Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Περηφάνια , τρύπημα και βελονισμός .

Σε μια ομάδα που η ύπαρξη τροχονόμου για να μην τρακάρουν οι μίζες μεταξύ τους από την κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι απαραίτητη , κάποιοι θυμήθηκαν ξαφνικά την περηφάνια με αφορμή την πρόσληψη του Λευτέρη Σούμποτιτς στο πόστο του προπονητή της ομάδας .


Κέντρο εκστρατείας κατά του Λευτέρη Σούμποντιτς (πριν καν προσληφθεί) δεν υπήρξε ο Extra Sport όπως θα περίμενε κανείς αλλά ο Aris Fm μέσα από εκπομπές ραδιοφωνικών παραγωγών , τηλεφωνικές γραμμές και ναυαρχίδα της εκστρατείας την εκπομπή του συνδέσμου Super 3 (o οποίος κήρυξε αποχή από το γήπεδο) . Μιας καθημερινής , για μιάμιση ώρα , σε ζώνη αιχμής εκπομπής που κατέχει ένας μη θεσμικός φορέας (όπως είπε πρόσφατα και ο εκτελεστικός διευθυντής της Π.Α.Ε.) στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας .


Έτσι πήγαν στράφι για μια ακόμη φορά τα όσα τόσο καιρό μετά κόπων και βασάνων μας είχαν γαλουχήση πως η θέση του οπαδού είναι στην κερκίδα και όχι να ασχολείται με διοικητικά ζητήματα τα οποία είναι υπόθεση της εκάστοτε διοίκησης που κατέχει την απαραίτητη γνώση και πείρα , στηρίζουμε τον εκάστοτε παίκτη , προπονητή που φοράει την φανέλα του Άρη , όπου και να παίζει ο θεός δεν θα είναι μοναχός , ο Aris Fm δεν είναι για να βγάζει ο καθένας τα εσώψυχα του και να δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα (μας ακούνε και οι εχθροί) κτλ.


Ο Πίξι θεωρήθηκε βασικός υπεύθυνος με ενδεχόμενο δόλο για την ήττα της ομάδας μας από τον ήδη υποβιβασμένο Πειραϊκό με 69 - 61 στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος την περίοδο 96 - 97 που είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να τερματίσει 3ος με 18 νίκες - 8 ήττες , το Περιστέρι στην 4η θέση (18-8) και η ομάδα μας στην 5η θέση (17-9) της βαθμολογίας . Σε αντίθετη περίπτωση που το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τον Πειραϊκό ήταν νικηφόρο η ομάδα μας θα κατέληγε στην 3η θέση της βαθμολογίας καθ΄ότι υπερτερούσε του Παναθηναϊκού στα μεταξύ τους παιχνίδια (2 νίκες με 81-80 στο Παλέ και 79-77 στο Ολυμπιακό στάδιο) .



Οι φήμες περί τρυπήματος ενισχύθηκαν εν συνεχεία με την αποχώρηση του Πίξι την καλοκαιρινή περίοδο για τον Παναθηναϊκό (αν και είχε 1 χρόνο ακόμη συμβόλαιο) και από μια δήλωση του τότε προέδρου του ΤΑΚ Ζαφείρη Σαμολαδά σε τηλεοπτική αθλητική εκπομπή της Θεσσαλονίκης , όταν ο Πίξι είχε ήδη πάει προπονητής στον Π.Α.Ο , πως «σε εκείνο το ματς τρυπηθήκαμε από μέσα»

Έτσι μέσα σε όλη αυτή την περήφανο λαγνεία των τελευταίων ημερών , αν και σύγχρονος αθλητισμός και περηφάνια είναι εκ φύσεως 2 έννοιες αντίθετες όσο και να προσπαθείς ν΄ανακαλύψεις περηφάνια εκεί που δεν υπάρχει , είπα να θυμηθώ μερικές "περήφανες" ακόμη στιγμές που αφορούν τον μπασκετικό Άρη και κάποιοι "περήφανοι" ξεχνούν και σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελαν να ξεχάσουν . Δυστυχώς μερικές απ΄αυτές είχαν η έχουν πολύ χειρότερο αντίκτυπο στο σύλλογο .



- Αλήθεια τι έγινε στο Μιλάνο το 1986-7 και ενώ είχαμε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι με 31 πόντους (98-67) καταφέραμε να αποκλειστούμε με 34 (83-49) . Ο Χάρης Παπαγεωργίου πάντως σε συνέντευξη του στο μπασκετικό περιοδικό Τρίποντο είχε πει ότι πίστευε πως το παιχνίδι είχε δοθεί . Μήπως να τους βγάλουμε όλους τρύπιους ;


- Αλήθεια ο Γιαννάκης δεν ήταν ο μόνος παίχτης που απεργούσε όταν είχαμε οικονομικό πρόβλημα . Ο Γιαννάκης δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό πριν βγει το σκάνδαλο Κοσκωτά .


- Αλήθεια οι ίδιοι που αντιδρούν στην πρόσληψη του Πίξι δεν είναι οι ίδιοι που φώναζαν "Γιαννάκη παλικάρι μια ζωή στον Άρη" και έδιωξαν τον Νίκο Γκάλη μαζί με τον Θεόφιλο Μητρούδη από την ομάδα .


- Οι ίδιοι δεν είναι που όταν ο Γκάλης γύρισε στο Παλέ με τον Παναθηναϊκό τον βρίζανε .


- Αλήθεια όταν μετά ο Γιαννάκης γύρισε και αυτός ποια ως αντίπαλος ποιοι του κουνούσαν πεντοχίλιαρα για να τον χειροκροτήσουν ξανά όταν τιμήθηκε από την Κ.Α.Ε.


- Αλήθεια ο Γιαννούλης δεν μας έκανε χειρονομίες σε παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. και ύστερα ήρθε στην ομάδα μας .


- Αλήθεια τι έγινε με τις "περήφανες" πωλήσεις των Μάσει , Λικχολίτοφ , Σέκουλιτς (στη μέση της περιόδου μάλιστα) .


- Με την "περήφανη" πώληση Παπανικολάου στον Ολυμπιακό υπό τις ευλογίες περί ευτυχίας μάλιστα Ματσόν .


- Αλήθεια που πήγε η περηφάνια στο ζήτημα Σχορτιανίτη .


- Αλήθεια τι γίνετε με τα "περήφανα" χρέη που άφησε πίσω της η περίοδος Τζεβελέκη , Δαμιανίδη , σε μια καθαρή από χρέη Κ.Α.Ε. εξαιτίας της ρύθμισης .



Έτσι τελειώνοντας κάπου εδώ με την μερική αναδρομή στην επιλεκτική υπερηφάνεια να προσθέσω πως τα όσα συμβαίνουν με αφορμή την πρόσληψη του Λευτέρη Σούμποντιτς (αλήθεια ποιανού ήταν η απόφαση; Του Δαμιανίδη , της Σάρισας , Χορηγών) δεν είναι αποκομμένα από τις γενικότερες διοικητικές διεργασίες και συσχετισμούς που επικρατούν στην ομάδα μας . Την ενδεχόμενη αποχώρηση μελών του Δ.Σ. λόγω των χρεών , την διοίκηση πρωτοδικείου όπως ακούγετε και την μεταγραφή του Δαμιανίδη από την Κ.Α.Ε. στην Π.Α.Ε. μέσω των επερχόμενων εκλογών της Λέσχης Φίλων Άρη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: