Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ρε τον "φουκαρά" τον Χρύσανθο

Επίσκεψη εν ώρα εργασίας δέχτηκε ο εξωδιοικητικός παράγοντας, Χρύσανθος Τσαλτίδης, στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πλατανιά Χανίων. 






Ο άλλοτε υπουργός της Δημόσιας "Διαφώτισης" και Προπαγάνδας του συστήματος που κατέλαβε τον σύλλογο και συνεχίζει να τον ελέγχει εδώ και αρκετά χρόνια, δέχτηκε την δίκαιη αγανάκτηση των φιλάθλων της ομάδας για τον ρόλο που διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει έως σήμερα, ως αναπόσπαστο μέλος της συμμορίας με τα κίτρινα και τις γραβάτες που κατέλαβε τον σύλλογο (αν υποθέσουμε ότι ήταν αυτός ο λόγος της επίσκεψης). 






Ο Χρύσανθος Γκέμπελς έγινε παραλήπτης της λαϊκής οργής στο 75' λεπτό του αγώνα, την στιγμή που μετέδιδε τον αγώνα για λογαριασμό ραδιοφωνικού σταθμού. On Air δέχτηκε φραστική και όχι μόνο αγανάκτηση, σε Πανθεσσαλονίκια και όχι μόνο εμβέλεια, από φίλους της ομάδας οι οποίοι προκάλεσαν ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φθορές στα μηχανήματα μετάδοσης αλλά και σε μερικούς υπολογιστές, με αποτέλεσμα η ραδιοφωνική μετάδοση να διακοπεί. 



Ο τέως υπουργός εν συνεχεία φυγαδεύτηκε σε άγνωστο μέρος του γηπέδου και αποχώρησε από το γήπεδο αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, με την συνοδεία της αστυνομίας. 






Ο άλλοτε επίσημος υπεύθυνος "διαφώτισης" και προπαγάνδας, συνεχίζει ανεπίσημα αλλά με την ίδια προσήλωση το έργο του πια, μέσω των αθλητικών ιστοσελίδων "gazzetta" και "AllAboutARIS", καθώς και μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero", στον οποίο πήρε δική του εκπομπή. 



Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός διαφημίζε/ει το "AllAboutARIS" και έχει για ρεπόρτερ της ομάδας τον Φώτη Παπαρέγκα, συνεργάτη του AllAboutARIS, αφού το τελευταίο είναι ιδιοκτησίας του. Γι΄ αυτό και ο Γιόζεφ Τσαλτίδης βρήκε ραδιοφωνική στέγη εκεί όταν έμεινε άστεγος από τον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συστήματος. Ενώ και το AllAboutARIS διαφημίζει πια τους ιδιοκτήτες του. 






Το καλοκαίρι στον "Λίμπερο" είχε κάνει έκτακτες εκπομπές και ο σύνδεσμος του "Super 3", ενώ εκεί διενεργήθηκε και ο 12ωρος "ενωτικός" ραδιομαραθώνιος αγάπης, του καλοκαιρινού φιάσκου. 



Η αλήθεια είναι ότι μετά την αναστολή λειτουργίας και τελικά το κλείσιμο του "Aris FM", με τον βασικό ιδιοκτήτη του όπως λέγετε να την κάνει στην Αμερική, το άστεγο ακροατήριο του έπρεπε να κατευθυνθεί προς την "σωστή" κατεύθυνση και η ραδιοφωνική πίτα να πάει στα "σωστά" χέρια, με τον Libero σε ρόλο νέου "Aris FM". 



Η πλάκα είναι ότι ο Φον Χρύσανθος Τσαλτίδης εκτός από τον ρόλο του ως υπουργού προπαγάνδας, την άθλια αντιμετώπιση του προς τους μη αρεστούς ακροατές του Άρης ΦΜ, το φακέλωμα τους και τις απειλές που δέχονταν αφότου η τηλεφωνική γραμμή έκλεινε, την δέσμευση ποσού ύψους 20 χιλιάδων ευρώ από τα τηλεοπτικά έσοδα της ομάδας για υποτιθέμενα χρωστούμενα προς το πρόσωπο του, την ίδια στιγμή που τα φέσια της συμμορίας του αγγίζουν τα 25-30 εκατομμύρια ευρώ, την κατάσχεση του εξοπλισμού του "Aris fm" για υποτιθέμενα χρωστούμενα πάλι, τον οποίο εξοπλισμό πλήρωσε ο κόσμος της ομάδας μέσω των χρημάτων που δόθηκαν από την μαμά-μέγαιρα του ερασιτέχνη (γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ πρέπει να δόθηκαν συνολικά)... 



... παρίστανε συγχρόνως μέσα από τον βούρκο όπου ζει και τον φιλάνθρωπο-φιλαρειανό, με τρόπο που μόνο θρασύδειλα ανθρωπάκια και γκεμπελικοί μπορούν να κάνουν, "χαρίζοντας" μέρος των δεδουλευμένων του για την αγορά 10 εισιτηρίων διαρκείας που θα διατίθονταν σε φίλους της ομάδας που δεν είχαν την δυνατότητα αγοράς του εισιτηρίου τους. 



Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που είχαν βγάλει στις αρχές Αυγούστου τα φιλαράκια του στο διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε., με αφορμή το γεγονός της παραίτησης του, οι οποίοι συγχρόνως τον είχαν ευχαριστήσει για την προσφορά του στην συμμορία και την συμμετοχή του στην πτώση του συλλόγου στην Δ΄ Εθνική. Ας μην γελιόμαστε αυτό θα είχε γίνει αν δεν είχαν αλλάξει οι νόμοι.



Την επόμενη ημέρα στην εκπομπή του σε μια αναλαμπή "ειλικρίνειας" και "αυτογνωσίας", υποστήριξε ότι αυτοί που του επιτέθηκαν δεν έφταιγαν σε τίποτα και ότι ακόμα και ο ίδιος θα του την έπεφτε. Τσαλτίδη πρόσεχε σε ψάχνει ο Χρύσανθος!!! Γι΄ αυτό στην επόμενη αναμετάδοση για καλό και για κακό φόρα και κάνα κράνος, είναι κρίμα να χαλάσει η κόμμωση από τους καφέδες και τα νερά






Ακόμη υποστήριξε ότι ήταν έμμισθος υπάλληλος και ότι "δεν" έπαιρνε λεφτά από μεταγραφές, από χορηγίες και για να προωθήσει παίκτες, καθώς και ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε αυτοκίνητο της ΠΑΕ (κτλ.). Υπονοώντας ότι αυτά συνέβαιναν μέσα στην ομάδα, αλλά γίνονταν από άλλους. 






Το κύριο χαρακτηριστικό των μικροβίων στην οικογένεια των οποίων ανήκει ο Χρύσανθος, με την μόνη διαφορά ότι είναι πολυκύτταρος και ορατός με γυμνό οφθαλμό (από τις πολλές τούρτες), είναι η προσαρμοστικότητα. Αλλάζοντας απλά τον ρυθμό στα γραφόμενα και τα ομιλούμενα του όποτε χρειαστεί, επιβιώνει. 



Οι μόνοι που στεναχωρέθηκαν και καταδίκασαν την εκδήλωση της λαϊκής οργής στο πρόσωπο του Χρύσανθου Γκέμπελς, ήταν το δημοσιογραφικό συνάφι και λοιποί παρατρεχάμενοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης. 



Οι βασικοί πυλώνες της επιχειρηματολογίας τους ήταν δύο. Ο πρώτος ότι ο Γιόζεφ Τσαλτίδης ήταν απλά ένας έμμισθος υπάλληλος που εκτελούσε εντολές (με υπερβάλλοντα ζήλο μάλιστα), όπως και ο Γιάννης Κόντης εξάλλου. Απλά η δουλειά τους ήταν να διαλύσουν τον σύλλογο προς ιδίων όφελος. 



Και ο δεύτερος που προέβαλλε κυρίως την δημοσιογραφική ιδιότητα του και έκανε λόγο γενικά και αόριστα για χτύπημα ενάντια στην ελευθεροτυπία, κάτι που ελάχιστη σχέση είχε με τα αίτια της επίθεσης. Μερικοί υποστηρικτές του παράλληλα σημείωναν πως οι δημοσιογράφοι είναι "όμηροι" και δεν εκτελούν παρά άνωθεν διαταγές. Εδώ απλά έχουμε ομολογία ότι είναι υποχείρια και ότι ο ρόλος τους είναι να εξυπηρετούν συμφέροντα. 



Και ο Γιόζεφ Γκέμπελς-Τσαλτίδης υπήρξε ένας δημοσιογράφος που δεν είχε ως σκοπό της ζωής του να αναζητεί την αλήθεια, αλλά να είναι εντολοδόχος και επαγγελματίας ψεύτης. 



Ο κόσμος της ομάδας στην συντριπτική του πλειοψηφία χάρηκε με το άκουσμα του γεγονότος και κάποιοι λίγοι απλά δεν στεναχωρέθηκαν.



Επειδή δεν θέλω να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και εμείς όταν γυρίσαμε στα σπίτια μας μετά τον αγώνα, ανοίξαμε από μία σαμπάνια στην υγειά του και ανάψαμε από 2 κεράκια στη μνήμη του. Εις υγείαν λοιπόν.