Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Όχι στην κάρτα φιλάθλου.

Την αντίθεση τους στην κάρτα φιλάθλου εκδήλωσαν από το ¨μακρινό¨ Ντόρτμουντ οι οπαδοί της Μπορούσια (The Unity)


Στον Κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με την Άουγκσμπουργκ σήκωσαν πανό που ανέγραφε «Όχι στην κάρτα φιλάθλου»


Μπορεί το συγκεκριμένο ζήτημα να μην τους αγγίζει στην καθημερινότητα τους, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να δείξουν την συμπαράσταση τους στον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό της ομάδας μας και ολόκληρης της χώρας. 


Τα νέα μέτρα, από την κάρτα φιλάθλου έως το Α.Μ.Κ.Α., δεν αποτελούν παρά την λογική επεξεργασία και συνέχεια της προηγούμενης περιόδου, με τις στυγνές απαγορεύσεις και την επίδειξη ταυτότητας για να αγοράσεις ένα εισιτήριο, να μπεις σε ένα γήπεδο, να εισέλθεις σε μια πόλη ή απλά για να ταξιδέψεις σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας. 


Η νέα πιο ¨εξυγενισμένη¨ και ¨μετριοπαθή¨ εκδοχή που γίνετε προσπάθεια να εφαρμοστεί και να εγκαθιδρυθεί στον ¨αθλητικό¨ χώρο, έρχεται συγχρόνως να καλύψει τις σημερινές επικοινωνιακές ανάγκες του συστήματος για δημοκρατικότητα (με ή χωρίς εισαγωγικά) και αριστεροφροσύνη (με ή χωρίς εισαγωγικά). 


Η νέα κατάσταση περιλαμβάνει ουσιαστικά παλαιά και νέα μέτρα που έρχονται να δράσουν επικουρικά και συμπληρωματικά αναμεταξύ τους, στοχεύοντας στην κάλυψη των λειτουργικών και επικοινωνιακών κενών και αστοχιών που δημιούργησε η προηγούμενη περίοδος και χωρίς σε καμία περίπτωση να αλληλοαναιρούνται και να αλληλοαποκλείονται ή να αναιρούν και να αποκλείουν το οτιδήποτε. 


Τα οποιαδήποτε ¨παγωμένα¨ μέτρα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ξεπαγώσουν και να ενεργοποιηθούν. 


Ας μην ξεχνιόμαστε ότι στον πρόσφατο αγώνα της Ντόρτμουντ στο γήπεδο της Τούμπας, ζητούνταν από τους οπαδούς της να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους στην θύρα 8 το διαβατήριο τους, προκειμένου να εισέλθουν εντός του γηπέδου. 

   




Δεν υπάρχουν σχόλια: