Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Για της σχέσεις αμοιβαιότητας και στοργής της διοίκησης μας με την Π.Α.Ε Ολυμπιακός .

Απ’ότι φαίνεται οι σχέσεις των διοικήσεων της ομάδος μας και του Ολυμπιακού έχουν μπει σε νέα τροχιά εδώ και καιρό . Η περίοδος του ψυχρού πολέμου έχει περάσει ανεπιστρεπτί , το κλίμα άλλαξε και νέα ήθη και έθιμα κυριαρχούν ποια , αντικαθιστώντας τα παλιά μίση και πάθη . Ίσως να φταίει το κλίμα στην σούπερκλίκα που άλλαξε , αλλά προφανώς δεν είναι αυτό . Αρκετά πράγματα συνηγορούν σε κάτι τέτοιο και τα σημάδια των καλών σχέσεων των δύο διοικήσεων είναι αρκετά και εμφανή . Ας αρχίσουμε λοιπόν ..

Μετά από ένα καλοκαιρινό σήριαλ πραγματοποιήθηκε η πώληση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό . Μέχρι εδώ θα πει κανείς τίποτα περίεργο και τίποτα καινούργιο για την αγαπημένη μας ομάδα . Ακόμα μια περήφανη πώληση , μόνο που αυτή τη φορά τους πιάσαμε και κότσο , τους αδειάσαμε τις τσέπες .

Το περίεργο είναι ότι ενώ υπήρχε μια αρκετά μεγαλύτερη πρόταση από τον Παναθηναϊκό , ο παίκτης τελικά κατέληξε στο Πασαλιμάνι . Από αυτήν την ενέργεια η ομάδα βγήκε ζημιωμένη , ο παίκτης έκανε το κουμάντο του και μέγας ευνοημένος ο Ολυμπιακός που βρήκε αμυντικό για τα επόμενα δέκα χρόνια .

Φυσικά επειδή υπάρχει και αντίλογος στο όλο θέμα το ότι δηλαδή ο παίκτης ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό και όχι στον Παναθηναϊκό , προφανώς η απάντηση είναι πως η διοίκηση είναι εκεί για να προστατεύει τα συμφέροντα της ομάδος και όχι του παίκτη ! Επίσης μιλάμε για τον Αβραάμ που όπως ισχυρίζεται η ίδια η διοίκηση δεν φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα μας . Αν λοιπόν ήθελε ντε και καλά να πάει στον Ολυμπιακό θα υπήρχαν τρόποι να μεταπεισθεί και να πάει εκεί που ήταν το συμφέρον του συλλόγου και όχι το συμφέρον του Ολυμπιακού . Η θέληση του παίκτη ελάχιστα και σχεδόν ποτέ δεν υπολογίζεται και μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις . Και μια διοίκηση που έχει τα καύκαλα να τον αφήσει στην κερκίδα επειδή δεν υπογράφει , έχει και την ικανότητα να τον πείσει να πάει εκεί που θέλει .

Όσο για το συμπαθεί άθλημα της κολωτούμπας , προφανώς αν κάποιοι θέλουν να εξασκηθούν σε αυτό υπάρχει και η παιδική χαρά και αν δουν ότι τα καταφέρνουν εκεί ( που δεν έχω καμιά αμφιβολία περί αυτού ) μπορούν εν συνεχεία να περάσουν και στο ευγενή άθλημα της τραμπάλας . Αλλά ο ΑΡΗΣ μας δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για όλα αυτά .

Για να περάσω στο θέμα της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου στην Ε.Π.Ο. όπου η διοίκησή μας έδωσε την στήριξη της στο πρόσφατα παραιτηθέντα Βασίλη Γκαγκάτση . Ο Βασιλάκης υπήρξε διαχρονικά πολέμιος του ΑΡΗ και μέγας ευεργέτης του Ολυμπιακού . ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ = ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας . Οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να δώσουμε την στήριξή μας σε αυτόν τον άνθρωπο . Κανένας εκτός από έναν βέβαια , την στήριξη του Ολυμπιακού .

Για να κάνω τον συνήγορο του Διαβόλου ίσως θα πει κάποιος να το έκανε αυτό η διοίκηση επειδή είχε τα εχέγγυα ότι ο σύλλογος θα έβγαινε ευνοημένος , θα είχε όφελος από μια τέτοια κίνηση . Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει . Η ομάδα δεν είχε κάποιο όφελος (διαιτησία) από αυτή τις την ενέργεια και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει . Ο Ολυμπιακός βέβαια συνεχίζει να την κάνει τη δουλειά του μια χαρά , χάρη στη πολύτιμη βοήθειά μας βέβαια .

Στο επόμενο γεγονός που θέλω να αναφερθώ είναι ο αγώνας μας με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο . Το αποτέλεσμα νικηφόρο , η μόνη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και η διαιτησία αρκετά καλή ειδικά όταν απέναντί σου έχεις τον Ολυμπιακό που όποτε θέλει κάνει όργια (το απέδειξε πριν μερικές μέρες ) .

Ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι στάθηκε γενναιόδωρος σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο θέμα της διαιτησίας . Σαφώς και το τη διαιτησία θα έχει μια ομάδα όταν παίζει με τον Ολυμπιακό έγκειται αποκλειστικά στη βούληση του Σωκράτη Κόκκαλη .

Κάποια στιγμή υπήρξαν μικρο επεισόδια στα επίσημα μεταξύ οπαδών της ομάδα μας και των φιλοξενούμενων οπαδών προσκεκλημένων της Π.Α.Ε Οσφπ σε κάποια σουίτα , τα οποία δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση και χάρη στην προσωπική παρέμβαση του Λάμπρου Σκόρδα . Φυσικά σε αυτή την περίπτωση δεν είδα καμιά συνέντευξη του Λάμπρου όπου με το γνωστό του ύφος να βάλει εναντίον αυτών που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια . Γιατί ως γνωστών την ομάδα μας την έχουνε στην μπούκα , δεν έχει ασυλία και την τιμωράν με το παραμικρό . Αλλά μάλλον φαίνεται η πόρτα στα επίσημα δεν είναι από πλεξιγκλάς ή μπορεί απλά οι συμμετέχοντες να του ήταν πιο αρεστοί .

Για να περάσω στο θέμα όμως πάλι , θα περίμενε κανείς από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να βγάλει μια οργισμένη ανακοίνωση όπου να καυτηριάζει την επίθεση που δέχτηκαν οι φίλαθλοι – προσκεκλημένοι της και να προσπαθήσει να παίξει σε επικοινωνιακό επίπεδο εκμεταλλευόμενη το γεγονός . Το έχει κάνει στο παρελθόν αυτό πάμπολλες φορές . Δεν είδαμε όμως τίποτα απ’όλα αυτά που μας έχει συνηθίσει κατά το παρελθόν . Το μόνο που είδαμε ήταν μια μελιστάλαχτη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακού όπου ευχαριστούσε προσωπικά τον Λάμπρο Σκόρδα που γλύτωσαν τα χειρότερα οι προσκεκλημένοι της . Δημόσιες ευχαριστίες λοιπόν από την παράγκα του Ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια . Εννοείται βέβαια ότι οποιαδήποτε κίνηση του Σωκράτη δεν γίνετε τυχαία αλλά είναι προϊόν σκοπιμοτήτων και των εν γένει σχέσεων που διατηρεί . Ο Κόκκαλης δεν χαρίζει κάστανα .. Δεν θα έβγαζε ποτέ μια τέτοια ανακοίνωση αν δε σε θεωρούσε φιλικά προσκείμενο προς αυτόν . Εν αντιθέσει αν θεωρεί ότι ανήκεις σε διαφορετικό στρατόπεδο από αυτόν και το μεγαλύτερο καλό να του κάνεις , δεν πρόκειται ν΄ακούσεις ούτε ευχαριστώ .

Για να τελειώνω θ’αναφερθώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας μας μετά την σφαγιαστική διαιτησία του «κ.» Χαραλαμπίδη στον προχθεσινό αγώνα με τον Σωκράτη Κόκκαλη . Σ’αυτήν την ανακοίνωση λοιπόν η λέξη Ολυμπιακός αναφέρεται δύο φορές .

Τη μία για να μας πει « Αναρωτιόμαστε αν ο Ολυμπιακός, που πραγματικά διαθέτει μια μεγάλη ομάδα, έχει την ανάγκη αυτής της εξόφθαλμης διαιτητικής σφαγής.» !! και την άλλη «Αυτά τα ερωτήματα πλανώνται σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο ίδιος ο Ολυμπιακός είναι δυνατόν να μην θεωρεί ότι μέσα στο παιχνίδι υπάρχει και η αποτυχία.» !!!

Το νόημα λοιπόν αν διαβάσει κανείς όλη την ανακοίνωση είναι ότι ο Ολυμπιακός που μας έσφαξε και σφάζει όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμιά ευθύνη και ότι όλα έγιναν για να ευνοηθούν οι ημέτεροι ( Λάρισα , Πανιώνιος ) , καθώς και το ότι ο Ολυμπιακός έχει μια πραγματικά μεγάλη ομάδα ( η ναυαρχίδα δηλαδή των επιχειρημάτων του Ολυμπιακού ότι έχει την καλύτερη ομάδα και γι ‘αυτό παίρνει τα πρωταθλήματα ) που δεν έχει την ανάγκη της διαιτησίας για να μας κερδίσει . Φυσικά δεν έλειψε το γλείψιμο για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ ( τον διάδοχο και αγαπημένο παιδί του Γκαγκάτση ) « Περιμένουμε από το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, τον οποίο περιβάλαμε με εμπιστοσύνη, να επιβεβαιώσει την επιλογή μας» . Τέτοια υποτακτικότητα μπροστά στον Σωκράτη Κόκκαλη είχαμε χρόνια να δούμε .. να τους χαιρόμαστε λοιπόν .


Δυστυχώς όπως είπα τα σημάδια είναι πολλά και εμφανή , οι καιροί χαλεποί , οπότε πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για την προστασία του συλλόγου από περίεργες διασυνδέσεις , συμπεριφορές , δοσοληψίες και από αυτούς που της διενεργούν .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ . ΜΕ ΤΗΝ 3ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΓΑΛΛΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ , Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ , Ο ΠΟΥ ΡΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΡΔΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ . ΑΛΛΑ Ο ΣΚΟΡΔΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ . ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΙΓΟΣ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ .

Yellow Bullet είπε...

Δεν έχεις άδικο ανώνυμε σε όσα είπες . Αυτό το πράγμα το οποίο ονομάζετε "πραγματικά μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού" το οποίο το εστερνίζονται πολλοί , οι οποίοι δυστηχώς δεν βρίσκονται μόνο στους κόλπους της ομάδας του λιμανιού αλλά και έξω απο αυτήν , δεν είναι παρά ένα κατασκέυασμα το οποίο παρασκευάζεται με πάμπολους τεχνητούς τρόπους . Με τον σύχρονω καπιταλιστικό τρόπο διεξαγωγής του αθλήματος , όπου επιτρέπετε σε κάθε ομάδα ανάλογα με το βάθος της τσέπης της να αγοράζει ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά και να φτιάχνει και την ανάλογη ομάδα . Στην ουσία δεν υπάρχει κανένας συναγωνισμός ομάδων , αλλά ένας συναγωνισμός βάθος τσέπης των ιδιοκτητών τους . Αυτό πρέπει να ανατραπεί και οι παίκτες της κάθε ομάδας θα πρέπει να προέρχονται μόνο απο τα σπλάχνα του συλλόγου . Άντε και καμιά ψηλομεταγραφούλα εφόσον ο παίκτης θέλει να μεταγραφεί στην ομάδα της καρδιάς του . Φυσικά οι "πραγματικά μεγάλες ομάδες" χτίζονται και με τους φυτευτούς φραγκάτους προέδρους στις ομάδες απο την πολιτεία , την κατασκευή γηπέδων , το χάρισμα χρεών , τα διαιτητικά σφυρήγματα , τις χορηγίες και πάσης άλλης φύσεως εξηπηρετήσεις . Ακόμα με ένα μεγάλο δίκτυο υποστήριξης απο ελεγχόμενα μίντια κτλ . Αυτό είναι φίλε μου οι "πραγματικά μεγάλες ομάδες" . Σε αυτό βέβαια δεν φταίει απλά ο κακός Κόκκαλης και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού . Στην συντρηπτική τους πλειοψηφία όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο απο παράγοντες εως οπαδούς ασπάζονται και αναπαράγουν ολα τα βασικά πρότυπα διεξαγωγής του αθλητισμού . Δεν υπάρχει κάμια ριζική αντίθεση και ρήξη με αυτό το σάπιο πράγμα πέρα απο κάποιες αποσπασματικές και άνευρες διαρματυρίες οι οποίες περισότερο αποσκοπούν στο να μπούν και αυτές με τη σειρά τους στο σύστημα και να το ελέξουν απλά προς όφελός τους .. Οι "πραγματικά μεγάλες ομάδες" δεν είναι παρά ένας χάρτινος πύργος έτοιμες να καταρεύσουν με την πρώτη 3αρα και να φανερώσουν τον πραγματικό τους εαυτό . Όπως και η περίφημη ομάδα μας που θα πρωταγονιστούσε και θα έκανε πρωταθλητισμό σύμφωνα με τις εξαγγελίες αλλά μες την ντάλα του κατακαλόκαιρου έκανε τα πρώτα της μπάνια σε κάποιο χωριό της ανατολικής Ευρώπης ..