Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ίδια χρώματα , ίδια θρησκεία .

Χαμός έγινε ως γνωστών στο παρκέ του Ολυμπιακού σταδίου στον φιλικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Σερβίας στα πλαίσια του τουρνουά Ακρόπολης όταν παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αφορμή ένα μαρκάρισμα .



Έτσι πήγε περίπατο το γνωστό σύνθημα παρμένο από τον ευρύτερο κοινωνικό - πολιτικό - ιστορικό χώρο , ΕΛΛΑΣ - ΣΕΡΒΙΑ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ και το οποίο εκφράζετε κατά καιρούς και στο αθλητικό πεδίο . Σαφώς οι εθνικές ομάδες σαν αθλητικές ομάδες και συγχρόνως πολιτικές κοινωνικές ομαδοποιήσεις αφού αυτές συγκροτούνται με το ιδεολόγημα της εθνικότητας μας είναι απόλυτα αντιπαθείς και έξω από τον συγκροτησιακό μας κόσμο . Δεν είμαστε οπαδοί , φίλοι , ούτε υποστηρικτές της ομάδας του πελαργού , για μας δεν υπάρχει παρά μόνο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ..


Δεν πρόκειται να καταδικάσουμε τα όσα έγινα στο παρκέ του Ολυμπιακού σταδίου , ούτε να ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των συνουσιαζόντων με οποιονδήποτε τρόπο . Είναι λογικό όταν συμμετέχεις σε έναν αγώνα όπου το αίμα ρέει , η αδρεναλίνη βρίσκετε στο κόκκινο και τα νεύρα είναι σε οριακό στάδιο , τα πράγματα να ξεφεύγουν κάποιες φορές . Θέλουμε οι εκάστοτε αγωνιζόμενοι να παθιάζονται σαν εμάς και όχι να είναι ψυχροί επαγγελματίες .


Από κει και πέρα βέβαια μας γεννήθηκαν μερικές απορίες . Οι ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι της Εθνικής Ελλάδος που την περσινή περίοδο έχυσαν τόνους μελάνι μέσω των ανακοινώσεων του Π.Σ.Α.Κ ζητώντας την παραδειγματική πάταξη των βίαιων φαινομένων στα γήπεδα θα βγουν να μας πουν ακριβώς τα ίδια τώρα ; Θα ζητήσουν την τιμωρία των συναθλητών τους ; Θα μας πουν τελικά ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την "βία" στα γήπεδα , ποιοι την προκαλούν; Θα βγουν να πράξουν ακριβώς το ίδιο και ο ΕΣΑΚΕ με την Ε.Ο.Κ ; Θα τιμωρήσουν παραδειγματικά τους αθλητές τους ; Άραγε οι εμπλεκόμενοι στα γεγονότα συνελήφθησαν , πέρασαν από ανακριτή , εισαγγελέα , θα δικαστούν με τον νέο ή παλιό αθλητικό νόμο , θα καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή ή χωρίς για διατάραξη- πρόκληση σωματικών βλαβών με ενδεχόμενο δόλο-για σύσταση συμμορίας από κοινού , θα έχουν δικαίωμα έφεσης , θα τους απαγορευτεί οι είσοδος στους αθλητικούς χώρους, όπως θα συνέβαινε σε κάποιον οπαδό ;

Οι απαντήσεις δικές σας ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Pliris kalipsi kai sigkalipsi , enos o servos(tyxaio) athlitis pou sinelifthi afethike eleytheros me paremvasi ton idion ton arxon.