Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Aπλή παραπληροφώρηση ή κάτι άλλο ;


«Έγινε η επιστροφή μας στις συνεδριάσεις διότι είδαμε αλλαγή κλίματος και νοοτροπίας και επειδή υπήρχε και ένα σημαντικό θέμα, όπως η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών». Τάδε έφη ο διευθύνων νους της π.α.ε. Λάμπρος Σκόρδας για την επιστροφή της διοίκησης στις συνεδριάσεις της σούπερλιγκ .

Καταρχάς να ξεκαθαριστεί ότι το οτιδήποτε λέγετε από κάποιον δεν γίνετε a priori αποδεκτό . Ακόμα και αν αυτός που το λέει προέρχεται από την οικογένεια της ομάδας μας , πόσο δε αν τυχαίνει ναι είναι συγχρόνως και διευθύνων σύμβουλος . Τα πάντα πρέπει να τίθενται κάτω από το μικροσκόπιο , να διερευνώνται με κριτική σκέψη προς αναζήτηση της αλήθειας .

Αν αυτά που είπε ο πρόεδρος της π.α.ε. πραγματικά τα πιστεύει , τότε λυπάμαι αλλά μάλλον θα πρέπει να διαφωνήσω . Δεν πιστεύω ότι το κλίμα και η νοοτροπία στη σούπερλιγκ έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται ποτέ να αλλάξει . Όσο το ποδόσφαιρο θα διοικείται από τους ίδιους συγκεκριμένους ανθρώπους , κάτω από τις ίδιες δομές , με βάση τις ίδιες λογικές , τα πάντα θα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο . Ας είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινής πρώτα με τον εαυτό μας και κατά συνέπεια και με τους άλλους . Θα με κατηγορήσει κάποιος ότι έχω ένα δικό μου σταθερό τρόπο που σκέφτομαι τα πράγματα , ότι είμαι αρνητικός σε όλα και καχύποπτος γενικώς . Αλλά προφανώς έχω πολλούς λόγους για όλα αυτά..

Έτσι λοιπόν εξηγείτε γιατί ο πρόεδρος της π.α.ε τον τελευταίο καιρό σκάει στις συνεδριάσεις της σούπερλιγκ , ψηφίζει Γκαγκάτση και συμπορεύεται με όλους αυτούς που μέχρι χτες δεν ήθελε να τους βλέπει ούτε ζωγραφιστούς . Φταίνε οι κλιματολογικές αλλαγές της σούπερλιγκ!! Όπως λέει και το επίσημο δόγμα πια της διοργανώτριας αρχής «όλοι ευνοούνται και όλοι αδικούνται» . Ελπίζω να μην αλλάξει , αν δεν έχει αλλάξει ήδη , άποψη ο πρόεδρος , γιατί όλα αυτά τα σούρτα φέρτα δεν είναι και ότι καλύτερο .

Αν πάλι πολλά από αυτά που λέει ο Λάμπρος Σκόρδας δεν τα πολυπιστεύει και τα λέει για το θεαθήναι . Αν η θέση του προέδρου και τα φώτα της δημοσιότητας τον έχουν παρασύρει σε νεανικό φλερτ με τις κάμερες και τα μικρόφωνα , τότε ίσως θα πρέπει να κάνει ένα μικρό break (όχι της ιον) . Η θέση του απαιτεί σοβαρότητα , υπευθυνότητα και ανθρώπους που να πιστεύουν πραγματικά το ρητό «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» .

Βέβαια ο Λάμπρος ο Σκόρδας το φέρε από δω , το φέρε από κει , κάποια στιγμή την είπε την αλήθεια , χωρίς να την κατονομάζει βέβαια καθαρά . Είναι τα τηλεοπτικά δηλαδή το χρήμα , ο πραγματικός λόγος όλης αυτής της μεταστροφής . Και στο χρήμα δεν είπε ποτέ κανείς όχι . Βλέπετε είναι «απαραίτητο» για να «πρωταγωνιστήσει» μια ομάδα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε .

Βέβαια ο Λάμπρος ίσως να ντράπηκε να μας το πει ξεκάθαρα και είπε να μας ταλαιπωρήσει λιγάκι . Φρόντισε να θολώσει πρώτα τα νερά , ανακατεύοντας την αλήθεια με μικρά ψεματάκια , έτσι ώστε να μην ξέρουμε τι απ’όλα να πιστέψουμε .

Αν μη τι άλλο η παραπλάνηση πια βασίζεται στην υπερφόρτωση με πληροφορίες . Πληροφορίες άλλοτε επιφανειακές , ενίοτε αποσπασματικές και κατά βάση άστοχες και άσχετες με το πραγματικό γεγονός . Με μοναδικό σκοπό να μας δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι κάτι γνωρίζουμε . Έτσι με την συσσώρευση , τον κορεσμό , την υπεραφθονία πληροφοριών και ειδήσεων οδηγούμαστε στον αποπροσανατολισμό , αφού η αλήθεια χάνετε μέσα στο ψέμα . Αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα σώμα . Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος συγκάλυψης της πραγματικότητας παρά μόνο όταν υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες για κατανάλωση . Όσα περισσότερα ακούς και διαβάζεις τόσα λιγότερα ξέρεις , λένε , και δεν έχουν άδικο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: