Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αναδημοσίευση

Ανακοίνωση εξέδωσε εχτές η ένωση προσώπων "Άρης Πρωταγωνιστής" με αφορμή τα όσα έγιναν και δεν έγιναν από το καλοκαίρι και την τακτική γενική συνέλευση της Κ.Μ.Α. στις 21 Ιουνίου μέχρι σήμερα. 


Εν συνεχεία παρατίθεται ένα μέρος της ανακοίνωσης:



ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ.



Η αγαπημένη μας ομάδα το φετινό καλοκαίρι βρέθηκε στη δίνη μεγάλων προβλημάτων. Αυτονόητες καταστάσεις (καταρτισμός ρόστερ, έκδοση δελτίων, αποφυγή μηδενισμών κ.ά.) τέθηκαν σε αμφισβήτηση...



Σήμερα, εκατό ημέρες μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση, θεωρούμε πως ήρθε η στιγμή για να θέσουμε τους προβληματισμούς μας και να ζητήσουμε τις πράξεις που απαιτούνται για εμάς. Ο “ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” με την παρούσα επιστολή καλεί... να κινήσουν διαδικασίες για τη σύγκληση έκτακτης ΓΣ, ως αποτέλεσμα των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου.



Η κωλυσιεργία που παρατηρείται από την τελευταία Γ.Σ. του Φορέα και η μη πραγματοποίηση των δεσμεύσεων που έλαβε το ΔΣ από το Σώμα καθιστά επιβεβλημένη την επανεκτίμηση της κατάστασης, τουλάχιστον όσον αφορά τον διορισμό της διοίκησης Πρωτοδικείου, καθώς στο κομμάτι του Διαχειριστικού Ελέγχου -αν και πάρα πολύ καθυστερημένα- η διαδικασία έχει δρομολογηθεί με την προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος προσφάτως έφτασε στο τέλος του.



Το παρόν διοικητικό σχήμα της προσωρινής διοίκησης των κ.κ. Κατσιαούνη, Λαμπριάκου και Στεφανίδη, όπως φάνηκε πολύ πρόσφατα, κανέναν ουσιαστικό ρόλο δεν μπορεί να διαδραματίσει με την υπευθυνότητα της υπογραφής του και να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του τμήματος που κλήθηκε να διοικήσει, πέραν κάποιων ζητημάτων αγωνιστικών και ενδοοικογενειακών σχέσεων. 



Έγινε απολύτως ξεκάθαρο ότι το γενικό πρόσταγμα όσον αφορά διακανονισμούς που πραγματοποιήθηκαν με πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, φιλικά που αποδείχθηκαν ζημιογόνα και αποτέλεσαν τεράστια επικοινωνιακή αποτυχία για τον Άρη, όσο και οι πρόσφατες εξελίξεις με την αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 99 και την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή των απαιτήσεων των πιστωτών βαρύνουν αποκλειστικά τον κ. Ζαμπέτα, που με πρόφαση το δικαίωμα της υπογραφής του, όπως και ο κ. Αθανασιάδης, ασκεί τη χιλιοτραγουδισμένη «ενός ανδρός αρχή». 



Κρίνεται σκανδαλώδης η παραμονή σε διοικητικό πόστο και η πλήρης πρόσβαση στο Λογιστήριο της ΠΑΕ οποιουδήποτε έχει εμπλακεί στην εγκληματική διαχείριση των τεράστιων εσόδων των τελευταίων χρόνων, τη στιγμή μάλιστα που τα ίδια πρόσωπα πρόκειται να υποστούν έλεγχο για τα πεπραγμένα τους.



Προσφάτως προέκυψε από ανακοίνωση της Κ.Μ.Α. (μετά από τρίμηνη καθυστέρηση) ότι ο διορισμός της διοίκησης Πρωτοδικείου που ψηφίστηκε δεν πραγματοποιήθηκε διότι μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής δε διατίθενται να αναλάβουν το βάρος της διαχείρισης των οικονομικών υποχρεώσεων της Π.Α.Ε. 



Πέρα από τα κάκιστα αντανακλαστικά που επέδειξε το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α. ως προς την ενημέρωση του κόσμου του ΑΡΗ στα πλαίσια μιας έκτακτης Γ.Σ. σχετικά με αυτή την κατάσταση, μόλις αντιλήφθηκε ότι η σαφής εντολή του Σώματος δε θα ήταν δυνατή υπό αυτές τις συνθήκες. Απορία προκαλεί και η μη παραίτηση όποιου/όποιων από τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής αισθάνθηκαν πως δε δύνανται να ανταποκριθούν στο έργο που τους ανατέθηκε. 



... είναι πασιφανές ότι η ομάδα πρέπει να διοικηθεί και η διοίκηση να πλαισιωθεί κι από άτομα που με υπευθυνότητα θα αφιερώσουν, αν είναι δυνατόν, 24 ώρες το 24ωρο στο στόχο της τελικής εξυγίανσής της. Καθήκον της Κ.Μ.Α. είναι να αναδείξει μέσα από διαδικασίες Γενικής Συνέλευσης τα άτομα αυτά, εφόσον διαπιστώθηκε από το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α. αδυναμία της προσωρινής διοίκησης να εκτελέσει την εντολή που έλαβε.



Θέμα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης επιβάλλεται να αποτελέσει επίσης και η πλήρης ενημέρωση των μελών του Φορέα, και κατ’ επέκταση όλου του κόσμου του ΑΡΗ, για την ένταξη της υπαγωγής στο Άρθρο 99 σε έναν γενικότερο βιώσιμο σχεδιασμό για την έξοδο από την κρίση. 



Κυρίαρχο ζητούμενο αποτελεί η σωτηρία και η εξυγίανση της ΠΑΕ, γι’ αυτό και προσδοκούμε από το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α. την αξιοποίηση μεν του υπάρχοντος νομικού θεσμικού πλαισίου, παράλληλα όμως και την ένταξή του σε μια συνολικότερη πολιτική με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και απτούς στόχους. 



Θα πρέπει να αναλυθεί ρεαλιστικά η ροή των εσόδων που προϋπολογίζεται να προκύψουν τα επόμενα χρόνια από τις κύριες πηγές ρευστότητας της ΠΑΕ (ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά, συμφωνηθείσες χορηγίες κτλ.) και θα καταστήσουν το χρέος του ΑΡΗ βιώσιμο μετά το «κούρεμα» που προσδοκούμε να επιτύχουμε με το Άρθρο 99. 



Τυχόν σκέψεις για μονοδρόμηση καταστάσεων προς την εξαγορά Α.Φ.Μ. άλλης ομάδας μετά την παρέλευση της προσωρινής διαταγής αναστολής απαιτήσεων -ιδιαίτερα δε εν μέσω της «φιλολογίας» που θα προκύψει από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαχειριστικού Ελέγχου που πιθανότατα θα συμπέσει χρονικά- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπαίνουν στο μυαλό οποιουδήποτε εμπλέκεται με τα κοινά του ΑΡΗ.



Συναρειανοί του Δ.Σ. της Κ.Μ.Α., καλείστε, σε μια έκτακτη Γ.Σ. που θα προκηρυχθεί ΑΜΕΣΑ με τα παραπάνω θέματα...



 ... Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να είναι η ανάρτηση του Καταστατικού της Κ.Μ.Α. στην ιστοσελίδα του Φορέα και η πλήρης διαφάνεια όσον αφορά τα εγγεγραμμένα σε αυτόν μέλη – σημεία που αποτέλεσαν και προεκλογικές δεσμεύσεις των τότε υποψήφιων και νυν εκλεγμένων μελών του ΔΣ... 



ΥΓ: Όσον αφορά το παιχνίδι με τον συμπολίτη, αναρωτιόμαστε με ποιους τρόπους μπορεί μια διοίκηση να επιδείξει την ευθιξία της για την εικόνα που παρουσίασε αγωνιστικά η ομάδα, ως απόρροια τόσο του συσσωρευμένου τραγικού παρελθόντος, όσο και του φετινού αγωνιστικού σχεδιασμού...



ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ



Ολόκληρη η ανακοίνωση τους υπάρχει εδώ (http://www.arisprotagonistis.gr/site/anakoinwseis/dhmosia-aithsh-sugklhshs-ektakths-gs.html)