Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Π.. Τ.. και Κ..

Προσφυγή κατέθεσε στην FIFA την Τετάρτη ο μάνατζερ του Χαβιέρ Ουμπίντες, Γκεράρδο Μαγκνταλένα, ζητώντας το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ για προμήθειες ποδοσφαιριστών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.



Επανέφεραν τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι Σανκαρέ, Φατί και Ντίκο μετά και την αθέτηση του τελευταίου διακανονισμού από την πλευρά της διοίκησης. Οι προσφυγές τους θα εκδικαστούν την Δευτέρα με τους 3 ποδοσφαιριστές να αξιώνουν συνολικά το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.



Την προσεχή Δευτέρα εκδικάζεται και η προσφυγή που κατέθεσε ο Γιώργος Κατίδης διεκδικώντας το ποσό των 61 χιλιάδων 977 ευρώ και την ελευθερία του. 



Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. δήλωσε πρόσφατα σε φιλικό του μέσο κατήχησις πως: 



«Ο παίκτης είναι πληρωμένος έως τις 30 Απριλίου και φυσικά δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή. Τα χρήματα που αναγράφονται στο συμβόλαιό του έχουν καταβληθεί στο ακέραιο, όπως και οι μισθοί και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Επόμενη υποχρέωση της ΠΑΕ στον Κατίδη είναι στις 30 Ιουνίου». 



Λίγες ημέρες αργότερα ενημερωθήκαμε από το ίδιο κατηχητικό πως οι άνθρωποι της διοίκησης σε συνάντηση που είχαν με τον τον δικηγόρο του παίκτη ζήτησαν διακανονισμό των οφειλών προκειμένου να αποσυρθεί η προσφυγή: 



«Να πάρει μέσα στις επόμενες μέρες ένα ποσό για να αποσύρει την προσφυγή και το υπόλοιπο ποσό που του οφείλεται (ως τις 30/6 δηλαδή μια δόση 5.000 ευρώ και το πριμ συμμετοχών ύψους 10.000 ευρώ) να διακανονιστεί».



Ο ποδοσφαιριστής που στα τέλη Φεβρουαρίου είχε μεταβεί στο Λίβερπουλ για να δοκιμαστεί από την Έβερτον είχε ζητήσει 1.500 ευρώ από την διοίκηση πριν αναχωρήσει για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Δανία εισπράττοντας φιλάκια. Σε συνέντευξη του είχε μιλήσει για τους λόγους που τον ανάγκασαν να καταθέσει προσφυγή:



-Γιώργο, πως οδηγήθηκες στην απόφαση της προσφυγής;


«Διότι δεν πήγαινε παρακάτω. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο, έχοντας φτάσει σε αδιέξοδο. Έχω μια οικογένεια η οποία περιμένει πράγματα από μένα, ειδικά η μητέρα μου και αυτό με στενοχωρούσε πολύ».



-Αληθεύει ότι πριν φύγεις με την Εθνική στη Δανία επισκέφθηκες τα γραφεία της ΠΑΕ, χωρίς να βρεις ανταπόκριση και λύση στο πρόβλημά σου;


«Ναι, έτσι έγινε και εκεί κατάλαβα πως δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω την προσπάθεια».



-Ο δικηγόρος σου, ο κ. Χατζηιωάννου, είπε πως έφυγες για τη Δανία με 15 ευρώ στη τσέπη.


«Και πολλά είπε! Για την ακρίβεια έφυγα με 3 ευρώ και ευτυχώς που υπήρχαν κάποιοι συμπαίκτες μου οι οποίοι με στήριξαν».


«Δεν διεκδικώ τίποτα άλλο από τα χρήματά μου. Από τον περασμένο Δεκέμβρη το μόνο που εισπράττω είναι υποσχέσεις».



Ο Γιώργος Κατίδης είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής μετά τους Θανάση Τοπούζη και Γιάννη Αγτζίδη που κατέθεσαν προσφυγή την φετινή χρονιά και προέρχονται από τις ομάδες υποδομής. Το καλοκαίρι του 2011 είχε χαθεί και ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης. 



Ο ποδοσφαιριστής έκανε επί Ραούλ Κούπερ προπονήσεις με την πρώτη ομάδα ενώ και ο Σάκης Τσιώλης έχει κάνει εισήγηση για να πάρει τον πάρει στην προετοιμασία. Μέχρι η διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιο του που είχε συνάψει με την ομάδα σε ηλικία 16 ετών και είχε λήξει, κατέληξε στην Α.Ε.Κ.



Οι Κ20 και Κ17 με βάση το πλάνο του εκτελεστικού θα οδηγούνταν σιγά σιγά στην κατάψυξη. Πάνω που κάποια παιδιά που προέρχονταν από τα τμήματα αυτά είχαν πάρει αγωνιστικές ευκαιρίες (Βελλίδης, Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος, Κατίδης, Τσουκάνης, Κανούλας, Γιαννίτσης, Διούδης) εξαιτίας του αλλοπρόσαλλου αγωνιστικού σχεδιασμού του καλοκαιριού και της οικονομικής δυστοκίας της Π.Α.Ε., και όχι για κανέναν άλλο λόγο, θα επέστρεφαν πάλι στην πρότερη κατάσταση του αγωνιστικού παραγκωνισμού τους. 



Στην καλύτερη θα δίνονταν δανεικοί από ΄δώ και από ΄κει για να ξαλαφρώσει το ρόστερ, όπως ο Νίκος Αγγελούδης στην Δόξα Δράμας και ο Μπάμπης Οικονομόπουλος στον Βύζαντα Μεγάρων. 



Το μόνο που θα είχαμε να θυμόμαστε ως τελευταία ανάμνηση είναι η παρουσία της Κ17 στην τελευταία γενική συνέλευση της "Κοινωνίας Μελών" όπου οι παιδο-κάπηλοι μάζεψαν την ομάδα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις διοικητικές τους βλέψεις. 



Μετά από λίγη ώρα τους ανακοίνωναν περιχαρής βέβαια ότι το αγωνιστικό μέρος του νέου επενδυτικού πλάνου περιλάμβανε 5 μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές από χώρες της Λατινικής Αμερικής σε συνεργασία με την εταιρεία Traffic, 8 με 10 κοινοτικούς ποδοσφαιριστές από την αγορά της Ιβηρικής χερσονήσου σε συνεργασία με τον Μανέλ Φερέρ και τον Αρτούρο Φερνάντεζ και έχει ο θεός. 



Στον νέο Άρη θα υπήρχαν σαφώς και εκπαιδευόμενοι ερασιτέχνες αθλητές μέχρι την ηλικία του 21ου έτους αλλά αυτό είναι υποχρεωτικό από την διοργανώτρια αρχή. Ενώ οι 5 ποδοσφαιριστές που θα προέρχονταν από κράτη που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ανώτατος αριθμός παικτών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από αυτές τις χώρες.



Οι ποδοσφαιριστές έτσι και αλλιώς που προέρχονται από την Λατινική Αμερική συνήθως φέρουν διπλή υπηκοότητα. Μαζί με την βραζιλιάνικη ή την αργεντίνικη έχουν παράλληλα την ισπανική, την πορτογαλική ή την ιταλική. Όπως οι προέρχοντες από την αφρικανική ήπειρο έχουν συνήθως την γαλλική. Οπότε ο δρόμος ήταν ανεμπόδιστος μιας και δεν υπάρχει όριο στους ποδοσφαιριστές που μπορείς να αποκτήσεις και προέρχονται από χώρες που ανήκουν στην ευρωπαϊκή ένωση.



Έτσι ο καταχρεωμένος, διαλυμένος οικονομικά σύλλογος ετοιμαζόταν αυτό το καλοκαιράκι να κάνει 13-15 τουλάχιστον μεταγραφές. Τι ΄χες Γιάννη τι ΄χα πάντα.



Το αγωνιστικό πλάνο είχε συντάξει ο παραιτηθείς Γιάννης Κόντης και ο οποίος θα επόπτευε το όλο εγχείρημα από την θέση του εκτελεστικού-αποχωρήσαντα. Στην νέα του προσπάθεια θα πλαισιωνόταν από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του έτσι ώστε να μην είναι ο σύλλογος ευάλωτος σε κακοποιά στοιχεία, όπως τον μάνατζερ του Μιχάλη Σηφάκη, καθώς και από τεχνοκράτες που ξέρουν καλά την δουλειά τους και όχι από άσχετους με το αντικείμενο: 



«Φταίμε κι εμείς όμως που τους βάζουμε μέσα στα γραφεία μας, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, πρέπει άτομα φερέγγυα και σοβαρά να συνεργάζονται με τον Άρη. Δε μπορώ να βάζω τον κάθε "ουρακοτάγκο" στο γραφείο μου και ξαφνικά αύριο να λέει η διοικούντες είναι άχρηστοι και ο κόσμος πρόβατα. Αν εφαρμοστεί ο τρόπος λειτουργίας που λέμε, θα αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα, θα κλείσουμε τα "στεγανά" και είτε είμαι εγώ είτε όχι η ομάδα θα πορευτεί όπως πρέπει». 



Ο σύλλογος έτσι θα απαλλάσσονταν από μη επιθυμητούς μάνατζερ, αυτούς που πάνε δηλαδή να φάνε το ψωμί του παραιτηθέντα εκτελεστικού διευθυντή, αλλά θα γινόταν σιδηροδέσμιος στις ορέξεις του Γιάννη Κόντη και των φίλων του, των οποίων τα θελήματα θα έπρεπε να ικανοποιούμε με μαθηματική ακρίβεια και περισσή ευλάβεια για να μην έχουμε τίποτα προβλήματα. 



Ας μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο μισό της παρελθούσης αγωνιστικής περιόδου που ο Γιάννης Κόντης ήταν στην ναφθαλίνη η ομάδα ήταν υποψήφια για υποβιβασμό και με την επαναδραστηριοποίηση του πήρε τα πάνω της. Τον είχε ευχαριστήσει εξάλλου και δημόσια ο Καστίγιο που ξανάνιωσε με την επιστροφή του εμποροπλοίαρχου, «αφιερώνω το βραβείο σε Μιχαλήτσιο και Κόντη που με πίστεψαν». Ο διάολος έχει δυστυχώς πολλά ποδάρια. 



Ένα από τα «σοβαρά» και «φερέγγυα» άτομα που θα μας οδηγούσε στον 21ο αιώνα, σε πεδίο δόξης λαμπρό, θα ήταν ο παλιός μας γνώριμος Μανέλ Φερέρ. Αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται την OneOff Sports Agency, (http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/footballgovernance/playeragents/letter=f.html), εταιρία που έχει δικαιώματα ποδοσφαιριστών. 






Ο Rob Steward κατά το παρελθόν έφερνε αφιλοκερδώς, όπως λεγόταν, ποδοσφαιριστές και προπονητές στην ομάδα και εν συνεχεία το καλοκαίρι του 2007 συμμετείχε μαζί με τους Λάμπρο Σκόρδα, τον τότε συνεργάτη του Έρικ Γιούτκεβιτς και τον Γιάννη Κόντη στην εταιρία περιορισμένης ευθύνης "ONCE" που θα αναλάμβανε το μάνατζμεντ της ομάδος για 5 χρόνια. Ο Γιάννης Κόντης είχε βάλει στην θέση του τον γιο του αδερφού του, Άγγελου Κόντη, καθώς δεν είχε Α.Φ.Μ. γιατί ως γνωστών είναι μόνιμος κάτοικος Βραζιλίας εδώ και 20 χρόνια. 






Η συμφωνία δεν προχώρησε, ο φερέγγυος Μανέλ απειλούσε με αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του από την ομάδα και είχε καταγγείλει την διοίκηση ότι εξανάγκασε τους παίκτες να υπογράψουν έγγραφο ότι μένουν ανεπηρέαστοι από τις εξελίξεις. 



Η Π.Α.Ε.και ο Ερασιτέχνης γαμωσταύριζαν τον Φερέρ. Το ίδιο και η "Λέσχη Φίλων" που όπως και τώρα έτσι και τότε είχε δώσει με ελαφριά την καρδία την έγκριση της στο επενδυτικό πλάνο και σε μια εταιρία που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε συσταθεί καν. 



Ο σοβαρός Φερέρ κατά την αποχώρηση του μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τους διοικούντες της ομάδας: 



«Το πρόβλημα στον Άρη είναι ότι διοικούν ένας οδοντίατρος, κάποιος που ασχολείται με την πληροφορική, ένας αρχιτέκτονας και ένας ιδιοκτήτης γραφείου ταξιδίων. Έφυγα γιατί δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τέτοια άτομα». 



Εν συνεχεία το Δεκέμβριο του 2007 είχε εμφανιστεί με ανάλογα μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια στην ομάδα του Ηρακλή για να εκδιωχθεί κακήν κακώς και τον Δεκέμβριο του 2010 έκανε δυναμική επανεμφάνιση στον αγαπημένο του σύλλογο. 



Μετά το φάγωμα του Κούπερ ενίσχυσε μεταγραφικά την ομάδα με τον διεθνή με την Κ21 της Πορτογαλίας Ντανίλο Περέιρα, τον Κριστιάνο Τορτίγια, τον Νταϊσούκε Σακάτα και τον Ακίρα Κουροσάβα. Καρτερώντας την μεγάλη ευκαιρία η οποία ήρθε με καθυστέρηση ενός χρόνου. 



Όπως είχε πει και ο Γιάννης Κόντης στην συνέντευξη τύπου που παρέδωσε στο γήπεδο στις 3 Μαΐου: 



«Η ομάδα για μένα θα έπρεπε να συνεχίσει όπως την αρχίσαμε με τον Φερέρ και όχι να εκδιωχθεί ο ίδιος». 



Ο δεύτερος αξιόπιστος συνεργάτης του Γιάννη Κόντη ήταν καινούργια είσοδος στα charts και λέγετε Αρθούρος Φερνάντεζ. 



Είναι προσωπικός φίλος του Λουίς Φίγκο, του Ρομάριο, του Πάολο Φούτρε, του Εουσέμπιο και του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Μαραντόνα και του Πελέ, του Μάτζικ Τζόνσον και του Λάρυ Μπέρτ, της Σακίρα και της Μπρίτνευ Σπίαρς, της Ατζελίνας Τζολί και του Μπραντ Πιτ, ενώ πίνει καφέ κάθε μεσημέρι στη Λισσαβόνα με τον συχωρεμένο τον Σόκρατες. 



Στην Αφρική και την Βραζιλία, απ΄όπου προέρχονται η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών-πελατών του, είναι περισσότερο γνωστός ως o ρωμαιοκαθολικός ιεραπόστολος από την Πορτογαλία με την έντονη φιλανθρωπική δράση που σώζει ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν καλά το τόπι μεταφέροντας τους στην γη της επαγγελίας. 



Για να συμπληρώσει το εισόδημα επικεντρώνετε επιπλέον στην προώθηση Πορτογάλων παικτών στις αναπτυσσόμενες ποδοσφαιρικές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Μέσης και Άπω Ανατολής.



Μάλιστα το καλοκαίρι του 2004 κατείχε την 3η θέση στους Πορτογάλους μάνατζερ, έχοντας πραγματοποιήσει 38 μεταγραφές μέσα σε 45 μέρες! Άρε Άρη τι σε περίμενε/ει!!! 



Ως φιλάνθρωπος δεν θα μπορούσε παρά να είναι φίλος με τον Γιάννη Κόντη, όπως και ο Πλα, κάτι που τον έκανε να ασχοληθεί με την ομάδα μας. Επίσης είναι φίλος εδώ και πολλά χρόνια με τον Μανέλ Φερέρ ενώ έχει συνεργαστεί και με την Traffic: 



«Θα πρέπει να αναφέρω ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα βοηθήσω τον Άρη και τον καλό μου φίλο Γιάννη Κόντη. Ήμουν αυτός που βοήθησα στην έλευση του Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο των κιτρίνων. Έχουμε χρόνια φιλική σχέση με τον Γιάννη και πάντα τον ενημέρωνα σε περίπτωση που μου ζητούσε κάτι. Αυτήν την περίοδο μαζί με τον κ. Φερέρ και τον Γιάννη είπαμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον Άρη». 



«Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω έναν φίλο όπως είναι ο Γιάννης Κόντης». 



«Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Κόντη, η οποία διαρκεί πολλά χρόνια και είναι τόσο φιλική όσο και επαγγελματική. Δεν έχω συνεργαστεί άλλη φορά με τον Άρη αλλά πρότεινα φέτος τον κ. Μασάδο όταν με ρώτησε ο κ. Κόντης. Έχω μια εταιρεία (ρε τον ψεύτη, http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/footballgovernance/playeragents/letter=f.html) και εκπροσωπώ πολλούς παίκτες, γνωρίζω την αγορά και αρκετές φορές στο παρελθόν ο κ. Κόντης ζήτησε την συμβουλή μου και τον είχα βοηθήσει». 



«Θα είναι μια συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, σε παίκτες, scouting αλλά και οργανωτικά θέματα της ομάδας. Πιστεύω ότι θα έχω μια πολύ στενή συνεργασία με τον κ. Κόντη». 



«Γνωριζόμαστε από το παρελθόν και είμαστε φίλοι (με τον Μανέλ Φερέρ). Είναι πολύ καλός επαγγελματίας και έχει εμπειρία στο να εκπροσωπεί παίκτες και προπονητές». 



«Δεν είναι απαραίτητο ότι συνεργάζομαι με αυτή την εταιρία (με την Traffic). Την γνωρίζω και αν χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις, θα υπάρξει συνεργασία». 



«Θα είμαι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα και πιθανό να προτείνω κάποιους παίκτες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μάλλον τους Μπόμπι Τσάρλτον, Τζορτζ Μπεστ, Ντένις Λόου). Η απόφαση όμως ανήκει στον κ. Κόντη».



Και μιας και ανέφερε την Μάντσεστερ, εκείνα τα παλιά μνημόνια συνεργασίας με την Μπόκα Τζούνιορς και την Γιουνάιτεντ τι απέγιναν;. Από τα οποία το πρώτο ήταν και το πιο «σοβαρό»:



«Αυτό το μνημόνιο είναι μία συνεργασία που θα την βάλουμε πλέον και γραπτώς (ρε μανία με τα γραπτά από τότε). Θα είναι συνεργασία που θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Μας έδειξαν και οι ίδιοι πως μπορούμε να υλοποιήσουμε. Περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που θα έχουμε την δυνατότητα ίσως να πάρουμε με χρήματα που θα είναι σαφώς λιγότερα από άλλες ομάδες. Ίσως ως συνιδιοκτησία. Έχει συζητηθεί και για κάποιο φιλικό παιχνίδι την επόμενη χρονιά».



Αυτά δήλωνε ο Γιάννης Κόντης το καλοκαίρι του 2009. Μερικές ημέρες αργότερα μας ενημέρωναν πως το μνημόνιο με την Μπόκα τελικά υπογράφτηκε:




«Ο Άρης γίνεται πλέον ο αποκλειστικός συνεργάτης της Μπόκα για παίκτες στην Ελλάδα. Μπορεί να παίρνει νεαρούς και μεγαλύτερους παίκτες από τη Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και από συνεργαζόμενες ομάδες της Αργεντινής, εφόσον δεν τους θέλει η Μπόκα για την πρώτη ομάδα. Θα δίνεται ο παίκτης για 2 χρόνια, προκειμένου να παίξει παιχνίδια στην Ευρώπη και ουσιαστικά ο Άρης θα αποτελεί την πασαρέλα αυτών των παικτών για τη διάκρισή τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επωφελούμενος της συμμετοχής νεαρών ή μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών με μεγάλο ταλέντο και με πολύ λίγα χρήματα. Ουσιαστικά θα πρόκειται περί δανεισμού, αλλά η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης θα έχει και ποσοστό μεταπώλησης αυτών των παικτών».




«Ανάπτυξη του μάρκετινγκ της Μπόκα Τζούνιορς στην Ευρώπη. Θα γίνει συνεργασία ανάμεσα στις δυο ομάδες στο τμήμα πωλήσεων, αφού είναι γνωστό ότι η Μπόκα έχει πάρα πολλούς φίλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα και δεν υπάρχει καμία συνεργασία με ομάδες π.χ. από Γερμανία ή Ολλανδία, ακόμη και Ιταλία. Η πρώτη ομάδα με την οποία κάνει συνεργασία και υπογράφει μνημόνιο για ανάπτυξη του τμήματος πωλήσεων η Μπόκα, είναι ο Άρης! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αναπτύξει παράλληλα και το δικό της τμήμα πωλήσεων, ενώ θα έχει ποσοστά από τις πωλήσεις των ειδών της Μπόκα Τζούνιορς».




«Φιλικοί αγώνες και προετοιμασία: Ο Άρης θα έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει για προετοιμασία στην Αργεντινή και να δίνει φιλικούς αγώνες με την Μπόκα και με συνεργαζόμενες ομάδες της Αργεντινής. Η ελληνική ομάδα θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Μπόκα, δεν θα πληρώνει ούτε δολάριο και θα έχει την υποχρέωση να πάρει μέρος σε τουρνουά που θα γίνουν εκεί. Σημειώνεται ότι όταν στην Ελλάδα έχουμε καλοκαίρι, στην Αργεντινή οι κλιματολογικές συνθήκες είναι άριστες για προετοιμασία ομάδων, σαν να είναι… Φεβρουάριος στην πατρίδα μας».




«Δημιουργία Ακαδημίας στην Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις του Άρη, αλλά με Know How της Μπόκα. Θα στείλει ο Άρης στην Αργεντινή δυο δικούς του προπονητές για να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο που δουλεύουν στις Ακαδημίες και θα έρθει στην Ελλάδα ένας Αργεντίνος προπονητής από τα τμήματα υποδομής της Μπόκα, που θα αναπτύξει όλο το φάσμα των ακαδημιών, αλλά αυτό με προοπτική δυο χρόνων. Δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά μετά από 12 μήνες, όλα θα είναι πανέτοιμα, για να αρχίσει να λειτουργεί και αυτό το πλάνο ανάπτυξης κοινών ακαδημιών ποδοσφαίρου της Μπόκα και του Άρη στην Ελλάδα».




Ένα και πλέον χρόνο αργότερα τον Νοέμβριο του 2010 ο διευθυντής μάρκετινγκ της Μπόκα Τζούνιορς, Πάμπλο Φουέντες, δήλωνε:



«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι πρόκειται για σκέψεις, οι οποίες βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο. Δεν έχει γίνει ακόμη καμία επαφή, καμία συζήτηση ούτε με τον Άρη, ούτε με κάποια άλλη ομάδα. διατηρούμε όμως πολύ καλές σχέσεις και είναι μια από τις ομάδες με τις οποίες σκεφτόμαστε να κάνουμε εμπορική συμφωνία στην Ευρώπη». 
 


Μερικούς μήνες αργότερα τον Μάιο του 2011 ο γενικός διευθυντής της Π.Α.Ε., Γιώργος Ελευθερούδης, έλεγε στον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, "Boca Juniors FM":



«Δουλεύουμε συνεχώς για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τον τομέα του μάρκετινγκ».



«Εχουμε, μάλιστα, υπογράψει συμφωνητικό με την Μπόκα Τζούνιορς και έχουμε επικοινωνία μεταξύ μας τουλάχιστον μία φορά στις δεκαπέντε μέρες μέσω e-mail. Μας έχουν καταθέσει, μάλιστα, πρόταση, την οποία και εξετάζουμε, προκειμένου να διατίθενται προϊόντα της ομάδας τους από την μπουτίκ του Αρη».



Αυτή ήταν η σύντομη περιπέτεια της περίφημης συμφωνίας που μας ανακοινώθηκε από τα στούντιο του σταθμού εντός του "Λα Μπουμπουνιέρα" και περιελάμβανε την πώληση της πραμάτειας της Μπόκας από το γήπεδο μας. Ο γάμος τελικά δεν έγινε και οι μπομπονιέρες έμειναν στο τελωνείο.



Μπορεί να μην υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Μπόκα Τζούνιορς υπογράψαμε όμως μνημόσυνο συνεργασίας με την "Traffic Talentos Marketing Esportivo Ltda" που ανήκει σε κάποιον PENA Frederico Augusto Andrade.






H "Trafficking" ήταν και ο τελευταίος -έκπληξη- αξιόπιστος συνεργάτης του Γιάννη Κόντη. Έχει έδρα της το Σάο Πάολο και γραφεία στην Βόρεια Αμερική, την Ολλανδία και την Πορτογαλία του βασιλιά των εγχώριων μάνατζερς, Αρθούρου Φερνάντεζ. Η εταιρία ειδικεύεται στην παραχώρηση νεαρών ποδοσφαιριστών ως δανεικούς έναντι χαμηλής αμοιβής αλλά με το δικαίωμα να λαμβάνει μεγάλο ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης του. Κάτι που όπως είναι φυσιολογικό έκανε τον Γιάννη Κόντη να την ερωτευτεί και να την ζητήσει σε γάμο.



Η εταιρία δραστηριοποιείτε ακόμη στην οργάνωση και την εμπορία ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, τουρνουά και φιλικών αγώνων στην βόρεια και κεντρική Αμερική καθώς και την Καραϊβική και κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης, χορηγίας και προώθησης των γνωστότερων πρωταθλημάτων της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο.



Έχει την δική της ακαδημία ποδοσφαίρου στην πόλη Porto Feliz, που απέχει 100 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο, όπου στεγάζει 144 παικτάκια έτοιμα να έρθουν όλα μαζί ή κατά γκρουπάκια κάποια στιγμή στον Άρη μας. Αν βέβαια επιτραπούν οι μεταγραφές. Διαθέτει το δικό της επιτελείο που γυρνάει απ΄ άκρη σ΄ άκρη τον Αμαζόνιο ψάχνοντας με τα κιάλια για νέα ταλέντα, κροκόδειλους και σπάνιες πεταλουδίτσες. Έχοντας παράλληλα και τοπικούς παρατηρητές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Βραζιλίας.






Η εταιρία αυτή την στιγμή διαχειρίζεται την καριέρα 90 ποδοσφαιριστών στην Βραζιλία και επιπλέον διαθέτει μια ομάδα μετόχων έτοιμων να επενδύσουν 40 εκατομμύρια δολάρια στην μερική ή ολική εξαγορά των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ποδοσφαιριστών, οι οποίοι εν συνεχεία διακινούνται σε γνωστούς ή λιγότερους γνωστούς συλλόγους της Βραζιλίας. Πολλοί ποδοσφαιριστές της καταλήγουν στην Παλμέιρας με την οποία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.



Άρε τι χρυσωρυχείο είναι αυτό που μας βρήκε πάλι μετά τον εκατομμυριούχο Γιάννη Κόντη. Η τύχη μας κάνει πλάκα μάλλον και το 2012 προβλέπετε να είναι η χρονιά μας. Αρκεί να αρθεί η απαγόρευση των μεταγραφών.



Η εταιρία το 2005 ιδρύει και από τότε διευθύνει την ομάδα, Deportivo Brazil Participações Ltda, με κύριο στόχο να μπορεί να διοχετεύει μέσω αυτής τους ποδοσφαιριστές της στους άλλους συλλόγους της Βραζιλίας και του εξωτερικού.






Η θυγατρική της στην βόρεια Αμερική, Traffic Sports USA, το 2006 φτιάχνει την δική της ομάδα, Miami FC, η οποία το 2010 μετονομάζεται σε Fort Lauderdale Strikers FC.






Το 2009 η θυγατρική της στην Ευρώπη, Traffic Sports Europe, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την, Grupo Desportivo Estoril Praia, που αγωνίζεται στην 2η εθνική κατηγορία της Πορτογαλίας. Η συμφωνία περιελάμβανε την διαχείριση του μάνατζμεντ της ομάδας για ένα χρόνο με προοπτική ανανέωσης για μια επιπλέον σεζόν. Υπήρχε επίσης η δυνατότητα να αγοράσει μέρος των μετοχών της ομάδας μετά το πρώτο έτος.






Την περίοδο 2009/10 κατέφθασαν στην Εστορίλ μόνο από την Ντεπορτίβο Μπραζίλ έντεκα ποδοσφαιριστές. Η ομάδα καταλαμβάνει στο πρωτάθλημα την 11η θέση σε σύνολο 16 ομάδων.



Κατά μια διαβολική σύμπτωση οι δύο από τις τρεις ομάδες με τις οποίες σχετίζετε η Traffic, η Fort Lauderdale Strikers και η Estoril, φοράνε κίτρινα. Ποσοστό 66,6%. Δυσανάλογα μεγάλο δηλαδή σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των ομάδων που έχουν το κίτρινο ως βασικό τους χρώμα. Μάλλον λόγω της φωτεινότητας του την ελκύει.



Η σχέση της Traffic με τα εδώ εγχώρια πρωταθλήματα προς το παρόν είναι πολύ περιορισμένη και προέρχεται μέσω της Εστορίλ.



Την αγωνιστική περίοδο 2011/12 παραχώρησε στον Πανσερραϊκό, τον Filipe da Costa, o οποίος αγωνίστηκε συνολικά στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες. Από τους οποίους στους δέκα έπαιξε ως αναπληρωματικός. Στο πρώτο αγώνα που έδωσε με την ομάδα του Πανσερραϊκού και αντίπαλο την Επανωμή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 11 λεπτό και αποχώρησε στο 54'.



Ενώ πρόσφατα η Εστορίλ απέκτησε από τον Λεβαδειακό τον Mano. Ο ποδοσφαιριστής είχε πάει στον Λεβαδειακό την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και έπαιξε όλο και όλο σε ένα παιχνίδι ως αλλαγή για 5 λεπτά.



Και επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρώτη επενδυτική πρόταση που είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο από τους διοικούντες «μας» και αφορούσε την πιθανή αγορά της ομάδας μέχρι τις 27 Φλεβάρη από κάποιον «Βραζιλιάνο μάνατζερ», δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Traffic. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η ομάδα θα μπορούσε να γίνει η νέα Εστορίλ. Πεταμένοι, τσογλάνια και κλόουν..