Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Oπαδικά και μια συνέντευξη του Γιώργου Κασναφέρη .

Για δύο περίπου ώρες συγκρούονταν 700 περίπου οπαδοί του Ο.Φ.Η με τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Παγκρήτιο στάδιο . Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μεγάλη χρήση χημικών κάτι που εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους οπαδούς . Είναι εδώ και καιρό γνωστή η κόντρα των φίλων της κρητικής ομάδας με τον ιδιοκτήτη τους Φανούρη Βατσινά που αποτελεί το κόκκινο πανί για την κρητική πόλη . Και επειδή εμείς οι οπαδοί του ΑΡΗ γνωρίζουμε πολλά από ιδιοκτήτες , ευχόμαστε ο εν λόγω κύριος σύντομα να αποτελέσει παρελθόν ..

Η οπαδική αγάπη είναι η μόνη που βρίσκετε πανταχού παρούσα ότι και να γίνει . Η μόνη που βρίσκετε στη θέση της έτοιμη να σώσει ανά πάσα στιγμή την αγαπημένη της ομάδα . Έτσι οι οπαδοί της Μασέζε , ομάδα που αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος , έχουν αναλάβει εδώ και καιρό τα έξοδα των παικτών του συλλόγου ( διατροφή , ένδυση , ύπνος , μεταφορά ) τους , λόγω των χρεών που έχουν περικυκλώσει την ομάδα . Σε καιρούς άκρατου επαγγελματισμού κάποιοι επιμένουν συναισθηματικά ..

Ένας οπαδός της Τζένοα , ο 37χρονος Γκαμπριέλε Αμάτο , τραυματίστηκε σοβαρά όταν ο οδηγός του λεωφορείου της Φιορεντίνα στην προσπάθειά του να φύγει από το πάρκινγκ του γηπέδου ¨Μαράσι¨ της Γένοβας αλλά και να αποφύγει της διαμαρτυρίες τον ροσομπλού , παρέσυρε τον άτυχο φίλαθλο . Δυστυχώς τέτοια περιστατικά πληθαίνουν επικίνδυνα στη γείτονα χώρα .


Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης , ο γνωστός σε όλους μας από την θητεία του ως διαιτητής Γιώργος Κασναφέρης . Μεταξύ των άλλων ανέφερε πως «Το κακό ή το οξύμωρο είναι ότι γίνεται θέμα όταν τα λάθη αδικούν τους μεγάλους. Όταν τα λάθη γίνονται εις βάρος μικρών ομάδων όταν τα λάθη γίνονται για μικρούς είναι τετριμμένο. Είναι κάτι που γίνεται τουλάχιστον μια δεκαετία που γίνεται αυτό είναι θέμα φιλοσοφίας οργάνωσης και επιλογής προσώπων» , «Δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Μπορεί να υπάρξει μια πίστωση χρόνου αλλά δεν θα αλλάξει κάτι. Όπως ήρθε ο Ψυχομάνης, ήρθε ο κύριος Γερμανάκος ο κύριος Μπίκας» , «Το σύστημα είναι η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα. Η ΕΠΟ έχει ονοματεπώνυμα και η Σούπερ λιγκ είναι οι εκπρόσωποι των ομάδων. Αυτοί ψηφίζουν αυτοί αποφασίζουν και αυτοί πράττουν. Αυτοί αν έχουν διάθεση να το καταγγείλουν. Κερδίζουν εντυπώσεις όταν βγαίνουν ένας ένας και παραπονιούνται αν έχει αδικηθεί η ομάδα κιόλας περισσότερο» , «Ωραία αλλάζουμε πρόσωπα. Βγάζουμε το Ψυχομάνη και βάζουμε το Χ διαιτητή, πως θα γίνουν οι αξιολογήσεις, πόσοι διαιτητές θα υπάρχουν, πως θα γίνουν οι τιμωρίες, πως θα βγάζουμε διαιτητές. Υπάρχουν τόσα ερωτηματικά που δεν απαντώνται με μια αλλαγή προσώπου» , «Είμαστε σε μια κοινωνία που δεν είναι αγγελικά πλασμένη και το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας» , «Πρέπει να συζητήσουμε γενικά. Το πρόβλημα δεν αλλάζει με μια αλλαγή προσώπων. Πιστεύω ότι τα συμφέροντα των μεγάλων είναι τέτοια που δεν θα τους αφήσουν να αλλάξει κάτι. Παίζονται πολλά παιχνίδια και επικοινωνιακά. Δεν είναι εύκολο να πούμε ότι πάμε με τον οποιονδήποτε αρχιδιαιτητή και τελειώσαμε. Στο πρώτο σφύριγμα θα υπάρχουν πιέσεις. Υπάρχουν δίπλα στους προέδρους αυλικοί που για να παίρνουν τα λεφτά τους τους βολεύει το σύστημα» . Ενδιαφέροντα αυτά που μας είπατε , ξεχάσατε να μας αναφέρετε μόνο όταν εσείς ήσασταν διαιτητής ποιών εντολές και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούσατε ; Ίσως την επόμενη φορά ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: