Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ε, ε, έρχονται ..

Έρχεται το διάσημο τσίρκο Medrano , ε συγνώμη , η θρυλική Boca Juniors ήθελα να πω , των αστέρων Riquelme , Palleta , Ayala , του μύθου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα ..

Χιλιάδες κόσμου είναι έτοιμοι να εισρεύσουν στο γήπεδο μας , αναβάλλοντας πολλοί εξ αυτών ακόμη και τις καλοκαιρινές τους διακοπές , προκειμένου να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό must του φετινού καλοκαιριού . Είναι η πρώτη φορά ίσως στα χρονικά που αυτοί που θα βρεθούν στο γήπεδο μας θα είναι εκεί όχι για την αγαπημένη μας ομάδα , αλλά για να παρακολουθήσουν τον αντίπαλο .

Φυσικά για την επίσκεψή της αυτή η διάσημη Μπόκα θα φιλοδωρηθεί με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και εν συνεχεία θα κατηφορίσει στο Αττικό λεκανοπέδιο προκειμένου να παρελάσει και με την Αεκ στο Οακα στις 8 του μήνα παίρνοντας για λίγο μάτι έτσι και το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο της Ακροπόλεως .


Τα καλοκαιρινά φιλικά αυτού του τύπου στο Χαριλάου δεν έχουν παρά εμπορικό προσανατολισμό και ελάχιστα αγωνιστικό σκοπό . Δεν γίνονται για να δέσει η ομάδα , να μονταριστεί , να πάρει παιχνίδια στα πόδια της ή να δώσει κάποιους δυνατούς αγώνες ώστε να είναι έτοιμη στην έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων . Η χρονική στιγμή (προς το τέλος της προετοιμασίας - κούραση) , οι κλιματολογικές συνθήκες (αφόρητη ζέστη) και η σημασιοδότηση (μισθωτό φιλικό) του αγώνα μόνο για αγωνιστικό χαβαλέ προδιαθέτουν . Ούτε μπορεί και να βγει κάποιο συμπέρασμα για την αγωνιστική "αξία" της ομάδας από τέτοιου είδους αναμετρήσεις . Ακόμα είναι νωπή στην μνήμη μας η περσινή καλοκαιρινή 4αρα στην Μπρίζ , η σούπερ ομάδα που ήταν έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και η εν συνεχεία σούπερ αποτυχία της .

Το να πληρώνουμε λίγα ή πολλά χρήματα σε ένα λιγότερο ή περισσότερο γνωστό club του ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος για να δώσει αγώνα μαζί μας , σε συμβολικό επίπεδο υποβιβάζει την ομάδα μας σε μια τάξη υποδεέστερων κλαμπ , που έχουν την ανάγκη ή απαιτείται να πληρώσουν (και όχι το αντίστροφο) , εξαιτίας της μικρής εμβέλειας και οντότητας τους . Ειδικά όταν συγχρόνως αυτή η κατάσταση περιβάλλεται από μια πανηγυρική (ή για τα πανηγύρια) υπερβολική αποθέωση του "άλλου" (Μπόκα) , δημιουργείτε η πλήρης υποτίμηση του συλλόγου μας . Αν θέλει η Μπόκα και η κάθε Boca μπορεί να μας προσκαλέσει η ίδια στο γήπεδο της και αφού μας πληρώσει 300-400 χιλιάρικα να παίξουμε για την πάρτι της . Στο φεύγα θα δώσουμε και ένα φιλικό με την Ρίβερ πλέιτ , για να μην μείνουν και αυτοί παραπονεμένοι . Το όλο σκηνικό δυστυχώς μας κάνει να αισθανόμαστε σαν τους κατά τ΄άλλα συμπαθείς σχιστομάτιδες που συρρέουν στα αεροδρόμια και κατακλύζουν τα γήπεδα της Ασίας προκειμένου να δουν από κοντά τις περίφημες Ριάλιτη Μαδρίτης , Μιλάν , Μπαρθελώνα , τον Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά τις συζύγου και τ΄άλλα εξωγήινα τηλεοπτικά ινδάλματα από τον παλαιό κόσμο , στις καλοκαιρινές τουρνέ τους .


Πολλοί βρήκαν παράλληλα την ευκαιρία να πουλήσουν τα ειδικά διαμορφωμένα για την περίσταση συλλεκτικά αναμνηστικά προϊόντα τους και να βγάλουν τα προς το ζην για τις διακοπές καθότι μετά το φιλικό ακολουθεί και δεκαπενταύγουστος . Αλήθεια πως μπορεί να λέγετε κάποιος οπαδός της ομάδας μας όταν πλασάρει μπλούζες , κασκόλ , στα οποία εκτός από την ομάδα μας ενυπάρχει και άλλη ομάδα (ακόμα και αν αυτή η ομάδα κατοικεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά) , όταν ειδικά δεν έχει προηγηθεί κάποια σοβαρή οπαδική προ διεργασία ή δεν γίνετε για άλλους σημαντικούς λόγους , παρά μόνο για την πρόσκαιρη εκμετάλλευση και αξιοποίηση της εμπορικής αξίας του ονόματος του αντιπάλου και τα κέρδη που αυτή μπορεί να επιφέρει . Σας προτείνω λοιπόν την νέα χρονιά σε κάθε αγωνιστική , όπως και με την Μπόκα , να βγάζετε κασκόλ όπου από τη μία πλευρά πάντα θα αναγράφετε το όνομα της ομάδας μας και από την άλλη ο εκάστοτε σύλλογος που παίζουμε , Παοκ , Ολυμπιακός κτλ. Είτε ακόμα καλύτερα από τη μια όψη πάντα το όνομα του συνδέσμου που βγάζει το κασκόλ π.χ. Σούπερ 3 και από την άλλη όψη ένας σύνδεσμος της εκάστοτε ομάδας που παίζουμε π.χ. Θύρα 4 , Θύρα 7 . Σίγουρα θα γίνουνε ανάρπαστα !


Πολλοί οπαδοί της ομάδας μας (και όχι μόνο) θα είναι στις 5 Αυγούστου στο γήπεδο όχι για δούνε την αγαπημένη τους ομάδα αλλά για να θαυμάσουν την Μπόκα . Κάποιοι θα προτιμήσουν να μην βάλουν την φανέλα του ΑΡΗ αλλά να φορέσουν την στολή της Μπόκα . Ενώ ακόμα περισσότεροι θα φέρουν πάνω τους σουβενίρ από αυτή τη νέα καλοκαιρινή ομάδα-μόδα που λέγετε ARISBOCAJUNIORS .



Όσο για εμάς η Μπόκα δεν παύει να παραμένει μια ομάδα όπως όλες οι άλλες . Δεν σταματάει να είναι μια γραφική συνοικία του Μπουένος 'Αιρες με γραφικά σπιτάκια και Gaucho αγελαδάρηδες . Ποια μπόκα , ΑΡΗΣ ΡΕ !!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

olo malakies. kala ka8e fora gelaw kai perissotero. sunexiste etsi. i mallon,sunexise etsi!

Yellow Bullet είπε...

ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ..

RastafAris είπε...

Τις μαλακιες που τις ειδες "ανωνυμε"?
Τι δεν καταλαβαινεις απ αυτα που λεει και σε κανουν να γελας?