Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Σχετικά με τις αυριανές εκλογές .

Βουλευτικές εκλογές , Ευρωεκλογές , φοιτητικές εκλογές , εκλογές στη λέσχη φίλων Άρη . Κάθε φορά που προκύπτει μια εκλογική διαδικασία πάνω κάτω τα ίδια λόγια γαργαλάνε την ακοή μας με μια αυτιστική επαναληψημότητα , πριν και μετά την λήξη κάθε εκλογικής σαπουνόπερας . Ήρθε η ώρα του λαού , ο λαός αποφασίζει , παίρνει την κατάσταση στα χέρια του , ο λαός νίκησε , η θέληση του εισακούστηκε , αμήν .


Αν εξαιρέσεις τις όποιες ιδιαιτερότητες μπορεί να έχει ξέχωρα η κάθε περίπτωση όλες οι εκλογές διαχέονται από τις ίδιες παραστάσεις . Ένα είναι πάντα το μόνο σίγουρο . Ότι η ψήφος ποτέ δεν άλλαξε τον κόσμο , ούτε και καθόρισε την πορεία του . Το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές της 17ης Μαΐου . Η ψηφοφορία δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει κάτι στον σύλλογο , ούτε και να μεταμορφώσει το ρου της ιστορίας του .


Όσα χρόνια και να περάσουν , ακόμα και τα πρόσωπα θα παραμένουν πάντα τα ίδια . Χρειάζονται εκλογές για να εκλέξουμε τον Σκόρδα , τον Βογιατζή , τον Αθαναδιάδη και των Μπεκιάρη , αφού έτσι και αλλιώς αυτοί είναι στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια . Και εκλογές να μην είχαμε πάλι αυτοί θα ήτανε στα διοικητικά της Π.Α.Ε. . Πρέπει να εκλέξουμε τους καταλληλότερους και τους πιο ικανούς θα πει κάποιος . Την καταλληλότητα και την ακαταλληλότητα τους την έχουνε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια . Όλοι μαζί δουλεύανε , ασχέτως αν θυμήθηκαν μέσα σε μια μέρα ότι διαφέρουν . Είτε Σκόρδα εκλέξει κάποιος , είτε τον Αθανασιάδη το ίδιο πράγμα είναι .

Μπορεί να πει κάποιος ότι εντάξει αφού δεν σου αρέσει κανένας μπορείς να βάλεις εσύ με μερικούς ακόμη υποψηφιότητα και άμα είσαι ικανός να εκλεγείς , αφού η όλη διαδικασία είναι ανοικτή . Πέρα βέβαια τις όποιες προϋποθέσεις χρειάζεται από το καταστατικό για να λάβεις μέρος (δεν τις έχει ο οποιοσδήποτε) , ακόμη και να κατεβάσεις ένα ψηφοδέλτιο παρουσιάζοντας το καλύτερο πλάνο του κόσμου , που όπως αποδείχτηκε τα προγράμματα δεν τα δίνει και κανείς σημασία , θα πας αδιάβαστος .

"Είχαμε την διάθεση να παρουσιάσουμε το πλάνο μας στην Γ.Σ. , αλλά από ένα σημείο και έπειτα αυτή η μεγάλη γιορτή για την ομάδα μετετράπη σε λαϊκό δικαστήριο" δήλωσε ένας εκ των συνεργατών του Λάμπρου Σκόρδα .


Γιατί σημασία δεν έχουν όλα αυτά , αλλά το κατά πόσο είσαι χωμένος στα πράματα , το κατά πόσο έχεις την υποστήριξη από τους προϋπάρχοντες μηχανισμούς και κλίκες .

"Ο κ. Σαουρίδης έκανε πρόεδρο τον κ. Σκόρδα. Δεν είναι μυστικό" δήλωσε ο Δημήτρης Σαρρής , υποψήφιος με το ενιαίο μέτωπο .


Αυτό που μετράει είναι το κατά πόσο σε στηρίζουν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ,
αποπροσανατολισμού και διαμόρφωσης της γνώμης . Ας μην γελιόμαστε αύριο δεν ψηφίζουν τα 2.500 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη , αλλά ο Πετρουλάκης , ο Ζαγώρας , ο Μπούζας , το Μέτροσπορτ , τα Σπορ , το Λίμπερο .. Τα τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας αφουγκραζόμενα τις υποσχέσεις για επικοινωνιακή στροφή από το ενιαίο μέτωπο έδωσαν ρεσιτάλ καμπάνιας υπέρ ενός ενιαίου και αδιαίρετου μιντιακού Άρη .


Για τις ανάγκες ακόμη και άτυπα γκάλοπ ήρθαν στην επιφάνεια τα οποία προέβλεπαν ασφαλώς την άνετη επικράτηση των αγαπημένων τους παιδιών στα δρώμενα της ΠΑΕ . Οι μάζες έχουν συνήθως την τάση να συσπειρώνονται γύρω από τον πιθανότερο νικητή . Το ρεύμα λειτουργεί συνήθως επιταχυντικά ..



Όλη η προεκλογική περίοδος κύλησε μέσα στην σκανδαλολογία , όπως και κάθε προεκλογική περίοδος . Μην το τραβάς άλλο , θα επανέλθουμε , σύντομα με αποκαλύψεις και ακόμη περιμένουμε στο ακουστικό . Όπως σε όλες τις εκλογές ανακαλούνται υποσχέσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις , έτσι και στις εκλογές της λέσχης υπάρχουν υποσχέσεις για Σμόλαρεκ και Φλόρες . Η μεγαλύτερη πλειοδοσία κερδίζει .


Γι΄ αυτό πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμάμε . Το ενιαίο μέτωπο (κάτι σαν οικουμενική κυβέρνηση) των ενιαίων διοικητικών συμβουλίων του Κεντρικού Σούπερ 3 , της λέσχης , του Α.Σ. και των αποστατών ή το διοικητικό σχήμα του παραδοσιακού σωτήρα μας Λάμπρου και των συνεργατών του . Πασόκ ή Νέα Δημοκρατία , Γιωργάκη ή Κωστάκη . Αν και το σωστότερο θα ήτανε να πω , αφού τόσο ο Σκόρδας όσο και ο Αθανασιάδης ήτανε στην ίδια παράταξη πριν λίγο καιρό , Καραμανλής ή Ντόρα , Παπανδρέου ή Βενιζέλος ; Ιδού ο παράδεισος της αφθονίας και της διαφορετικότητας .



Την Κυριακή στις 17 Μάη δεν ψηφίζει ο λαός του Άρη , αλλά ο λαός της λέσχης φίλων Άρη . Εκτός και αν όλος ο κόσμος του συλλόγου μας είναι 2.500 άτομα , μέσα στους οποίους συγκαταλέγονται και οι πράσινο φρουροί της τελευταίας στιγμής που γράφτηκαν για να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης όπως καταγγέλθηκε επίσημα και δεν το πήραμε χαμπάρι . Ας μην γελιόμαστε Ελληνοποιήσεις δεν γίνονται μόνο στις Εθνικές εκλογές . Έχουν και τα δικά μας ψηφοδέλτια την ικανότητα να κάνουμε Αρειανοποιήσεις ένθεν και ένθεν για το καλό του εκλογικούς αποτελέσματος και της ομάδας βεβαίως βεβαίως .



Ο κόσμος του συλλόγου στην συντριπτική του πλειοψηφία απέχει από το εν λόγω όργανο αφού έχει καταλάβει την μηδαμινή σημασία και τη χειραγώγηση του .

"Μου είχε πει ότι κάθε απόφαση της Λέσχης περνάει από τον ίδιο, ότι ήλεγχε τις αποφάσεις και ένιωθε υπερήφανος που μπορούσε να έχει τον έλεγχο στις αποφάσεις 2.000 ανθρώπων." δήλωσε πρόσφατα ο Εμανουήλ Φερέρ για τη σχέση Λάμπρου Σκόρδα και λέσχης . Προφανώς όμως ξέχασε να αναφέρει ότι ο Λάμπρος δεν έλεγχε μόνος της λέσχη αλλά σε συνεργασία με αυτούς που τώρα του επιτίθενται .


Βέβαια πάνω απ΄ όλα η λέσχη απαξιώνετε από τον ίδιο τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της , οι οποίοι καταστρατηγούν τον ίδιο τον ρόλο τους , τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα καταστατικά , βαπτίζοντας τα χαρτοπόλεμο , δρώντας κατά το δοκούν μυστικά και χέρι χέρι όλα αυτά τα χρόνια σύμφωνα με τις προσωπικές τους επιθυμίες και επιδιώξεις . Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του προεκλογικού αγώνα απαξίωσαν και παραμέρισαν τη λέσχη κάνοντας τον αγώνα τους μέσα από ράδια , εκπομπές , εφημερίδες , συνεντεύξεις , πηγαδάκια , αντί μέσα από το υποτιθέμενο λαοκρατικό όργανο τους .


Αυτό που κατάφερε το ενιαίο μέτωπο μέσα από την ξαφνική υποτυπώδη επαναθέρμανση της σπουδαιότητας της λέσχης είναι η επιτάχυνση και η πραγματοποίησή της εκλογικής διαδικασίας σε χρόνους και συγκυρίες που θα ήταν με το μέρος τους , ώστε να διασφαλιστεί η σίγουρη αποκαθήλωση του Λάμπρου και του Βογιατζή από τα ηνία της ΠΑΕ και η παράλληλη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από τον έναν σχηματισμό στον άλλο . Γιατί όσο να ναι οι μνήμες από την περσινή αποτυχία είναι ακόμη νωπές και βαραίνουν κυρίως τις πλάτες του Λάμπρου , αφού όλος ο μηχανισμός προσπάθησε να καταδείξει αυτόν ως αποκλειστικά υπεύθυνο . Αν όλες οι διαδικασίες δεν επιταχύνονταν ο Σκόρδας θα είχε τον απαραίτητο χρόνο να ξεμπερδεύει με τις εκκρεμότητες (π.χ. πληρωμές παικτών) . Με σωστές επιλογές στον αγωνιστικό τομέα για την ερχόμενη περίοδο (αφού θα παρέμενε ακόμη εν ενεργεία πρόεδρος) θα μπορούσε να αναστρέψει το άσχημο κλίμα γι΄ αυτόν και να πάει έτσι με διαφορετικές πιθανότητες στις εκλογές της λέσχης . Γι΄ αυτό λοιπόν άρχισε η αντιπολίτευση κάπως νωρίς μέσα στο Πάσχα . Κάποιοι μέσα στο μυαλουδάκι τους σχεδίαζαν ήδη να πάνε γρηγορότερα από το καθιερωμένο σε εκλογές . Έτσι και αλλιώς τον αγωνιστικό σχεδιασμό θα τον αναλάβει ο πρόεδρος Κόντης . Τι χες Γιάννη , τι χα πάντα ..



Όπως καταδείχτηκε από τα γεγονότα ο Λάμπρος δεν άλλαξε χαρακτήρα , στάση και πλεύση το τελευταίο τρίμηνο , όπως θέλησαν να περάσουν κάποιοι για να απομονώσουν όλες τις ευθύνες στο πρόσωπο του , αλλά παραμένει ο ίδιος που ήτανε και πριν 2-3 χρόνια . Δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει , το ξεκαθάρισε εξάλλου . Για ότι καλό η κακό έγινε στην ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχουν εξίσου μερίδιο ευθύνης όλοι τους (διοικητικά συμβούλια λέσχης , ΠΑΕ , Α.Σ. ,κεντρικού Σούπερ 3 , μάνατζερ Κόντης) , αφού όλοι μαζί συνεργάζονταν . Και πάνω απ΄ όλα το μεγαλύτερο κακό έκαναν αυτοί που ενώ τώρα κράζουν και βγάζουν την ουρίτσα τους απ΄έξω , τον προηγούμενο καιρό με την σιωπή τους κάλυπταν και εξωράιζαν ότι άσχημο γινόταν , λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας .



Οι αυριανές εκλογές της λέσχης δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στον σύλλογο παρά μόνο απαιτούν την συναίνεση μας στο έγκλημα που διαπράττεται εδώ και λίγο καιρό . Κάθε εκλογική διαδικασία κινείται μέσα στα πλαίσια των επιδιώξεων του συστήματος . Για όλους αυτούς τους λόγους Αρειανέ της λέσχης αύριο τοποθέτησε την ψήφο σου στον ειδικό κάλαθο των αχρήστων …

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eγω παντως θα ασχοληθω με την λεσχη μονο αν γινει ανοιχτη σε οποιον γουσταρει να παρακολουθησει την ολη διαδικασια... Η μυστικοτητα ποτε δεν μου αρεσε. Εξαλλου σχεδον ολες οι λεσχες ειχαν μασωνικο χαρακτηρα.
Απο την εποχη της φιλικης εταιρειας ακομα

RastafAris είπε...

Συμφωνω με οσα γραφεις, φιλε
Απλα ενα μικρο παραθυρακι θελω να ανοιξω για οσους διαβασουν το post σου και αποθαρυνθουν να συμμετεχουν στις διαδικασιες της λεσχης.
Περασαμε πολλα σαν οπαδοι με γραντες, μεγαλους και σιγουρους, τσαρουχες, καραμπερηδες, ζαχουδανηδες κτλ κτλ κτλ κτλ..............
Ανθρωποι που ειχαν στα χερια τους, τις μετοχες του ΑΡΗ και ολους εμας να "χορευμουμε στο ρυθμο" αναλογα με τις ορεξεις του καθε ασχετου-τυχαρπαστου-τυχοδιωκτη-αηδιασμενου!
Σε αντιθεση με τις αρχικες προσδοκιες, το εργο ολων αυτων ξεχωριστα και συνολικα ηταν καμμενη γη...
Αυτη τη καμμενη γη ανελαβαν καποιοι, μπαινοντας μπροστα.. και εν ετοι 2009, εχουμε τον ΑΡΗ που ζουμε..
-Χωρις ουτε ενα sold out
-Χωρις οικονομικα δυνατο παραγοντα
-Με ενα πολυ καλο ροστερ
-Με εναν γιγαντωμενο συνδεσμο
-Με εναν ραδιοφονικο σταθμο προσκειμενο στον ΑΡΗ μας
-Με παραγοντες που προερχονται απο τη δεξαμενη ενος συνδεσμου και ουσιαστικα διαχειριζονται τα εσοδα και την εμπορικη αξια του ΑΡΗ με το αζημιωτο
-Με ατομα που ασχολουνται με τον ΑΡΗ επι 24ωρου βασεως με τον κινδυνο να χαρακτηριστουν ως επαγγελματιες
Για ολα αυτα μπορω να δωσω λογικες εξηγησεις, χωρις απαραιτητα να τα εγκρινω η να τα επικρινω, απλα να τα εξηγησω.
Το τελευταιο στοιχειο απο αυτα που περιγραφουν τη σημερινη κατασταση στον ΑΡΗ μας ειναι η λεσχη.
Μεσω της λεσχης, ασχετως με το αν και τι θα ψηφισει ο καθενας, μονο με τη συνδρομη, μας δινεται η δυνατοτητα να απαλλαγουμε απο τον καθε παραγοντα παλαιου τυπου που αναφερω παραπανω και (εστω-στη χειροτερη)καθε δυο χρονια να μπορουμε εμεις να στελνουμε εμπρακτα τα μηνυματα μας και να θετουμε τα ορια μεσα στα οποια θα πρεπει να κινειται ο καθενας που αναπνεει γυρω απο τον ΑΡΗ.
Συμφωνω πριν καν το σκεφτεις : Ειμαστε οπαδοι δεν νοειται να πληρωνουμε εμεις! Ας δουμε ομως τι γινεται γυρω μας! Παρα πολλα πραγματα δεν νοουνται κι ομως συμβαινουν με την ανεχεια μας! Ας μην ξεκινησω να απαριθμω... το σχολιο εχει ξεφυγει ηδη σε εκταση.. Αν καταληξουμε πως η αλλαγη σε ολα τα φασματα της κοινωνιας μας και της καθημερινοτητας μας θα ξεκινησει αν δεν δωσουμε 30 cents / μερα για τον ΑΡΗ, τοτε ενταξει..
Αν ομως ειναι 2 τσιγαρα λιγοτερα ή ενα κουπονι λιγοτερο στον οπαπ /μερα ή τοσα τοσα αλλα που διαπιστωνει ο καθενας οτι πληρωνει στη καθημερηνοτητα του.. θα προτιμουσα να τα δωσουμε στον ΑΡΗ.
ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ

Yellow Bullet είπε...

Πάτερ υμών ο εν τοις ουρανοίς ..
Ά το ξέχασα είπες πρόκειτε για παραμύθι και όχι για προσευχή .
Όπως και νά χει πάντως υπήρξαν αρκετοί που αποθαρύνθηκαν και είτε δεν συμμετείχαν , είτε ρίξαν ακυρο . Όχι βέβαια γιατί και καλά διαβάσαν το ποστ μου .

rastafaris είπε...

παραθυρο ειπα συντροφε,ΠΑΡΑΘΥΡΟ.
Το μεγαλυτερο λαθος που κανεις ειναι να θεωρεις την αποψη σου ως την απολυτη αληθεια!
ειρωνευεσαι χωρις να υπαρχει λογος.
δεν μπορω να χωνεψω ενα πραγμα! στο αντιεξουσιαστικο site της συμπολιτισσας ομαδας να εχουνε διαφημηση της marfin για να σωσουν την ομαδα τους καλωντας κοσμο να αγορασει μετοχες κι εμεις ενω συμμετεχουμε σε εκατονταδες καπιταλιστικες μαλακιες καθημερινα, να χλευαζουμε και απαξιωνουμε τη λεσχη!
κριμα....

Yellow Bullet είπε...

Σύντοφε δεν μπορώ να καταλάβω απο που έβγαλες το συμπέρασμα οτί εγώ αυτά που λέω θεωρώ οτί είναι η απόλυτη αλείθεια . Την άποψη μου εκφράζω στην οποία άλλοι , μπορεί να συμφωνούν πολύ , λίγο , καθόλου . Οπως έχω γράψει και άλλες φορές ο καθένας όπως κρίνει έτσι και κρίνετε . Αν θεωρούσα αυτά που γράφω ως ¨την απόλυτη αλείθεια" δεν θα δημοσιεύονταν αντίθετες απόψεις και τα κείμενα μου θα γράφονταν με τρόπο που απλά θα εξυμνούσαν το εγώ μου . Όπως συμβαίνει ακριβώς σε γιγαντομένω σύνδεσμο της ομάδας μας .
Ειρωνεύομαι , καυτηριάζω αυτούς που πρέπει και η ειρωνεια μου μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν είναι πταίσμα . Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει .
Φυσικά και δεν θα σου απολογηθώ εγώ για το τη συμβαινει σε άλλα σαιτ .
Ούτε βέβαια και εκπροσοπώ το λαό του Άρη , παρά μόνο τον εαυτό μου.
Η άρνηση μας στις καπιταλιστικές μαλακίες είναι σφαιρική είτε μιλάμε για το ευρύτερο κοινωνικό πεδίο , είτε για το ευρύτερο αθλητικό πεδίο , είτε για την ομάδα μας .
Και μείς σαν Αυτόνομος Πυρήνας θα μπορούσαμε να δώσουμε φράγκα και να κάνουμε ιστοσελίδα η οποία θα μας έδινε περισότερες τεχνικές δυνατοτητες , θα μπορούσαμε να έχουμε διαφημίσεις , θα μπορούσαμε να πουλάμε αντικείμενα , θα θα θα.. αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι των προθέσεων μας και ούτε πρόκειτε να γίνει ποτέ .
Όσο για τη λέσχη η απαξίωση μου είναι πολυεπίπεδη και όχι απλά γιατί έχει ετήσια συνδρομή και αναλόγως με το πόσα φράγκα δίνεις έχεις και διαφορετικά δικαιώματα .
Τέλος πάντων αυτά απο μένα..