Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

10 λόγοι για να μην πάτε στο bulldog festival..

Στις 22-23 Αυγούστου θα διοργανωθεί στο γήπεδο Χαριλάου , με την υποστήριξη μάλιστα του αμαρτωλού και κακοδιαχειριστή δήμου Θεσσαλονίκης φεστιβάλ με την ονομασία μπουλντόγκ φέστιβαλ , το οποίο μάλιστα προσδοκά να γίνει εκτός των άλλων το μεγαλύτερο πολιτιστικό – κοινωνικό top γεγονός της Θεσσαλονίκης . Μια συνεργασία μάλιστα με έναν δήμο που φημίζεται για τα μεγάλα αναπτυξιακά του έργα (μετρό , υποθαλάσσια , εναέρια , κατασκευή δωρεάν πάρκινγκ , ανάπλαση δηλαδή καταστροφή της παραλίας ).Καταστροφής κάθε ελεύθερου δημόσιου χώρου προς όφελος της ιδιοποίησης και του κέρδους . Ένας δήμος που φημίζεται για την μεγάλη φορολογία των δημοτών του , για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος , για την επιχορήγηση συγγενών και φίλων , για τις οικονομικές του ατασθαλίες . Αλήθεια δεν είναι ο ίδιος δήμος που χαρακτηριζόταν ως κακοδιαχειριστής και ότι ευνοεί συγκεκριμένη ομάδα της πόλης , από αυτούς που σήμερα κάνουν το συγκεκριμένο φεστιβάλ . Αλήθεια έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα και δεν το ξέραμε? Είναι προφανές πως όχι ! Αλλά ο πολιτικαντισμός , οι συνδικαλιστικές λογικές και τα συμφέροντα αυτά έχουν . Τη μια μέρα σε κάνουν θανάσιμο εχθρό τους , και την άλλη φίλο τους . Τη μια μέρα σου φιλούν το χέρι και την άλλη στο δαγκώνουν .Τη μια σε κατακεραυνώνουν και την άλλη σε αποθεώνουν ! Ίσως τελικά να επιτεύχθηκε η περίφημη ισονομία που κάποιοι επιζητούσαν εναγωνίως με μια μεγάλη χορηγία και απολαυστική στήριξη στο φεστιβάλ . Επανερχόμαστε στον τομέα του φεστιβάλ λέγοντας ότι πέρα τις μίμησης αφού κάτι τέτοιες κινήσεις τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά συχνές , χωρίς να σημαίνει αυτό ότι κάτι τέτοιο είναι κακό βέβαια , αφού έτσι κι αλλιώς παρθενογένεση στις ιδέες δεν υπάρχει και το οπαδικό αλισβερίσι από πάντοτε συνέβαινε . Το πρόβλημα έγκειται στον τρόπο που είναι οργανωμένο το συγκεκριμένο διήμερο , οι λογικές κάτω από τις οποίες κινείται .

Με αισθητική αρπακόλλα , λίγο electro , λίγο έντεχνο , λίγο punk rock και λίγο ελληνικό ροκ ώστε να μαζέψουμε όσο πιο πολύ κόσμο μπορούμε και να μοσχοπουλήσουμε τα ακριβά εισιτήρια μας . Με γνωστά συγκροτήματα που ουδεμία σχέση έχουν με τον Άρη μας , τα γήπεδα , τον οπαδισμό , αμφιβάλουμε αν οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν καν τη σχήμα έχει η μπάλα . Μπάντες που απλά θα έρθουν για να τσεπώσουν κάποια χρήματα και να κολλήσουν σχεδόν όλοι τους τα τελευταία ένσημά τους . Βέβαια γι’αυτό δεν φταίνε οι μπάντες αλλά αυτοί που τους κάλεσαν να παίξουν σ’ένα τέτοιο φεστιβάλ .

Διήμερο με περιβαλλοντικές και όχι μόνο ευαισθησίες για προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου , να πείσουμε για την αλήθεια των προθέσεων μας και να δείξουμε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ ανοιχτό , με οικουμενική διάσταση . Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το σεμινάριο για τα δικαιώματα του καταναλωτή , ο σημαντικότερος ίσως λόγος ύπαρξης αυτού του φεστιβάλ .

Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο εγχείρημα είναι καταρχάς η δωρεάν είσοδος στις εκδηλώσεις η στην χειρότερη το ελάχιστο δυνατό εισιτήριο , ίσα ίσα ώστε να καλύπτονται τα έξοδα των διοργανωτών . Τα γκρουπάκια που θα έπαιρναν μέρος θα έπρεπε να αποτελούνται από αρειανάκια , που έχουν όνειρό τους να παίξουν έστω και για μια φορά στο γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας που βρίσκονται κάθε Κυριακή . Η διοργάνωση θα έπρεπε να είναι μια πραγματική γιορτή , όπου μπάντες και κοινό σαν ένα σώμα , θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε , να χορέψουμε , να φωνάξουμε για την αγαπημένη μας ομάδα , τη μπάλα που τόσο μας αρέσει , την κερκίδα που χωρίς αυτήν δε κάνουμε . Μια τέτοια διοργάνωση θα έπρεπε να είναι φτιαγμένη με μεράκι , από αρειανούς για αρειανούς , από οπαδούς προς οπαδούς και όχι ένα lifestyle καλοκαιρινό event .

Eπειδή οι γνώσεις μας πάνω στο διεθνές μουσικό στερέωμα είναι αρκετά ικανοποιητικές και θέλοντας να βοηθήσουμε έτσι ώστε τα επόμενα bulldog festival , να γίνουν όχι απλά το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης αλλά και της βορείου Ελλάδος , των Βαλκανίων , της Ευρώπης , της Αμερικής , αλλά και της Ασίας και Ωκεανίας , θα θέλαμε να προτείνουμε να συμμετάσχουν και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες της Ελλάδος και του εξωτερικού . Μέσα σ’αυτούς οι εθνικής εμβέλειας και αποδοχής Μίκης Θεοδωράκης , Μαρινέλλα , Άννα Βίσση , Πάνος Κιάμος , Τάσος Μπουγάς , Κόκκοτας , Πέτρος Γαιτάνος , οι διεθνούς φήμης κολοσσοί Μαddona , Abba , Shakira , Jennifer Lopez , Ricky Martin , αλλά και οι ανερχόμενοι αστέρες του ελληνικού πενταγράμμου Μαρτάκης , Σάκης Ρουβάς , Ανδρέας Ευαγγελόπουλος , Βάς Βάς , Κάτμαν , Γαλάτης Γιάννης , καθώς οι κυρίες Εύη Θώδη , Καλομοίρα , Τζούλια Αλεξανδράτου , Γυναίκα Μαραντόνα

Ας ελπίσουμε να είναι η πρώτη και τελευταία συναυλία αυτού του είδους και σύντομα να αποτελέσει μια κακή ανάμνηση .. ως τότε μόνο μια βροχή μας σώζει

Δεν υπάρχουν σχόλια: