Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Για γέλια ή για κλάματα..

Ακραία στοιχεία , εξωγηπεδικοί , ναρκομανείς , μέθυσοι . γνωστοί άγνωστοι , κουκουλοφόροι , έμμισθοι δολοφόνοι , άνθρωποι με προσωπικά προβλήματα , είναι μόνο μερικοί από τους πηγαίους τίτλους που ακολουθούν κάθε αθλητική σύρραξη . Τα μ.μ.ε επιδεικνύουν ένα μοναδικό χάρισμα ν’ανακαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους που κρύβονται πίσω από κάθε αθλητική παρεκτροπή . Η εφημερίδα Metrosport σένα ακόμη ρεσιτάλ ειλικρίνειας και δημοσιογραφικού επαγγελματισμού ξεπέρασε τον εαυτό της , κάνοντας επιτέλους το μεγάλο άλμα που θα την καθιερώσει ως την πιο έγκυρη , έγκριτη και αξιόπιστη εφημερίδα . Βρήκε την άκρη του νήματος , ανακάλυψε τους πραγματικούς ενόχους που βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους , μια πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία του ειδησεογραφικού αυτού συγκροτήματος . Σύμφωνα με την ‘έγκριτη’ εφημερίδα λοιπόν σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, στις 29-8 <Αναρχικοί επιτεθήκαν σε οπαδούς του Άρη στο Ζάγκρεπ> . Μάλιστα σε σοβαρό άρθρο της περιγράφει αναλυτικά την όλη επίθεση , συγκεκριμένα < επτά φίλαθλοι των κιτρίνων έκαναν βόλτα στην πρωτεύουσα της Κροατίας , όταν δέχτηκαν επίθεση από αναρχικούς με γκλόπ και όχι από οπαδούς της Σλάβεν . Μάλιστα όταν οι φίλαθλοι του Άρη αντιστάθηκαν , οι Κροάτες τους απείλησαν με όπλο αλλά το περιστατικό έληξε γρήγορα . Οι φίλαθλοι του Άρη ενημέρωσαν την αστυνομία και έδωσαν κατάθεση για το περιστατικό> .

Θα θέλαμε πραγματικά πολύ να γνωρίζουμε ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζονται οι δράστες , ποια μεθοδολογία ακολουθείτε , με ποιον τρόπο γίνετε η ταυτοποίηση των δραστών της εκάστοτε επίθεσης . Ξέρουμε ότι λογική απάντηση δεν υπάρχει και ότι η όλη φάση εξυπηρετεί σκοπιμότητες που ουδεμία σχέση έχουν με τα εκάστοτε πραγματικά γεγονότα , με την αναζήτηση της αλήθειας και της ενημέρωσης όπως επικαλείστε ότι είναι ο σκοπός και η δουλειά σας .

Σίγουρα η δημοσιογραφία συγκαταλέγεται στα πιο γλοιώδη επαγγέλματα που έχουν ανακαλυφθεί στην πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης και οι δημοσιογράφοι στα πιο επικίνδυνα ανθρωπάκια που κυκλοφορούν εκεί έξω .Επικίνδυνα και για ακόμη ένα λόγω. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μας ήρθαν πριν από λίγο από την Κροατική πρωτεύουσα , η Κροατική αστυνομία φωτογραφίζει ως υπαίτιους της άνανδρης επίθεσης σε οπαδούς του Άρη , γνωστούς δημοσιογράφους με έδρα τη Θεσσαλονίκη , οι οποίοι ανήκουν μάλιστα και σε συγκεκριμένο ειδησεογραφικό οργανισμό , του οποίου το όνομα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε προς το παρόν για λόγους δεοντολογίας και μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας . Μάλιστα ορισμένοι από τους δράστες φαίνεται ήδη να έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους στην θρασύδειλη δολοφονική επίθεση.

Μένει μόνο να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία ώστε να φωτιστούν πλήρως οι συνθήκες της πρωτόγνωρης αυτής υπόθεσης και να εξακριβωθεί η τυχών συμμετοχή και άλλων προσώπων στην περίεργη αυτή υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: