Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Γενική γραμματεία επιχορηγήσεων.

Παρότι ο κάτοικος αυτής της χώρας βλέπει το εισόδημα του να συρρικνώνετε ολοένα και περισσότερο και οι όροι διαβίωσης του να χειροτερεύουν συνεχώς , ζητώντας του αυτοί που καθορίζουν τις τύχες να κάνει θυσίες για το "συλλογικό" καλό, οι ίδιοι δεν φαίνεται να τους αγγίζει καθόλου η οικονομική κρίση , αφού υπάρχει ακόμη πολύ χρήμα στα ταμεία τους και το οποίο διανέμετε μεταξύ συγγενών και φίλων...


Οι κρατικοί φορείς συνεχίζουν να επιχορηγούν ζεστό παραδάκι σε φιλικούς προς αυτούς κρατικοδίαιτους οργανισμούς , την ίδια ώρα που συνεχώς αποφασίζονται και προαναγγέλλονται νέα μέτρα λιτότητας , νέα μνημόνια. Έτσι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποφάσισε στις 21 Μαρτίου να επιχορηγήσει συνολικό ποσό ύψους 296.400 € σε συνδικαλιστικά όργανα διαιτητών , προπονητών , αθλητών και δημοσιογράφων .


Συγκεκριμένα η (Ο.Δ.Π.Ε.) Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος θα λάβει το ποσό των 49.000 € , η (Ο.Δ.Κ.Ε.) Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος 24.000 € , η (Ο.Δ.Β.Ε.) Ομοσπονδία Διαιτητών Βόλλεϋ Ελλάδος 38.700 € , ο (Σ.Ε.Δ.Υ.) Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης 17.500 € , η (Ε.Ο.Κ.Κ.Α.) Ελληνική Ομοσπονδία Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού 12.300 € , η (Ο.Π.Π.Ε.) Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος 16.400 € , ο (Σ.Ε.Π.Κ.) Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης 31.300 € , ο (Σ.Ε.Π.ΠΕ.) Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης 29.800 € , ο (Π.Σ.Α.Κ.) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών 42.000 € , ο (ΠΑ.Σ.Α.Π.) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών 15.000 € και ο (Π.Σ.Α.Τ.) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Tύπου 20.000 € .


Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού , θέλοντας να δείξει πως αφουγκράζεται και συμμερίζεται τις δυσκολίες που υπάρχουν , έκανε μείωση σε σχέση με την περσινή περίοδο της τάξης του 20-30% . Από 462.500 € σε 296.400 € δηλαδή. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πρόσφατα η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Φαέθων Καρδίτσας αποχώρησε από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων μετακινήσεων , αφού τα χρήματα που τους καταβάλλονται για τα μεταφορικά αργούν να δοθούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: