Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Άπαπα.

Απολογητική συνέντευξη τύπου παρέδωσε το τέως διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών στις 20 Ιουνίου στην οποία παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος του νομικού τμήματος, Θωμάς Γιαννόπουλος και ο υπεύθυνος οικονομικών, Κυριάκος Χαμουζάς. Ήταν να πάει και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Δημήτρης Παπαδόπουλος, αλλά τελευταία στιγμή τον έπιασε κόψιμο και ακύρωσε την εμφάνιση.



Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Παπουτσόπουλος, Μποτζώρης, Γρανούζης και Νικολαίδης, δεν παρεβρέθηκαν επειδή μάλλον είναι μαλωμένοι με τους υπόλοιπους. Όλοι πάντως αναφέρθηκαν στο γεγονός της παραίτησης τους μέσω εκτενών προσωπικών ανακοινώσεων που εξέδωσαν.



Ο Νίκος Παπουτσόπουλος στις 18 Ιουνίου, ο Γιώργος Μποτζώρης και ο Γιάννης Γρανούζης με τον Αλέξανδρο Νικολαίδη στις 14 Ιούνη. Ενώ μόνο ο Μποτζώρης παραβρέθηκε στην αναβληθείσα τακτική γενική συνέλευση της 21ης Ιούνη καθώς οι υπόλοιποι παρουσίασαν συμπτώματα ψυχολογικής ανεπάρκειας:



«Δεν θα προσέλθουμε αύριο στη ΓΣ γιατί θεωρούμε ότι έχουμε περάσει ένα απίστευτο βασανιστήριο δύο φορές».



Τόσο οι προσωπικές δηλώσεις όσο και η συνέντευξη τύπου που δώθηκε 1 ημέρα πριν την πραγματοποίηση της αναβληθείσας τακτικής γενικής συνέλευσης της 21ης Ιούνη, κατά τα πρότυπα του Γιάννη Κόντη που είχε δώσει το δικό του σόου 1 ημέρα πριν την έκτακτη γενική συνέλευση της 4ης Μαίου, κυμάνθηκαν πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο.



Στον καταλογισμό και τον διαμοιρασμό των ευθυνών για την σημερινή κατάσταση του συλλόγου σε άλλα κέντρα εκτός του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών. Τα βέλη έπεσαν στον κόσμο της ομάδας που έκανε coreo με τα σουπλά ψηφίζοντας τα επενδυτικά σχέδια, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Π.Α.Ε. και του Ερασιτέχνη καθώς και σε άτομα που κατείχαν διοικητικές θέσεις.



Το μπαλάκι των ευθυνών είναι το πλέον αγαπημένο σπορ στο εσωτερικό του συλλόγου και τα θεσμικά πρόσωπα πολυνίκες και ολυμπιονίκες στο πινγκ-πονγκ της -εκ των υστέρων- αποποίησης και μετατόπισης τους. Όλοι οι μέχρι πρότινος συνοδοιπόροι και συνεργάτες (Π.Α.Ε., Κ.Μ.Α., Α.Σ., τα Yes Boys) είναι εξίσου συνυπεύθυνοι για ότι έγινε.






Από την συνέντευξη των Γιαννόπουλου και Χαμουζά 4 σημεία είναι αυτά στα οποία θα σταθούμε. Το πρώτο είναι η μπηχτή-αλήθεια προς τον Θανάση Αθανασιάδη ότι διαφήμιζε τζάμπα την κατασκευαστική "του" εταιρία "Οικοδομή Α.Ε." χωρίς να καταβάλλει τα χρήματα που όφειλε:



«Οι προτάσεις οι δικιές μας να διεκδικηθούν άμεσα τα 2,5 εκατ. που δικαιούται η ΠΑΕ από εταιρίες που δεν πλήρωσαν ενώ διαφημίστηκαν,  να ξεκαθαρίσει το λογιστήριο πόσα ακριβώς είναι. Πόσα οφείλονται στο σύλλογο ώστε να διεκδικηθούν. Διότι όταν ο Άρης χρωστάει όλοι κάνουν προσφυγές. Όταν όμως του χρωστάνε, υπάρχει ο φόβος μην πικράνουμε κάποιον».



Η εταιρία από την αγωνιστική περίοδο 2008-09 διαφημιζόταν στην φανέλα της ομάδας ενώ για τις περιόδους 2008-09, 2009-10 και 2010-11 ήταν παράλληλα επίσημος χορηγός της Π.Α.Ε.



Οι κατασκευαστικές δραστηριότητες του προέδρου της Π.Α.Ε. στο Ντουμπάι και την Σελήνη μαζί με αυτές του Τάσου Ορφανίδη (που εξαφανίστηκες εσύ) στο Ντουμπάι και τον Κρόνο, με τη σύμπραξη κάποιων εταιριών από την Μέση Ανατολή και την «Μέση Γη», αποτελούσαν εχέγγυο για τους περιβόητους επενδυτές ώστε να εμπιστευτούν τα λεφτά τους στην δυάδα και η οποία θα ήταν υπόλογη μέσω των δραστηριοτήτων της για την διασφάλιση ή την επιστροφή των "δανεικών". Όλα αυτά τον Φεβρουάριο.






Η μόνη οικοδομική δραστηριότητα που έχει στο Ντουμπάι ο Θανάσης Αθανασιάδης είναι νοερά παίζοντας στο σπίτι με τα τουβλάκια Λέγκο ενώ η "Οικοδομή Α.Ε." δεν είναι ιδιοκτησίας του όπως λεγόταν κατά κόρον. Ανήκει στον όμιλο Fessas Group στην οποία είναι στέλεχος-υπάλληλος μαζί με άλλους 29 ανθρώπους.






Τα υπόλοιπα τρία σημεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και σχετίζονται με το "επενδυτικό" σχέδιο και την μετοχική σύνθεση της Π.Α.Ε. Οι Γιαννόπουλος και Χαμουζάς μας πληροφόρησαν ότι ο Θανάσης Αθανασιάδης ουδέποτε υπέγραψε προσωπική σύμβαση με τον Άπλα, ότι τις ημέρες που ακολούθησαν την μη αδειοδότηση της ομάδας οι Θανάσης Αθανασιάδης, Αντώνης Ζαμπέτας και Γιάννης Κόντης τους ζήτησαν να μεταβιβαστούν εν κρυπτώ οι μετοχές που κατείχε η Κοινωνία Μελών στην Π.Α.Ε. χωρίς να υπάρχει προηγούμενη γενική συνέλευση του σωματείου και ότι η γενική συνέλευση των μετόχων της Π.Α.Ε. που θα προχωρούσε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προκηρύχτηκε επίσημα στις 1 Ιουνίου έγινε χωρίς την δική τους ενημέρωση:



«Ουδέποτε υπεγράφη σύμβαση του κ. Αθανασιάδη με τον οποιοδήποτε τρίτο και εμείς δεν την είδαμε ποτέ... Αυτό το έγγραφο δεν υπογράφηκε ποτέ διότι ποτέ η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν προχώρησε σε συμφωνία με τρίτο...».



«Ενώ συνέβαιναν αυτά, ενώ η ομάδα δεν έλαβε την άδεια, συνεχίσαμε για να βρεθεί μια λύση. Τότε σε συγκεκριμένη κουβέντα που έγινε με την ΠΑΕ, μας ζητήθηκε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές της ΚΜΑ στην ΠΑΕ Άρης χωρίς προηγούμενη γ.σ. του σωματείου...».



«Το δυστυχές είναι ότι στη 01/06 υπήρξε παραίτηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΑΕ χωρίς καμία ενημέρωση δική μας και προκηρύχτηκε ΓΣ μετόχων πάλι χωρίς δική μας ενημέρωση».



"Ανενημέρωτο" για την γενική συνέλευση των μετόχων της Π.Α.Ε. φάνηκε να είναι και το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ., όπως μας πληροφόρησε μέσα από την ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε στις 20 Ιουνίου απευθυνόμενο προς τον Θωμά Γιαννόπουλο:



«Με την ευκαιρία της παρούσας, και με γνώμονα τα παραπάνω, ο εκπρόσωπος του Α.Σ. στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, παρέμεινε σε αυτό, παρόλη την παραίτηση επτά μελών αυτού... μέχρι την 22-6- 2012, οπότε και ορίστηκε, η σύγκληση της Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ, με θέμα, εκτός των άλλων, την εκλογή νέου Δ.Σ. στην ΠΑΕ, παρότι και πάλι ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ή ο εκπρόσωπός του, δεν συμμετείχε στην απόφαση αυτή».



Τι γίνετε ρε γαμώτο μου κανείς δεν ξέρει τίποτα. H αλήθεια είναι ότι όλοι ήταν ενημερωμένοι για την γενική συνέλευση των μετόχων που θα γινόταν στις 22 Ιουνίου. Μια συνέλευση που προκηρύχτηκε επίσημα στις 1 Ιουνίου και ανεπίσημα πολύ νωρίτερα από την ιστοσελίδα του υπεύθυνου επικοινωνίας της Π.Α.Ε., Χρύσανθου Τσαλτίδη. Μια γενική συνέλευση που είχε εξαρχής ως σκοπό της να περάσει η ομάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα χέρια του Κόντη και της παρέας του.










Τα πράγματα όμως δεν πήγανε όπως τα περιμένανε. Άδεια δεν πήραμε, ο Άπλας απέσυρε το ενδιαφέρον του, η τακτική γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών της 4ης Ιούνη μετατέθηκε για τις 21 και η προσπάθεια που έγινε να πλαισιώσουμε τους Ζαμπέτα και Αθανασιάδη με νέα και άφθαρτα πρόσωπα ώστε να προκύψει ένα νέο εκλόγιμο σχήμα που θα διεκδικούσε την Π.Α.Ε. στις 21 Ιούνη και θα πήγαινε την επόμενη ημέρα στην συνέλευση των μετόχων της Π.Α.Ε. δεν ευδοκίμησε .



Έτσι μπορούν τώρα να βγαίνουν οι Γιαννόπουλος, Χαμουζάς και λοιποί και να παριστάνουν τους κακόμοιρους και αδικημένους, τους αντιφρονούντες και αντιστασιακούς. Μέχρι εχτές συλλήβδην όλοι με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους είχαν κατ΄επανάληψη ταχθεί ανοικτά υπέρ, όχι απλά με τους Κόντη, Ζαμπέτα, Αθαμασιάδη και Άπλα, με το παραμυθένιο επενδυτικό σχέδιο, αλλά και υπέρ της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της Π.Α.Ε., αντιμετωπίζοντας τον φορέα που υποτίθεται εκπροσωπούσαν ως έναν απλά εισπρακτικό μηχανισμό που απέτυχε στην αποστολή του.



Για το τυπικό της υπόθεσης ας δούμε τι δήλωνε ο Αλέξανδρος Νικολαίδης στις 18 Μαίου 3 ημέρες μόλις πριν την πραγματοποίηση της διακοπείσας έκτακτης γενικής συνέλευσης της 21ης Μαίου:



«Παρακολουθώ τις εξελίξεις... Ο καθένας μπορεί να διαλέξει και να χαράξει το μέλλον. Τα νούμερα είναι αρκετά μεγάλα... Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στον Άρη... Θα προτιμούσα να συνεχίσει να υπάρχει το μοντέλο αυτό, αλλά αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να είναι βιώσιμη η ομάδα και όχι το πώς θα διοικείται. Το θέμα είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να μην κολλήσουμε σε απαγορευτικά που έχουμε στο μυαλό μας. Αν χρειαστεί να αλλάξει το μοντέλο για να σωθεί η ομάδα, αν και προσωπικά δε θα το ήθελα, ας αλλάξει».



Αυτά που είπαν οι Γιαννόπουλος και Χαμουζάς δεν προσέθεσαν κάτι καινούργιο σε όσα ήδη ήταν γνωστά. Ότι δηλαδή υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο από τους θεσμικούς φορείς και τα θεσμικά πρόσωπα να περάσει οριστικά ο σύλλογος στα χέρια του Γιάννη Κόντη και τις πολυμελής παρέας του. Έχουν όμως μια ιδιαίτερη σημασία αφού είναι ομολογίες που προέρχονται από άτομα που συμμετείχαν ενεργά μέχρι εχτές στο εν λόγω κύκλωμα και όχι λεγόμενα από κάποιους "κακοπροαίρετους". Το ξεμπρόστιασμα σε όλο του το μεγαλείο.



Στις 6 Ιουνίου ο Θωμάς Γιαννόπουλος δήλωσε πως ουδέποτε ο δανεισμός του Αθανασιάδη από τον Άπλα εξαρτιόταν από το αν η ομάδα θα έπαιρνε αδειοδότηση ή όχι:



«Ουδέποτε η δανειακή σύμβαση δεν φάνηκε ότι ήταν εξαρτημένη ή με προϋποθέσεις με την αδειοδότηση της».


«Ποτέ δεν τέθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης ως απαραίτητη προϋπόθεση της δανειακής σύμβασης».



Όπως είχε πει και ο εμποροπλοίαρχος στις 17 Μαίου: «Ο Πλα θα βοηθήσει χωρίς να υπάρχει ένα πλάνο που έχουμε εκπονήσει μαζί;».



Έλα ντε. O Άπλα δεν ήταν τόσο μαλάκας όσο θέλαμε να πιστεύουμε. Ήταν δυνατόν να πετούσε τα ωραία του λεφτουδάκια χωρίς να είχε συντάξει πρώτα ένα "πλάνο" μαζί με τον φίλο του τον Γιάννη. Και αν αυτό το "πλάνο" για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να προχωρήσει όπως και έγινε εξαιτίας της μη αδειοδότησης είναι δυνατόν να συνέχιζε να χρηματοδοτεί;



Έτσι απλά επειδή είναι άπλας, αγαπάει τον Άρη και τον φίλο του τον Γιάννη όπως προσπαθούσατε να μας πείσετε όλοι σας.. αναρωτιόμαστε "κακοπροαίρετα" πάντα.