Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Σκάνδαλα παντού!

Για υπεξαίρεση χρημάτων συνελήφθη και κρατείτε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελής . Συγκεκριμένα κατηγορείτε ότι υπεξαίρεσε περίπου 420 χιλιάδες ευρώ από την έως τώρα συμμετοχή της κυπριακής ομάδας στο τσάμπιονς λίγκ . Ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι το πραγματικό ποσό είναι ακόμη μεγαλύτερο .

Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια
τα σελίνια μονά και διπλά
τα μονόλιρα, πεντόλιρα και πού 'ντα
ο πεζεβέγγης που τα 'χει στη πούγγα, ω, ω


Ένα ακόμη αξιότιμο στέλεχος της κοινωνίας μας , ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης από την Κατερίνη , πρώην εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία , είναι μπλεγμένος στο best seller σκάνδαλο της ιερά μονής Βατοπεδίου .

Μάλιστα είναι ο δεύτερος μετά των πρώην παράγοντα της ομάδας μας και εξέχοντα δικηγόρο Μιχάλη Κουκοβίνο , που πέρασε από τον χώρο του αθλητισμού . Ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τους χρηματοδότες της Παε Παοκ τα τελευταία χρόνια . Χάριζε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά στον δικέφαλο του βορρά . Βέβαια οι φιλευσπλαχνίες τέτοιον μεγάλων ποσών από ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας , είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος . Και το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα άριστο όχημα για τέτοιου είδους μπίζνες ..

Σκάνδαλο calciopoli και στην Ισπανία . Βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου στην Ιβηρική χερσόνησο μετά την αποκάλυψή που είδε προχτές το φως της δημοσιότητας . Η Μάλαγα την περασμένη αγωνιστική περίοδο εξαγόρασε τους παίκτες της Τενερίφη για να εξασφαλίσει μία σημαντική νίκη για την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία το ισπανικού ποδοσφαίρου!

Ο κάθε παίκτης της Τενερίφη πήρε 6 χιλιάδες ευρώ για να χάσει στις 15 Ιουνίου, την τελευταία αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος, με το παιχνίδι να λήγει 2-1 υπέρ της Μάλαγα .

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από δύο γκολ του Χιντάλγκο, ένα εκ των οποίων προήλθε από πέναλτι το οποίο έκανε ο κεντρικός αμυντικός της Τενερίφης, Χουάνμα

Χάρη σε αυτή την επιτυχία, η Μάλαγα έφτασε τους 72 πόντους και εξασφάλισε την άνοδο μαζί με τις Νουμάνθια και Σπόρτινγκ Χιχόν, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να τερματίζει τέταρτη με 68 πόντους μετά την ισοπαλία της με την Κόρδομπα στο στάδιο "Ανοέτα".

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην όλη ιστορία , είναι πως ήρθαν στο φώς αποσπάσματα τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του προέδρου της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ινιάκι Μπαντιόλα, και του μέσου Χέσους Αντόνιο Μόρα Χεσούλι, την εποχή που ήταν αυτός παίκτης της Τενερίφη.

Ιδού ορισμένα αποσπάσματα από την τηλεφωνική συνομιλία:

Μπαντιόλα: "Πόσο θα κοστίσει; Εννοώ, στην περίπτωσή σου πόσα πήρες για να χάσεις εκείνο το ματς; Για να ξέρω, γιατί εγώ δεν έχω εμπειρία από τέτοια πράγματα και θέλω να ξέρω... πόσο σας στοίχισε η χαμένη σας άνοδο; 5.000, 7.000 ευρώ;"

Χεσούλι: "Ναι, ένα τέτοιο ποσό. Εάν δεν είναι 7.000, είναι 6.000 ευρώ. Δεν μπορώ να πω αν πήραν τα λεφτά, όμως αν μου προσέφεραν εμένα υποθέτω (είχε τραυματιστεί στη μύτη και δεν πήρε μέρος σε εκείνο το ματς) ότι και οι άλλοι θα τα είχαν πάρει".

Στη συζήτηση οι δύο άνδρες υποπτεύθηκαν πως πίσω από την πιθανή διαφθορά κρυβόταν ο Λορέντσο Σανθ, ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και πατέρας του Φερνάντο Σανθ, του νυν προέδρου της Μάλαγα.

Για να μην λένε κάποιοι ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα , όπως τους αρέσει να πιπιλίζουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: