Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

H 2πλή δολοφονία ενός ανθρώπου .

Κάποτε αναρωτιόμουν αν γίνετε να σκοτώσεις κάποιον δύο φορές . Τις τελευταίες μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα κατέληξα πως ναι , είναι εφικτό . Πρώτα τον σκοτώνεις σωματικά και μετά προσπαθείς να τον εξοντώσεις και ηθικά . Αφού στην αρχή σκυλεύεις στο σώμα του , εν συνεχεία προσπαθείς να καπηλευτής τη μνήμη του , την εν γένει υπόσταση του .



Αυτό επιχειρήθηκε με την υπερασπιστική γραμμή των δύο ειδικών φρουρών και του δικηγόρου τους Αλέξη Βατίδου . Προσπάθησαν να περάσουν ότι ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί προβληματικό , με αποκλίνουσα συμπεριφορά και άρα η δολοφονία του ίσως να ήταν σε κάποιο βαθμό αναγκαία ; Επιβεβλημένη ; Αναγκαστική ; Όπως είπε και ο δικηγόρος «το δικαστήριο θα αποφασίσει αν έπρεπε να πεθάνει ή όχι» . Άσε που όλα μπορεί τελικά να ήταν απλά μια «παρεξήγηση» , η κακιά στιγμή , θέλημα θεού !

Με το υπόμνημα των δύο εντεταλμένων κακοποιών ειδικών φρουρών ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προσωπικά στοιχεία του Αλέξανδρου . Πώς ήταν παιδί πλουσίων γονέων , ότι σύχναζε στα Εξάρχεια , πήγαινε στα γήπεδα (μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε πάει και σε συγκεκριμένο αγώνα) ,σε πιο σχολείο πήγαινε , κάθε πότε άλλαζε σχολικά ιδρύματα κ.τ.λ . Βέβαια όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν μια ευγενική χορηγία της αστυνομίας στους δύο ειδικούς φρουρούς , δηλώνοντας τους έτσι ευθύς εξαρχής με αυτό τον τρόπο την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους . Βέβαια φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο , αλλά τι σημασία έχει .Επίσης μπορεί ο καθένας από εμάς να φανταστεί το τι φακέλωμα τρώει στη ζωή του . Κάτι τέτοιο έγινε βέβαια και με το περίφημο πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης που τα στοιχεία της(ασχέτως αν αυτά ίσχυαν ή όχι) άρχισαν να διαρρέουν στον τύπο από τον Έφη Κούγια πριν καν ολοκληρωθεί (για να μην πούμε πριν καν αρχίσει) η όλη διαδικασία . Φαντάζομαι πως και αυτό είναι παράνομο και πως και αυτές οι πληροφορίες λογικά δόθηκαν στην υπερασπιστική γραμμή από μέσα , από το ίδιο το σύστημα .

Το σύστημα είναι γνωστό πως φροντίζει τα παιδιά του και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τα προστατέψει . Ίσως βέβαια να προσπαθήσει να τα βγάλει ότι βλέπουν σατανάδες και έχουν ψυχολογικά προβλήματα . Προφανώς περιμένουν να περάσει λίγο ο καιρός , να κοπάσει λίγο ο ντόρος για να μπορούν να κινηθούν λίγο πιο άνετα . Σίγουρα κάποια στιγμή , σχετικά σύντομα , θα τους αποφυλακίσει για λόγους υγείας , όπως έγινε με τόσους και τόσους (κουμπάρους , καρτέλ , παραδικηγόρους , παραδικαστηκούς και λοιπούς) . Στο μεταξύ θα τους στείλει σε ειδικές φυλακές με πλήρεις ανέσεις (δικό τους κελί και χώρο προαυλισμό , τηλεόραση , ραδιόφωνο και playstation στο κελί , απεριόριστα επισκεπτήρια , καλό φαγητό και άδεια να παραγγέλνουν ότι θέλουν απ’έξω , καθώς και άλλες εξυπηρετήσεις) . Είπαμε το σύστημα επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση για όλα τα παιδιά του και τα επιβραβεύει ανάλογα !

Όσο για εμάς όσο περνά η ώρα η απέχθεια μεγαλώνει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: