Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Eορταστικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις .

Κάθε καλός χριστιανός, ευαισθητοποιημένος πολίτης και φιλάνθρωπος (κάτι σαν το φιλόζωος) , αυτές τις ημέρες θα επισκεφτεί τουλάχιστον από ένα ίδρυμα για να εκπληρώσει τις εορταστικές του εκδηλώσεις και υποχρεώσεις (μαζί με το ν’αγοράσει μελομακάρονα , γεμιστή γαλοπούλα με λίγα λιπαρά , να δώσει 50 λεπτά στα παιδάκια για κάλαντα και εννοείται να φτιάξει ειδικό χτένισμα για την πρωτοχρονιά) .

Συντονισμένες με το πνεύμα των ημερών όλες οι π.α.ε δεν παρέλειψαν με τη σειρά τους η κάθε μία να επισκεφτούν κάποιο ίδρυμα με ορφανά από πατέρα , φτωχά στη τσέπη , κακοποιημένα από το μητριό τους , άστεγα χωρίς κεραμίδι , βασανισμένα από τις κακουχίες , παραπληγικά με ειδικές ανάγκες παιδάκια , θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμπάσχουν και αυτές στο θείο δράμα που εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες σε όλο τον κόσμο . Το καλό για όλους τους «φιλάνθρωπους» είναι ότι ποτέ δεν μένουν χωρίς δουλειά κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα αφού πάντα υπάρχει μεγάλη γκαρνταρόμπα από τέτοια ευαγή ιδρύματα που μπορούν να επισκεφτούν , μη αφήνοντάς τους ποτέ να πλήξουν .


Απ’ αυτό το πλαίσιο δεν ξέφυγε δυστυχώς βέβαια ούτε η διοίκηση της π.α.ε η οποία πρωτοστατούντος του Λάμπρου Σκόρδα επισκέφτηκε το Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδος στο Φίλυρο για να δώσει ελπίδα και χαρά γιορτινές μέρες που είναι .

Φυσικά για να εξηγιόμαστε για να μην παρεξηγιόμαστε δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να βοηθήσεις και να προσφέρεις χαρά σε κάποια παιδάκια , σε κάποιο συνάνθρωπό σου που το έχει ανάγκη ή σε κάποια τέτοια ιδρύματα που έχουν ειδικό χαρακτήρα . Αν και πολλά μπορούν να ειπωθούν για πολλά από αυτά τα ιδρύματα , τα οποία δεν είναι και τόσο αθώα όσο δείχνουν , αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα .

Για να επανέλθω στο θέμα , δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να θέλεις να βοηθήσεις . Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι όλες αυτές οι ενέργειες είναι ενταγμένες στα πλαίσια της τυποποίησης αυτών των ημερών . Δεν γίνονται παρά σαν μία ακόμη υποχρέωση που πρέπει να βγάλουμε , 1-2 φορές το χρόνο σε συγκεκριμένες ημέρες , ίσα ίσα για να μας πουν και μπράβο . Σε όλη αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει τίποτα αληθινό και ουσιαστικό παρά μόνο βασιλεύει η υποκρισία , ο εξευτελισμός της ίδιας της πράξης και ο υποβιβασμός του νοήματος της .

Πολλές φορές τέτοιου είδους επισκέψεις καθώς και άλλες παρόμοιες φιλανθρωπικές βοήθειες δεν στοχεύουν παρά μόνο στην προβολή και διαφήμιση αυτού που της κάνει . Στη δημιουργία καλού ονόματος και της έξωθεν καλής μαρτυρίας που θα χρησιμοποιήσει εν συνεχεία για τις προσωπικές του δουλειές και επιδιώξεις . Η φιλανθρωπία είναι η καλύτερη κάλυψη για να κάνεις πιο άνετα πολλές άλλες βρομοδουλειές .

Επίσης αυτές οι μέρες λειτουργούν σαν άφεση αμαρτιών για την απραξία και το φιλοτομαρισμό που δείχνουμε όλο τον χρόνο . Έτσι με μια καλή πράξη κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα παίρνουμε το συγχωροχάρτι από τον κύριο και μπορούμε επιτέλους να πάμε στον παράδεισο ή καλύτερα για ύπνο .

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά , αθόρυβα και διακριτικά , χωρίς τυμπανοκρουσίες , μπορεί να το κάνει 365 μέρες το χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας , τα εορταστικά λαμπάκια και τα έντονα φωτάκια τούτων των πανηγυρικών ημερών .Εκτός και αν έχει άλλου είδους βλέψεις και σκοπούς..

Δεν υπάρχουν σχόλια: