφ , πέτρες , καπνογόνα σε νεοσύλλεκτες αστυνομικές δυνάμεις Δίας - Αφροδίτη - Κρόνος που συνόδευαν την αποστολή των συνομοιδεατών τους οπαδών της Γιαγκελόνια , καθώς και σε οπαδούς της ομάδας από το Μπιαλιστόκ (oι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό στο γήπεδο που έγραφε 'smash the reds...') . Εν συνεχεία οι επιθέσεις συνεχίστηκαν σε διμοιρίες που βρίσκονταν περιμετρικά του γηπέδου . Έγιναν φθορές σε 4 συνολικά μοτοσικλέτες της αστυνομίας και υπήρξε ο τραυματισμός ενός μπασκινά . Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε χρήση δακρυγόνων που σε συνδυασμό με την ζέστη που επικρατούσε έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική .

3 σχόλια:

S. είπε...

Εγώ ήμουν στην 1 από το 10ο λεπτό μέχρι το 60 περίπου. Η κατάσταση αηδιαστική και ανυπόφορη.
Οι φιλοξενούμενοι πέταξαν 2 πυρσούς μέσα στην 1, ευτυχώς χωρίς να έρθει σε κανενός το κεφάλι. Μετά εξακολούθησαν να πετάν πέτρες. Δεν ξέρω αν υπήρξαν θύματα αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο γιατί φεύγαν σαν μαχαίρια...
Αυτό που με αηδίασε περισσότερο απ' όλα δεν είναι ο κάθε μαλάκας οπαδός και το κάθε βόδι που φανατίζεται με την ομαδούλα του αλλά ο ίδιος ο κόσμος μέσα στην 1. Πολλοί είχαν γίνει κολλητάρια με τους ματάδες και γενικά οι πλειοψηφία του κόσμου παρακαλούσε ή ακόμα έβριζε τους μπάτσους γιατί δεν κάνανε ντου να δείρουν τους (μαλάκες κατά τα άλλα, δεν λέω) φιλοξενούμενους. Ένας άλλος μάλιστα, το είδα μπροστά στα μάτια μου, με το που μπήκε μια ακόμα διμοιρία με μπλέδες τους χτύπησε ενθαρρυντικά στην πλάτη...!

S. είπε...

...Θέλει πολύ δουλειά η θύρα 1 για να έρθουν τα πράγματα στην θέση τους. Και γενικά το φαινόμενου του "οπαδού" που χαίρεται με την ομαδούλα του λες και βλέπει γιουροβίζον. Πρέπει να γίνει κάτι να σπάσει αυτή η αποβλάκωση, αυτή η σκατίλα που πατάει πάνω στον κόσμο του θεάματος. Πιστεύω είμαστε αρκετοί αυτοί που έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά πράγματα.
Ας οριστεί μια συνέλευση έστω μέσα από εδώ και να προπαγανδιστεί ώστε να το μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι. Ο δρόμος μπορεί να είναι δύσκολος και μακρύς αλλά δεν γίνεται να μείνουμε άλλο παθητικοί. Καλύτερα να κάνουμε μια προσπάθεια και ας ναυαγήσει από το πνιγούμε στην μιζέρια. Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Έχουμε καταντήσει εμείς οι ίδιοι να ζητάμε την "προστασία" του πολίτη (και στην περίπτωση μας του φιλάθλου)
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε.

EZLN είπε...

φιλε μην εισαι αδικος.εχουν φαει κ σουτια τα γουρουνοειδη στην 1 σε αγωνα των πλει οφ περσυ.υπαρχει κ βιντεο.μονο κατω στο δρομο δεν τους πεταξανε οι ιερολοχιτες.κ οντως ναι ειμαστε πολλοι.η θυρα 1 θα γυρισει στις παλιες της ενδοξες στιγμες.ειναι πεταλο κ πρεπει 90 λεπτα να φωναζουν ολοι.οσο για τα φασιστακια της γιαγκαβλονια τα ξηγηθηκαμε καλα στους δρομους εκει που γραφετε η ιστορια.ΑΡΗΣ (Α)ΝΤΙΣΤΑΣΗ