Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Refugees welcome - Here no fear

Στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στην Ειδομένη Κιλκίς παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία του ¨SUPER 3¨. 





















Η Ειδομένη βρίσκετε κοντά στα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ. και είναι συνυφασμένη με το σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σιδηροδρομικό σταθμό που συναντάει ο ταξιδιώτης εισερχόμενος στην Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές χώρες, με τρένα προς Θεσσαλονίκη, από Βελιγράδι και την Κεντρική Ευρώπη. 









Η παλαιότερη ονομασία της ήταν «Σέχοβο» ή «Σέοβο», η οποία αντικαταστάθηκε με την υπάρχουσα σημερινή το 1936, βασισμένη στην ομώνυμη αρχαία πόλη, που βρίσκονταν ακριβώς στην απέναντι όχθη του Αξιού. 









Από το 2014 άρχισαν να συρρέουν στην Ειδομένη Σύροι πρόσφυγες κυρίως, αλλά και Αφγανοί, Πακιστανοί και άλλοι, με σκοπό να διαβούν τα σύνορα και να εισέλθουν στην FYROM. 












Επειδή η Π.Γ.Δ.Μ. και βορειότερα η Σερβία είναι εκτός Συνθήκης Σέγκεν, οι πρόσφυγες προτιμούν αυτό το δρόμο προς τη Βόρεια Ευρώπη, ώστε εισερχόμενοι εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ουγγαρία, σε περίπτωση σύλληψής τους, να θεωρηθεί ως πρώτη χώρα εισόδου η Ουγγαρία και να επαναπροωθηθούν εκεί, και όχι στην κατά πολύ νοτιότερη Ελλάδα. 









Το πανό που ακολουθεί υπήρχε στα 2 ψηστήρια που διοργανώθηκαν από τον σύνδεσμο του ¨SUPER 3¨ έξω από την Θύρα 2, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη, όπου παράλληλα συγκεντρώνονταν πράγματα για τους πρόσφυγες.






Δεν υπάρχουν σχόλια: