Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Μουντιάλ 2010 .

Σε απεργία για μια εβδομάδα κατέβηκαν χιλιάδες εργάτες στη Νότια Αφρική , οι οποίοι κατασκευάζουν τα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010. Ο λόγος , τα πολύ χαμηλά ημερομίσθια που κυμαίνονται από 1,5 ευρώ την ώρα έως 5 ευρώ την εβδομάδα !


Oι εργασίες για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και το σύστημα μαζικής μεταφορά υψηλής ταχύτητας Gautrain , που θα εξυπηρετεί το Γιοχάνεσμπουργκ , παρέλυσαν επί μια εβδομάδα .

Οι εργάτες κατάφεραν και πέτυχαν την αύξηση των μισθών τους έως και 13% , ενώ η προσπάθεια των κατασκευαστικών εταιριών να απαγορεύσουν περαιτέρω απεργίες έως την ολοκλήρωση του τουρνουά , έπεσαν στο κενό .



Η απεργία προκάλεσε ανησυχία σε¨"επενδυτές" για το αν η Νότια Αφρική είναι έτοιμη για το Μουντιάλ και προκάλεσε ζημιά στις μετοχές των κατασκευαστικών εταιριών . Ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής του παγκοσμίου κυπέλλου , Ντάνι Τζόρνταν , τόνισε πως: «Οι εργάτες των κατασκευαστικών είναι η ζωογόνος πηγή για το σχέδιο του Μουντιάλ του 2010. Η σκληρή δουλειά τους μας επιτρέπει να είμαστε κοντά στις τελικές ημερομηνίες που μας έχουν δοθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: