Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Νέο τρομοσχέδιο .

Νέο νομοσχέδιο (με παλιά και νέα μέτρα) το οποίο βρίσκετε στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του προτίθεται να καταθέσει ο ΥΠΠΟΤ . Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με τα υπουργεία "Προστασίας" του Πολίτη και "Δικαιοσύνης" θα περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά μεταξύ άλλων ρυθμίσεις που αφορούν το νομοθετικό καθεστώς λειτουργίας των συνδέσμων , τις οργανωμένες μετακινήσεις των οπαδών , την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου , την αυστηροποίηση των ποινών που σχετίζονται με έκνομες πράξεις στα γήπεδα , καθώς και την γρηγορότερη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με επεισόδια στα γήπεδα . Συγκεκριμένα:

  1. Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε αθλητικού σωματείου και αδειοδότηση της αστυνομίας για την ίδρυση λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου.

  2. Κάθε λέσχη θα υποβάλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ετησίως αντίγραφο του μητρώου μελών της και αντίγραφο του ποινικού μητρώου των μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

  3. Κάθε λέσχη υποχρεούται να τηρεί βιβλίο εσόδων-εξόδων.

  4. Σε περίπτωση που μέλος λέσχης μετέχει σε επεισόδια βίας, η λέσχη υποχρεούται να τον διαγράψει .

  5. Η δράση των λεσχών θα ελέγχεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

  6. Ρυθμίζει τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών καθιστώντας υπεύθυνες για αυτές τις διοικήσεις των ΠΑΕ και των ΚΑΕ.

  7. Ανασυγκροτεί τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας με σκοπό να ενισχύσει το κύρος και τις αρμοδιότητές της.

  8. Αυστηροποιεί το νομοθετικό καθεστώς όσων καταδικάζονται για παραβατικές πράξεις στα γήπεδα και καθιερώνει τον αποκλεισμό της παρουσίας τους από τα γήπεδα για 2 έως 5 χρόνια, καθώς και την υποχρεωτική παραμονή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής αγώνων των ομάδων τους.

  9. Καθιερώνει υποχρεωτικώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα του ευκολότερου εντοπισμού παραβατικών συμπεριφορών στα γήπεδα, σε συνδυασμό με τη χρήση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

  10. Ρυθμίζει το πλαίσιο συνεργασίας των ΠΑΕ και ΚΑΕ με τις εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης, απαιτώντας να διαπιστεύονται από την αστυνομία οι υπάλληλοι τους, τουλάχιστον 48 ώρες πριν.

  11. Επεξεργάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε περίπτωση επεισοδίων στα γήπεδα.

Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ζήτησε από τον Ο.Π.Α.Π. να ενεργοποιήσει τις χρηματικές ρήτρες βίας που υπάρχουν στις χορηγικές συμβάσεις με την διοργανώτρια αρχή και τις ομάδες . Ειδικότερα:

  1. Να επιβληθεί το μέγιστο της προβλεπόμενης ρήτρας βίας.

  2. Να αυστηροποιηθούν περισσότερο οι ρήτρες βίας στις προσεχείς συμβάσεις του Ο.Π.Α.Π. με αθλητικές εταιρείες και διοργανώτριες αρχές, στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν άμεσα.

  3. Τα χρήματα αυτά να αφαιρούνται από το συνολικό ποσό που θα διαθέτει ο ΟΠΑΠ για το ποδόσφαιρο την επόμενη χρονιά

Συγχρόνως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα έχει επαφές με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε ανάλογες ρήτρες βίας να μπουν και στις συμβάσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που γίνονται με τις ομάδες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: