Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κάηκε ο προπονητής καρνάβαλος .

Παρελθόν αποτελεί από την θέση του προπονητή της ομάδος μας από της 7 Μαρτίου ο Γιάννης Μιχαλήτσιος καθώς το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν το τελευταίο που κοουτσάρισε , τον οποίο και αντικατέστησε ο Σάκης Τσιώλης .




Στη συνέντευξη τύπου μετά την λήξη του αγώνα με τον Ηρακλή ο πρώην τεχνικός της ομάδας μας προφανώς επηρεασμένος από το γιορτινό κλίμα εκείνων των ημερών εξαιτίας των αποκριών της τυροφάγου , είπε να παριστάνει για λίγο τον βασιλιά καρνάβαλο , ζηλεύοντας την δόξα και την λάμψη του.



Σε μια κίνηση συναδελφικής αλληλεγγύης ανοίγοντας το εορταστικό Τριώδιο , δεν παρέλειψε να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια επιστρατεύοντας υποτιθέμενες δηλώσεις off the record γιατί επίσημα δεν ειπώθηκαν ποτέ , στον προκάτοχο του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας , Έκτωρ Ραούλ Κούπερ , λέγοντας πως: «Οι στόχοι για playoffs δεν υπήρχαν, υπήρχε ο στόχος για τη σωτηρία. Το έχει πει ο προηγούμενος προπονητής στους ανθρώπους του ΑΡΗ».




Αυτή δεν ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που αναφέρθηκε άμεσα η έμμεσα στον προκάτοχό του καθώς το κρεσέντο κρατούσε καιρό τώρα . Οι τελευταίες δηλώσεις που πρόλαβε να κάνει ήταν λογική συνέχεια των προηγούμενων όπως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Μετά από τις ήττες από την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, ήμασταν εντελώς εκτός Ευρώπης. Μετά κάναμε θετικά αποτελέσματα και το σημερινό αποτέλεσμα μας αδικεί» , στον αγώνα με την ΑΕΚ: «Εγώ δε θέλω να γίνονται κατευθείαν μεγάλες μπαλιές. Έχουμε καλούς φορ. Η δομή της ομάδας είναι έτσι και δε φταίει η Διοίκηση. Εγώ θέλω η μπάλα να περνάει από το κέντρο, με χαμηλά την μπάλα, να έχουμε ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και όχι με μία μεγάλη μπαλιά κατευθείαν μπροστά» «Σήμερα ξεπλύναμε τη ντροπή για το 4-0 του πρώτου γύρου» , στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Προσπαθώ αυτό το λίγο καιρό που είμαι στην ομάδα να αλλάξω ορισμένα πράγματα που αφορούν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Άρης έχει πεθάνει. Στα δυο τελευταία παιχνίδια κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Τόσες όσες δεν είχαμε κάνει σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Εάν είχα στήσει εγώ την ομάδα και είχα κάνει κάποιες επιλογές τότε θα μπορούσα να κάνω καλύτερα πράγματα» και στον αγώνα με τον Εργοτέλη: «Ήθελα, πρώτα απ’ όλα, να τονώσω την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και να παίξουμε με την μπάλα κάτω. Αυτό θέλω από την ομάδα, γιατί έχει σταματήσει ο καιρός του καταστροφικού ποδοσφαίρου. Εγώ ήθελα να περνάει η μπάλα από το κέντρο χωρίς μακρινές μπαλιές και μέσα σε τρεις ημέρες άλλαξε ο τρόπος παιχνιδιού. Δε θέλω να πουλάμε εύκολα την μπάλα».




Έτσι μέσα από ντεμαράζ δηλώσεων προσπάθησε να συγκρίνει την προπονητική του αξία με του Κούπερ, να εξηγήσει τα μη επιθυμητά αποτελέσματα της δικιάς του θητείας στον πάγκο της ομάδος μεταφέροντας τις ευθύνες για τις αποτυχίες σε άλλον και να συνδράμει τις φωνές εκείνες μέσα στους κόλπους του συλλόγου που προσπάθησαν να ξεγυμνώσουν και να αποκαθηλώσουν τον Κούπερ στα μάτια του κόσμου χρήζοντας τον υπεύθυνο της κακής πορείας της ομάδας στο εγχώριο πρωτάθλημα , βαπτίζοντας τις μεταγραφές του καλοκαιριού δικές του επιλογές , κατηγορώντας τον ότι παρόπλιζε παίκτες (Ναφτί) αποδυναμώνοντας την ομάδα , χρεώνοντας την καθυστερημένη ενίσχυση της ομάδας την περίοδο του Ιανουαρίου και το χάσιμο παικτών σε παιχνίδια του μάνατζερ του , λέγοντας πως ο Κούπερ δεν έφυγε για αγωνιστικούς λόγους «να δείτε που θα πάει μετά από΄μας και ποιους θα έχει δίπλα του» κτλ.



Για τη στάση του λοιπόν και όχι για το μη επιτυχές πέρασμα στον πάγκο της ομάδας έχει προσθέσει και αυτός τ΄όνομα του στον μακρύ κατάλογο τον ατόμων που είναι Persona non grata .

Δεν υπάρχουν σχόλια: