Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Νεα μετρα , παλια μετρα .

Την ιδια στιγμη που οπαδοs του Παs Γιαννενα δεxεται επιθεση ( με xτυπηματα , βρισιεs , προπηλακισμο) απο τιs συμμοριεs των μπατσων , κατα την εισοδο του στο ταρταν του γηπεδου για να μαζεψει τα πανω .

Την ιδια στιγμη που απαγορευεται σε οπαδουs του Πανσερραικου μετα απο 12 ωρεs ταξιδι να εισελθουν στο γηπεδο στον εκτοs εδραs αγωνα με τον Αστερα Τριποληs .

Την ιδια στιγμη που ζητητε απο τουs φιλαθλουs να εισερxονται στο γηπεδο με την ταυτοτητα , το διαβατηριο ( σε λιγο καιρο και με το Α.Φ.Μ ) τουs .

Την ιδια ωρα λοιπον πραγματοποιηθηκε ευρεια συσκεψη με θεμα τη βια στα γηπεδα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Προήδρευσε ο γενικός γραμματέας δημόσιας Τάξης , Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και παρέστησαν ο ΓΓΑ Σταύρος Δουβής , ο αντεισαγγελέας αρείου πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος , ο πρόεδρος της σούπερ κλικαs , σερ Κώστας Πηλαδάκης , ο πρόεδρος της ΕΟΚ , Ανδρέας Μιαούλης και πολλοί άλλοι παράγοντες του αθλητισμού . Από όλες τις πλευρές συμφωνηθηκε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η λήψη μέτρων όπως:

- Η ανάληψη πρωτοβουλίας των Π.Α.Ε για την ίδρυση ¨Λεσχών Φίλων¨ των ομάδων , αντί των Συνδέσμων . Μέχρις ότου λειτουργήσουν οι ¨Λέσχες¨ να εφαρμοστεί πλήρως η διάταξη του Νόμου περί μη μαζικής διαθέσεως εισιτηρίων από τις Ομάδες στους Συνδέσμους .
- Η καταγραφή των ατελειών των αθλητικών εγκαταστάσεων.
- Η αναβάθμιση του ρόλου των υπευθύνων ασφαλείας.
- Η ταχεία εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
- Η ηλεκτρονική επισκόπηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και
- Η απόλυτη εφαρμογή των προβλεπομένων νομικών κυρώσεων, σε βάρος των υπαιτίων πρόκλησης επεισοδίων, προσώπων ή ομάδων , προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Αυτα τα νεα μετρα που ειναι παρομοια με τα παλια μετρα θα ερθουν να προστεθουν εν καιρο στα οσα ηδη βιωνουμε και τα οποια δεν αφορανε απλα το ζητημα τησ 'βιαs' , αλλα τηs γενικοτερηs αναβαθμισηs του ποδοσφαιρου ωs εμπορικου πρoιντοs . Βλεπετε το καινουργιο τηλεοπτικο συμβολαιο τηs Σουπερ Λιγκ ειναι ιδιαιτερο προσωδοφορο και θα πρεπει να προστατευθει .

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: