Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Breaking the law .

Γουστάρουμε πολύ όταν άτομα που σχετίζονται με τον αθλητισμό εκδηλώνουν την ανθρώπινη τους υπόσταση συμμετέχοντας ενεργά στο κοινωνικό πεδίο και στα τεκταινόμενα , αδιαφορώντας μη τυχόν και τους κακοχαρακτηρίσουν προσάπτοντας τους ότι ξεφεύγουν από το αντικείμενο τους , αρνούμενοι να παίξουν τον ρόλο που τους έχει αναθέσει το σύστημα ως χεριών και ποδιών που περιεργάζονται απλά μια μπάλα και ενίοτε στην καλύτερη ως celebrity , σύζυγοι εμφανίσιμων μοντέλων , ηθοποιών , που πίνουν το fredo cappuccino τους σε κάποια καθώς πρέπει πλατεία , κάνουν το μπάνιο τους στη παραλία του super paradise και σερφάρουν από το ένα μπουζουξίδικο στο άλλο.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο τωρινός προπονητής της ομάδας της Πράσινης Θύελλας Ανακύκλωση που αγωνίζεται στην Γ΄ερασιτεχνική κατηγορία και παλιός παίκτης της ομάδας μας τις περιόδους 1992/3 με 1996/7 , Σάββας Κωφίδης , ο οποίος πήρε μέρος στον φιλικό αγώνα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών (μεταξύ των οποίων και οι Μίμης Παπαϊωάννου, Νίκος Σαργκάνης, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Ηλίας Πουρσανίδης , Νίκος Μάλλιαρης) και δημοσιογράφων που έγινε στις 14 Φλεβάρη στο δημοτικό γήπεδο Γαλατσίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 300 απεργούς πείνας.





Ο Σάββας Κωφίδης δεν μένει μόνο εκεί αφού συγκαταλέγεται και αυτός ανάμεσα στους χιλιάδες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων , μιας κίνησης που όταν ξεκίνησε κανείς δεν φανταζόταν (ούτε ίσως οι πιο αισιόδοξοι) ότι θα πάρει τέτοια έκταση.




Τέλος λίγα λόγια από τον ίδιο για τα όσα σκέφτεται , αισθάνεται και πράττει...




..."Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχω σταματήσει να πληρώνω διόδια. Πόσο μάλλον σε δρόμους - καρμανιόλες όπως αυτός των Μαλγάρων.

Εδώ και αρκετό καιρό έχω ιδρύσει με φίλους μία οργάνωση, τη «hasta la Victoria siempre», όπου συμμετέχουν και άλλα πρόσωπα από το χώρο του αθλητισμού, της τέχνης και του τραγουδιού. Διοργανώνουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες με κοινωνικό σκοπό. Μόλις ενημερώθηκα για την ύπαρξη δύο ακόμα οργανώσεων που αντιτίθενται στα διόδια, τη «Δεν πληρώνω διόδια» και τη «STOP διόδια», τότε είπα και εγώ τέρμα. Για ποιο λόγο να πληρώνουμε διόδια από τη στιγμή που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας για να είμαστε στους δρόμους; Ποιος μας το επιβάλλει αυτό; Και σε δρόμους μάλιστα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Στο δρόμο Θεσσαλονίκη - Αθήνα υπάρχουν δέκα σχεδόν σταθμοί διοδίων. Είναι τρελό! Και μιλάμε για ένα δρόμο - καρμανιόλα, που δεν πληροί στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει ούτε ένας παράδρομος. Γιατί λοιπόν να πληρώνω εγώ και ο υπόλοιπος κόσμος κάτι το οποίο, όχι μόνο είναι αυθαίρετο, αλλά είναι και λάθος; Αν είναι δυνατόν! Μιάμιση ώρα δρόμος για τη Λάρισα και υπάρχουν πέντε σταθμοί διοδίων! Τέρμα το χαράτσι..

Ας αρχίσουμε να διεκδικούμε όλοι τα δικαιώματά μας. Μη σκύβουμε άλλο το κεφάλι. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε για να περάσουμε μπάρες, τις οποίες έβαλαν κάποιοι αυθαίρετα, για να κινηθούμε ελεύθερα. Ας αρχίσει να διεκδικεί ο Έλληνας τα δικαιώματά του. Το δικαίωμα να κινείται ελεύθερος και το δικαίωμα να διεκδικεί το δίκιο του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: