Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Δύο λόγια για τις δημοτικές εκλογές που πέρασαν .

Τον περασμένο Νοέμβρη ολοκληρώθηκαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υπό το βάρος του μνημονίου , του Καλλικράτη , ενός υποβόσκοντα κοινωνικού αναβρασμού . Μεγάλοι νικητές σε αυτό το σκλαβοπάζαρο ψήφων που ονομάζονται εκλογές αναδείχτηκαν με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο η αποχή , τα άκυρα και τα λευκά , αφού λόγο των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν δεν υπήρχε προσφορά θέσεων εργασίας αν και η ζήτηση ήταν μεγάλη .




Όσο και να προσπάθησαν να πείσουν το εκλογικό πελατολόγιο πολιτικοί , δημοτικοί σύμβουλοι και περιφερειάρχες , δημοσιογράφοι , τηλεοπτικοί μαϊντανοί και φασκόμηλοι , δημοσιολόγοι και ειδικοί αναλυτές με επίπλαστους συλλογισμούς και εκβιασμούς ( η εξουσία είσαι εσύ , η αποχή ενισχύει τον δικομματισμό , ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ) μέσα από κοινού συντονισμένη επιχείρηση από τα κανάλια , τις εφημερίδες , και τα ραδιόφωνα , δεν κατάφεραν να φέρουν αυτή τη φορά εις πέρας το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και στο τέλος όλοι μαζί αναφώνησαν "το σύστημα διέπεται από εσωτερική κρίση" . Η αποχή είναι βουβή λέγαν αλλά τελικά μετά τις εκλογές όλοι είχανε ένα λόγο γι΄αυτήν..





Έτσι πήγαν τζάμπα τα χιλιάδες τυπωμένα (άνευ τιμολογίου) προεκλογικά διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράστηκαν τόσο στο Χαριλάου , όσο και στο Παλέ (έτσι για να αισθανθούμε και μεις για λίγο πολίτες αυτής της χώρας και όχι χούλιγκανς , γνωστοί-άγνωστοι και ταραχοποιοί που μας αποκαλούν τον υπόλοιπο καιρό) . Αν και τα σημάδια ήταν ήδη ορατά από νωρίς αφού στο μεγαλύτερο τους ποσοστό τα φυλλάδια ήταν πεταμένα στο δρόμο .


Ανάμεσα στους πάμπολλους υποψηφίους αυτών των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών υπήρχαν και ορισμένοι που είχαν μια παραπάνω ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους λοιπούς συναδέλφους τους . Προέβαλαν την εικόνα του Αρειανού με στόχο να εξαργυρώσουν την όποια σχέση τους με τον σύλλογο ρευστοποιώντας την σε ψήφους .





Έτσι είχαμε φυλλάδια σε κίτρινη-μπλε και κίτρινη-πράσινη απόχρωση , είδαμε πόζες και φωτογραφίες υποψηφίων με φόντο το Χαριλάου και το Παλέ , φωτογραφίες από βραβεύσεις με αθλητές του συλλόγου και τον πρόεδρο της Κ.Α.Ε , ενημερωθήκαμε για την χρονολογία ένταξης τους στην Λέσχη Φίλων Άρη και στον σύνδεσμο Super 3 , μάθαμε για τα πόστα που κατέχουν στον σύλλογο , απολαύσαμε κιτρινόμαυρα σλόγκαν παραλλαγμένα ελαφρώς για της ανάγκες της περίστασης και φυσικά διαβάσαμε προεκλογικές καταχωρήσεις στα αθλητικά νέα .




Ανάμεσα στους υποψήφιους με το κιτρινόμαυρο προφίλ υπήρξε και ένας που είχε μια ακόμη παραπάνω ιδιαιτερότητα . Την στήριξη του από τους φορείς του ενιαίου Άρη που μετέτρεψαν τον επίσημο Άρη σε προεκλογικό παράρτημα της Νέας Δημοκρατίας (με ότι συνεπάγεται αυτό απ΄όλες τις απόψεις) , και των προσωπικόν φιλοδοξιών του προέδρου του Α.Σ.(απο μικρός στο κουρμπέτι με τα κομματικά) . Τα εκλεγμένα πρόσωπα αποδείχτηκε ότι είχαν ελάχιστη γνώση και πείρα για την διαχείριση τέτοιον ζητημάτων .





Φυλλάδια και κάρτες σε κάθε αγώνα στα καρεκλάκια του Χαριλάου και του Παλέ ντε σπορ , sms σε κινητά τηλέφωνα παρμένα από τους καταλόγους της Λέσχης , συνεχείς αναφορές και παραινέσεις από ραδιοφωνικούς παραγωγούς εκπομπών , συνεντεύξεις τόσο του ίδιου όσο και του Γκιουλέκα στον Aris fm , συναθροίσεις του ενιαίου και αδιαίρετου στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις , ήταν στρατηγικές που χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας οι φορείς . Μόνη Λαμπρή απουσία από αυτόν τον προεκλογικό αγώνα φυσικά ο πρώην πρόεδρος της Π.Α.Ε Λάμπρος Σκόρδας με τις απαράμιλλες εμπνεύσεις του σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν να μπαίνει σε ιντερνετικά φόρουμ και να υποδεικνύει υποψηφίους από εκεί . Λέτε τελικά να ήταν αυτή η αιτία της αποτυχίας ;




Φυσικά όλα αυτά εννοείτε ότι γίναν για το καλό του Άρη αφού η τεράστια δύναμη που κατέχουν οι κομπάρσοι δημοτικοί σύμβουλοι , γνωστό τοις πάσι , εξαντλείται στους διορισμούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα . Το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του ο θάνατος το 2008 του πρώην αντιδημάρχου Σταμάτη Καραμανλή στον τομέα επαγγελματικής μέριμνας και αποκατάστασης έπρεπε να καλυφθεί με κάποιο νέο πρόσωπο , δυστυχώς όμως στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πολλές φορές όπως τα υπολογίζουμε , εις το επανιδείν λοιπόν..





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΕΙΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕ.Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΑΡΗΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.ΑΝ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Maresei oti kapoioi pou stiriksan tora ton papadopoulo prin ligo kairo krazan ton skorda gia ton idio logo.Makria ta kommata kai ta komatoskila apo ton ARI mas.

ARIS-TOUMPA-PERIFANIA-ANEKSARTHSIA

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μας γαμησει ο Μπουταρης γιατι η δικαιοδοσια του δεν φτανει μεχρι εκει (πρεπει να ειναι πολυ προβατο καποιος για να πιστεψει πως οποιοδηποτε στελεγχος της τοπικης αυτοδιοικησης ειναι ικανο να βοηθησει τους συλλογους της πολης - φυσικα δεν αναφαιρομαι σε σενα ανωνυμε νο1) εξαλλου και γι αυτον προεκλογικα (ολως τυχαιως) κυκλοφορησε στο νετ και σε καναδυο εντυπα φωτο με φοντο το χαριλαου, αρθρα (που αφορουν και αυτον) περι των 2 Αρειανων υποψηφιων δημαρχων στη θεσσαλονικη και αλλα τετοια. Απο την καθημερινη ενασχοληση μου με τον συλλογο το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι ειναι μοιρασμενοι αυτοι που δεν τους εγραψαν στα αρχιδια και τους δυο (οπως η πλειοψηφια του ΛΑΟΥ) και αποφασησαν να στηριξουν καποιον απο τους 2. Επισης αν ανατρεξεται στο site του super 3 (http://www.super3.gr/news_article.asp?cat=%C8%DC%F8%F4%E5%20%F4%EF%F5%F2&id=1406) θα βρειτε κατι αρκετα ενδιαφερον απο το παρελθον. Ο "προοδευτικος" Μπουταρης (προεκλογικα βεβαιως) ειχε χρησιμοποιησει στο παρελθον την προσφιλη τακτικη λαικισμου διαφορων πολιτικαντιδων, δημοσιογραφισκων κτλ. Ειναι γνωστο τοις πασι εξαλλου οτι αν θελεις να παρεις τους συμπολιτες με το μερος σου πρεπει να πλεξεις το εγκωμιο του λαου τους.