Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εκτεταμένες συγκρούσεις .

Εκτεταμένες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις έγιναν τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό στον αγώνα με τον Ηρακλή .




Η αρχή έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο λίγο μετά την λήξη του παιχνιδιού με μια διμοιρία μπλέδες που μέχρι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στα επίσημα του γηπέδου και εν συνεχεία με χακί που ήρθαν προς ενίσχυση των συναδέλφων τους.




Οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν αργότερα έξω από το γήπεδο στο στενό της θύρας 1 , στην οδό Παπαναστασίου και στα γύρω στενά.




Οι έμμισθοι μισθοφόροι απ΄την πλευρά τους προέβησαν τόσο μες΄το γήπεδο όσο και έξω από αυτό σε χρήση κροτίδων λάμψης και μεγάλης έκτασης ρίψη δακρυγόνων κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.




Για μια πιο αναλυτική παρουσίαση των γεγονότων αναδημοσιεύω παρακάτω μέρος άρθρου που βρήκα στην ιστοσελίδα του Athens Indymedia.


*Μετα το τελος του αγωνα, οπαδοι του ΑΡΗ εισεβαλλαν στον αγωνιστικο χωρο προσπαθωντας να προσεγγισουν την φυσουνα και η μπλε διμοιρια των ΥΜΕΤ, η οποια ητανε παραταγμενη στα επισημα στο κατω μερος, με πλατη στο γηπεδο, με υποστηριξη επιτεθηκε στους οπαδους του ΑΡΗ ριχνωντας δακρυγωνα στον αγωνιστικο χωρο. Οι οπαδοι απαντησαν με διαφορα αντικειμενα, σπασμενες καρεκλες, πετρες, σκουπες, μπογιες και πινακιδες. Αλλα και σωμα με σωμα με κλωτσιες και μπουνιες. Αλλα και πυρσο που εκτοξευτηκε απο μικρη αποσταση και επεσε πανω στην διμοιρια. Ενω αλλοι οπαδοι κρατουσαν την καγκελοπορτα της θυρας και ηταν συγκεντρωμενοι με μαζεμενα υλικα σε περιπτωσης επιθεσης των μπατσων οπως και εγινε, με την βοηθεια χημικων και δακρυγωνων. Μετα απο λιγη ωρα αρκετοι συγκεντρωμενοι οπαδοι του ΑΡΗ παρεμειναν εξω απο το γηπεδο, οπου και επιχειρηθηκε εισβολη στη θυρα 2, οπου και προξενηθηκαν μεσα στο γηπεδο φθορες. Μετα απο λιγο βγηκαν και αλλες διμοιριες οπου και ξεκινησαν οι οδομαχιες , με οπαδους του ΑΡΗ να βαζουν φωτια σε καδο απορριματων και καγκελα για οδοφραγματα μπροστα στην παπαναστασιου για να κρατησουν τις διμοιριες οι οποιες επνιξαν την περιοχη στα δακρυγωνα εξαπολυωντας επιθεσεις επι ''δικαιων'' και ''αδικων''. Τα δακρυγωνα εφτασαν μεχρι τα μπαλκονια, οπου καποιοι βγηκαν και εκραζαν τα ΜΑΤ, λογω αναπνευστικων προβληματων που δημιουργηθηκαν.

Οι οδομαχιες συνεχιστηκαν εξω απο την θυρα 1 οπου και μεταφερθηκαν σε διαφορα στενα. Απο παρακειμενα μαγαζια εκτοξευτηκαν καρεκλες στα ΜΑΤ απο οπαδους και διαφορα αλλα αντικειμενα. Επιτηδες οι μπατσοι χρησιμοποιησαν πολλες χειροβομβιδες κροτου λαμψης για να τρομοκρατησουνε τον κοσμο και την περιοχη. Ενω πολλα παρακειμενα στενα και δρομοι αποκλειστηκαν απο τις διμοιριες. Λιγο μετα και πριν ληξουν οι συγκρουσεις αντρες της ομαδας ΔΙΑΣ εμφανιστηκαν σε στενα πανω απο το χαριλαου προσπαθωντας να συλλαβουν κοσμο, κινουμενοι περιμετρικα σε δρομους και παραδρομους, για να ανακοψουν κοσμο και να προβουν σε ελεγχους. Στο σημειο των συγκρουσεων εφτασε ασθενοφορο οπου και παρελαβε τραυματισμενους οπαδους, 2 η 3 τον αριθμο. Οι οδομαχιες συνεχιστηκαν μεχρι της 22:15 περιπου. Προς το παρων δεν υπαρχουν επισημα στοιχεια για συλληψεις. Ενω φωναχτηκε αρκετες φορε το συνθημα ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Καγκελα για οδοφραγματα τοποθετηθηκαν και στο πισω μερος της παπαναστασιου για να εμποδισουν εστω στο ελαχιστο του μπατσους σε περιπτωση που ορμουσαν μεσα στο πληθος.*

Δεν υπάρχουν σχόλια: