Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Γκουαντάναμο .

Ο Bruce Jessen και ο Jim Mitchell με αμοιβή 1000 δολάρια την ημέρα πραγματοποιούσαν βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο και είναι οι εφευρέτες του βασανιστηρίου του "εικονικού πνιγμού" . Τα δύο αυτά άτομα των οποίων η εμφάνιση θυμίζει περισσότερο μεσήλικους τουρίστες, με μεθοδικό τρόπο σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή το μυστικό πρόγραμμα των ανακρίσεων με χρήση νερού της CIA .


Αλλά τι είναι ο εικονικός πνιγμός ;

Ο "εικονικός πνιγμός" είναι βασανιστήριο που στοχεύει στη δημιουργία ασφυξίας στον κρατούμενο . Ο ανακρινόμενος ακινητοποιείται και τοποθετείται ανάσκελα ενώ στο πρόσωπο του τοποθετείτε ένα πανί όπου εν συνεχεία ο βασανιστής ρίχνει με σταθερό ρυθμό νερό πάνω του . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πανί να φράζει το στόμα και τη μύτη του κρατούμενου , ο οποίος δεν μπορεί να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να πανικοβάλλεται καθώς πιστεύει ότι θα πεθάνει . Το βασανιστήριο αυτό έχει βρει εφαρμογή έως τώρα σε φυλακισμένους και αιχμαλώτους πολέμου .


Οι δυο καλοπληρωμένοι ψυχολόγοι , ο Bruce Jessen και ο Jim Mitchell , που έθεσαν σε εφαρμογή το συγκεκριμένο βασανιστήριο όταν δούλευαν στην υπηρεσία του στρατού , είχαν χαρακτηρίσει την όλη μέθοδο ως "ασφαλή" . Τώρα εργάζονται ελεύθεροι και ωραίοι , ως ευυπόληπτα μέλη αυτής της κοινωνίας στην εταιρία που έχουν ιδρύσει στην Ουάσινγκτον , την "Μitchell-Jessen". Ενώ όταν τους ρωτούν για το παρελθόν τους , αρνούνται να μιλήσουν , καθώς λένε ότι δεσμεύονται από συμφωνίες με την CIA ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: