Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Παρελθόν ο Πίξι.

Παρελθόν όπως ήταν αναμενόμενο αποτελεί από την θέση του προπονητή της ομάδας μπάσκετ ο Λευτέρης Σούμποτιτς, αφού σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή στα γραφεία της ομάδας με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.



Ένα διαζύγιο που έτσι και αλλιώς είχε εδώ και καιρό προαναγγελθεί και απλά παρέμεινε το τυπικό μέρος της υπόθεσης. Ενδεικτικό είναι ότι ο «μπασκετικός» δημοσιογράφος Γιάννης Δασκάλου στην ραδιοφωνική του εκπομπή μέσω του «Αris Fm» (δηλαδή του ραδιοφώνου που εκπροσωπεί επίσημα το μπασκετικό τμήμα της ομάδας), είχε φροντίσει έγκαιρα να μας προϊδεάσει για τα καθέκαστα, ακόμα και 1 ημέρα (3/5) πριν τον αγωνιστικά κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας στο Μαρούσι για τα πλέι οφ (ήδη η ομάδα είχε χάσει των πρώτο αγώνα στο Παλέ και αν έχανε και τον επόμενο αποκλειόταν), πως «το καλοκαίρι θα είναι μακρύ για το μπασκετικό τμήμα», «θα υπάρξουν εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο», «θα γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας».




Προφανώς ο ίδιος πίστευε (μάλλον το ευελπιστούσε κιόλας) πως η ομάδα θα χάσει την επόμενη ημέρα (υπερβολική σιγουριά και βιασύνη) και έτσι ο προπονητής θα έφευγε ως αγωνιστικά αποτυχημένος. Κάτι που τελικά δεν έγινε, πήραμε τους επόμενους 2 αγώνες, περάσαμε στην επόμενη φάση των πλέι οφ και οι επιθυμητές προσδοκίες για την αγωνιστική αποτυχία του Πίξι πήραν αναβολή. Έτσι τα όνειρα πραγματοποιήθηκαν στη σειρά των αγώνων για τα πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, όπου η ομάδα δεν τα κατάφερε τελικά.




Γιατί αν παίρναμε την 3η θέση, με μειονέκτημα έδρας μάλιστα, πιθανών τα όνειρα να αναβάλλονταν για ακόμη μια φορά και να γινόντουσαν εφιάλτες. Γιατί όπως και να΄χει πιο εύκολα διώχνεις έναν προπονητή "αποτυχημένο", παρά επιτυχημένο και σίγουρα σε αυτήν την περίπτωση, η απομάκρυνση του Πίξι δεν θα ήταν τόσο εύκολη υπόθεση, ακόμα και αν συνέβαινε, πολλοί θα εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: