Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η λέξη της εβδομάδας.

"Ενότητα", "ομοψυχία", "συσπείρωση" και "πάνω απ΄ όλα ο Άρης" είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες λέξεις, έννοιες και φράσεις που χρησιμοποίησε το κύκλωμα εντός του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του και να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα. 



Η μόνιμη αναφορά σε αυτές και η έκκληση στο περιεχόμενο τους από την πλευρά του δεν αποτέλεσε παρά μόνο δημαγωγική ρητορική και τίποτα περισσότερο. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν την ίδια ώρα που το σύστημα μιλούσε για ενότητα, ομοψυχία και συσπείρωση, επιτίθονταν λεκτικά και σωματικά, χλεύαζε, διαπόμπευε και διέσυρε με τον χειρότερο τρόπο τον οποιονδήποτε δεν συντασσόταν με τις γραμμές του. 



"Ποντίκια", "αρουραίοι", "Τούρκοι" και άρες μάρες κουκουνάρες ήταν μερικοί μόνο χαρακτηρισμοί για τους αντιφρονούντες. Θέλουν το κακό του συλλόγου, μόνο εμείς αγαπάμε πραγματικά τον Άρη και θέλουμε το καλό του αναφώνησαν οι ανώτεροι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι της ιερά εξέτασης.



Το πιστό ποίμνιο τους με σποτάκι τα "ιδανικά", έχοντας την αποκλειστική χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων της λέξης, ετοίμαζε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την πυρά ώστε να καούν ζωντανοί οι αιρετικοί, οι προδότες και οι βλάσφημοι. Παράλληλα με τα ιδανικά τα οποία μόνο αυτοί κατείχαν κατά κάποιο μυστηριώδες τρόπο είχαν στα χέρια τους και το "ευαγγέλιο" του λαού του Άρη με την μια και μοναδική εντολή το οποίο τους το είχε παραδώσει στο θεοβάδιστο όρος της Νέας Ελβετίας αυτοπροσώπως ο ίδιος ο θεός Άρης προκειμένου να οδηγήσουν ως προφήτες, κριτές, διοικητές και ηγέτες του "έθνους" του Άρη τον εκλεκτό λαό στην γη της επαγγελίας. 






Προφανώς μαζί με το ευαγγέλιο τους είχε παραδώσει συγχρόνως και την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλιώς δεν εξηγούνται οι τόσες διαθήκες που έχουμε συντάσσει για τον Άρη με τελευταία αυτή της 31ης Μαΐου. 



Γύρω γύρω από την φουφού συγκεντρωμένος ο περιούσιος λαός φορώντας τις κιτρινόμαυρες ενδυμασίες του απολάμβανε σε δημόσια θέα άρτον και θεάματα μιας και αυτό που παιζόταν πολλές φορές εντός του Κλεάνθης Βικελίδης δεν ήταν και τόσο ελκυστικό. 



Πάνω απ΄ όλα ο Άρης διακήρυττε η μαφία εντός του συλλόγου μα δεν εννοούσε τίποτα άλλο παρά πάνω απ΄ όλα η συντεχνία μας και μάλιστα εις βάρος του συλλόγου με καταστρεπτικό τρόπο. Διαλαλούσε όμορφα, εύηχα, ωραία πράγματα ώστε να πείσει την πλατιά μάζα για την "αγνότητα" των προθέσεων, των κινήτρων και τον λεγομένων της, τα οποία όχι μόνο ποτέ δεν πίστευε αλλά ουσιαστικά τα θεωρούσε και μέγιστο εμπόδιο στα σχέδια της. 



Το ίδιο -κενού περιεχομένου- ήταν και οι ρητορική που αναπτύχθηκε από την αρχή του χρόνου και πήρε εκρηκτική και καθολική διάσταση από τον Μάιο και μετά περί "ξεκατινιάσματος", "προσωπικών αντιπαραθέσεων", "όλοι έχουν κάνει λάθη" και "δεν είναι τώρα η ώρα". Όλοι αυτή η συνθηματολογία αναπτύχθηκε αφενός για να συγκαλύψει της ημέρες και τα έργα των Αρειανοπατέρων της Π.Α.Ε., της Κοινωνίας Μελών, του Α.Σ. και του Γιάννη Κόντη και αφετέρου για να παραδοθεί η ομάδα με συνοπτικές διαδικασίες στον Άπλα και την παρέα του. 



Όλο τα κομμάτια του συστήματος μετά από ενδοσυννενόηση είχαν κάνει σημείο-σημαία αναφοράς τους το ξεκατίνιασμα και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Μέχρι και ο εμποροπλοίαρχος μιλούσε αηδιασμένος γι΄ αυτές τις καταστάσεις που απομάκρυναν τον ίδιο προσωπικά από την ομάδα και την γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών της 22ας Μαΐου: 



«Με έχουν ενοχλήσει πολύ πολλά από αυτά που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω και το πλάνο που έχουμε εκπονήσει με τον κ. Αθανασιάδη και για το οποίο έχουμε δουλέψει πολύ».



«Εγώ είχα κάποιες σκέψεις και όραμα και φιλοσοφία για τον Άρη και βλέπω ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα, λόγω του τρόπου σκέψης, της ηλιθιότητας ορισμένων και της ανοχής άλλων, για να πετύχει. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν ξαναπατώ το πόδι μου στη Λέσχη. Με το να εμφανίζονται ανθρωπάκια που δεν τα ήξερε κανείς και να κάνουν προτάσεις μομφής, να κάνουν μπάχαλο μια συνέλευση και να υβρίζουν». 



«Εγώ δεν θα είμαι εκεί πάντως γιατί ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η τελευταία συνεδρίαση δεν μου άρεσε, δεν μπορώ να ακούω αρλούμπες και προκλήσεις.. Δε με εκφράζει ο τρόπος λειτουργίας.. δεν με εκφράζουν οι αντιπαραθέσεις και οι αντεγκλήσεις. Ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα στην τελευταία συνέλευση δεν με εκφράζει, θα παρακολουθώ πάντως από κοντά το πλάνο που έχουμε φτιάξει με τον κ. Αθανασιάδη ενώ έχουμε τρέξει μαζί ένα σωρό ακόμη θέματα, όπως η αδειοδότηση, οι διακανονισμοί κτλ και δεν θέλω να τα παρατήσω έτσι. Ισχύει λοιπόν το αποχωρώ από τον Άρη αλλά στηρίζω τον κ. Αθανασιάδη. Φεύγω από τον Άρη και δεν θα αμείβομαι πλέον από την ομάδα, αυτό σημαίνει φεύγω από τον Άρη». 



Από την έκτακτη γενική συνέλευση της 4ης Μαΐου αποχώρησε απηυδισμένος εξαιτίας αυτόν των καταστάσεων ο σύνδεσμος του "Super 3" βγάζοντας μάλιστα την επομένη ημέρα ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε το όλο κλίμα. Αυτό που είχε να πει ο σύνδεσμος για την ανάγνωση των πρακτικών από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της "Λέσχης Φίλων" που είχε γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2009 από τον Τάσο Δεσύπρη και αποκάλυπτε το οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της ομάδας από τον Γρανούζη, τον Αθανασιάδη και την παρέα τους, με δέλεαρ το νέο γήπεδο και με δικαιολογία το «Θα τα ρίξουμε όλα, στα χρέη του Σκόρδα» ήταν πως: 



Σας ξεκαθαρίσαμε (ΟΛΟΥΣ) πως τα προσωπικά σας (ακόμα και αν αφορούν τον ΑΡΗ) ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε απαιτώντας... -το ξεπούλημα της ομάδας στα λαμόγια-. 



Το συγκεκριμένο ζήτημα (η ανάγνωση των πρακτικών) φυσικά θάφτηκε από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινταν στο κύκλωμα αφού χαλούσε την σούπα της «άμεσης και γρήγορης λύσης» δηλαδή του άμεσου και γρήγορου ξεπουλήματος στους μανατζαραίους και τους ξεμπρόστιαζε σε όλο τον κόσμο. 



Ο Γιάννης Κόντης 3 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της τακτικής γενικής συνέλευσης της 4ης Μαΐου συνεχάρη τον σύνδεσμο για την όλη του στάση: «Ήταν σωστή η αποχώρηση του Super-3 από τη συνέλευση». 



Τέτοιο συγχρονισμό σε όλες τις κινήσεις ούτε οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής δεν έχουν. Τους βγάζουμε το καπέλο. 








Φυσικά η ανάδυση στην επιφάνεια από την αρχή της χρονιάς των πραγματικά τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και χρεών που είχε η ομάδα -προκαλώντας πανικό- ήταν μέρος του όλου σχεδιασμού που είχε σκοπό του την «άμεση και γρήγορη λύση». Το άμεσο και γρήγορο πέρασμα του συλλόγου στα θαυματουργά χέρια του αρχηγού των λαμογιών. 



Δεν ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η ομάδα είχε χρέη και οικονομικά προβλήματα ούτε και τους ενδιέφερε να βρεθεί λύση για το καλό του συλλόγου. Όλο αυτό το επίπλαστο ενδιαφέρον ήταν απλά μέρος της στρατηγικής τους. Άλλος ήταν ο καημός τους. 



Όλοι αυτοί οι αυτο-ανακηρυγμένοι σωτήρες και προβεβλημένοι θιασώτες του "καλού" της ομάδας που τον τελευταίο καιρό έκαναν λόγο για προσωπικές κόντρες, ξεκατινιάσματα, όλοι έχουν κάνει λάθη, δεν είναι τώρα η ώρα, σεβασμό στους θεσμούς του συλλόγου και στα πρόσωπα των θεσμών αφού αυτά εκπροσωπούν τον σύλλογο, είναι απολύτως οι ίδιοι που το 2009 επιδίδονταν σε ένα όργιο ξεκατινιάσματος και προσωπικής αντιπαράθεσης προκειμένου να κάνουν πόλεμο στον Λάμπρο Σκόρδα, ο οποίος μέσα σε μια ημέρα είχε μετατραπεί από άγιος σε μαύρο πρόβατο. 



Μέχρι και off the record συνομιλίες τους με τον Λάμπρουκο σε καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ είχε το πρόγραμμα. Οι οποίες επειδή είχαν μέσα και την λέξη Π.Α.Ο.Κ. ήταν πολύ εύκολο να δημαγωγείς ασύστολα. 



Προφανώς τότε ήταν κατάλληλη στιγμή και ο σκοπός αγίαζε τα μέσα. Το κουτσομπολιό εξυπηρετούσε το σχέδιο αποκαθήλωσης και εξευτελισμού του. 



Τις ίδιες μεθόδους είχε χρησιμοποιήσει και ο Λάμπρος Σκόρδας όσο τα είχε καλά με το σύστημα. Πριν τα σπάσει στις αρχές του 2009 με τον Γιάννη Κόντη για το ζήτημα των μεταγραφών, κλαψουρίσει ο εμποροπλοίαρχος στον Γιάννη Σαουρίδη και αρχίσει ο ιερός πόλεμος. 



Όποιος τολμούσε να πει κάτι μέχρι τότε για τον Λάμπρο Σκόρδα υπήρχε απάντηση έτοιμη: «ποιον θέλετε ρε ποντίκια τον Γράντα, τον Τσαρούχα με τον Καραμπέρη και τον Ζαχουδάνη. Έχει βάλει την περιουσία του για το άρθρο 44'». Και μπλα μπλα μπλα. 



Ενώ ο οργανωτής της κερκίδας δεν παρέλειπε σε κάθε αγώνα να δίνει τουλάχιστον από μια φορά το άκρος προσωπο-κεντρικό και προσωπο-λατρικό σύνθημα, "Σκόρδα αλάνι άναψε ντουμάνι, Σκόρδα αλήτη γάμα τους το σπίτι". 



Η προσωπολατρία με την αρνητική εκδοχή της χρησιμοποιήθηκε στις περιπτώσεις του Μπάγεβιτς και του Κούπερ για να υπερασπίζονται οι διοικήσεις ενώ σε άλλες όπως αυτή του τέως προέδρου δεν διστάζαμε να γινόμαστε ασύστολα προσωπολάτρες. Αντί να τελειώνουμε με αυτές τις αρνητικές καταστάσεις εμείς τις είχαμε επεκτείνει ακόμα και για τον πρόεδρο της ομάδας.



Η εκάστοτε επίσημη θέση-βιτρίνα του συλλόγου δεν κρινόταν με βάση το περιεχόμενο της και το αν είναι σωστή ή λάθος αλλά με το κατά πόσο εξυπηρετούσε τους εκάστοτε ενδο-διοικητικούς συσχετισμούς, βλέψεις και προσωπικά συμφέροντα. 



Από ΄κει που η σχέση μας με τα λεγόμενα "Παοκοράδια" στην αρχή ήταν εντελώς αρνητική εν συνεχεία δεν άφησαν "Παοκοράδιο" για "Παοκοράδιο". Ενώ αρχικά υπήρχε η άποψη πως οι εκάστοτε υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι τη ομάδας δεν προαναγγέλλονται για να μην χαλάνε από κακοθελητές και δημοσιεύονται παρά μόνο όταν κλείσουν οριστικά ακολούθως περάσαμε στο αντίθετο άκρο μιας ακατάσχετης μεταγραφολογίας από τα ίδια τα μέσα του συλλόγου. Τόσο μέσα από τον επίσημο ραδιοσταθμό του συλλόγου όσο και από τα ανεπίσημα "Αθλητικά Νέα" που σε κάθε φύλλο που έβγαινε σε μεταγραφική περίοδο είχαν στο εξώφυλλο τους και από μια υποψήφια μεταγραφή. 



Την αρχή είχε κάνει ο πρωτοπόρος πάντα σε όλα εκτελεστικός διευθυντής μέσα από την γενική συνέλευση της Λέσχης το 2009 προαναγγέλλοντας ένα μάτσο ποδοσφαιριστές (Αμπρέου, Σμόλαρεκ, Τόρες, Φλόρες, Λίμα, Μενδρινό) προκειμένου να στηρίξει την εκλογή της παράταξης του Θανάση Αθανασιάδη, "Άρης Προοπτική Για Την Δ΄ Εθνική". Απ΄ όλους αυτούς είχε έρθει μόνο ο Λόκο Αμπρέου και ένα χρόνο αργότερα το αγαπημένο του παιδί, αφού πέρασε πρώτα λίγο και από την σέντρα των "Ζωσιμάδων", ο Κώστας Μενδρινός. Τον οποίο πρόσφατα του δώσαμε και ένα μικρό μερίδιο από αυτά που του χρωστούσαμε!!! 



Για να γυρίσουμε πάλι στο σήμερα. Μετά την οριστική μη αδειοδότηση της ομάδας και την προσωρινή φυγή του Κόντη εξαιτίας της μη δυνατότητας πραγματοποίησης μεταγραφών, ο Άπλα για να δώσει το μπαγιόκο το είχε θέσει απαράβατο όρο, λέξεις όπως ενότητα, συσπείρωση και ομοψυχία ήρθαν επιτακτικά ξανά στο προσκήνιο.



Ως αναγκαιότητα πια. Ως αναγκαίο κακό εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων. Παντού άκουγες να μιλάνε για αυτήν την περίφημη "ενότητα" και "συσπείρωση". Πραγματικό "Bing Bang" ομοψυχίας κατέπεσε στον πλανήτη Άρη. Οι καραμελίτσες με γεύση ενότητας και συσπείρωσης έγιναν το αγαπημένο στοματικό διάλυμα του κυκλώματος ενώ κάποια στιγμή πήραν σάρκα, οστά και μορφοποιήθηκαν μέσα από το "παν"αρειανό (;) σχήμα της προπερασμένης Δευτέρας. 



Σε αυτό πήραν μέρος διάφοροι παράγοντες και επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων οι Θανάσης Τζεβελέκης, Ντίμης Παπαϊωάννου (μέχρι πρόσφατα ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. έστω και ως ανενεργό μέλος), Στράτος Ευγενίου (το ίδιο), Γιώργος Μαρμούρης, Λεωνίδας Μπακούρας, Δημήτρης Μαμαδάς, Γιώργος Μαργιόγλου, Ηλίας Φίτζιος, Παναγιώτης Ζουμπουρίδης και Στάθης Ρούσσος. 



Τι είδους παν ενωτικό σχήμα και κίνηση συσπείρωσης ήταν αυτή όταν όσοι συμμετείχαν ουσιαστικά προέρχονταν από έναν πολύ περιορισμένο και συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων. Ενώ απουσίαζαν π.χ. ο Γιάννης Βένος, ο Λάμπρος Σκόρδας (έχει υποθηκευμένη την περιουσία του), ο Νικήτας Ματθαίου (το ίδιο), ο Τάσος Δεσύπρης, ο συνδυασμός "Άρης Ενότητα" και η ένωση προσώπων "Άρης Πρωταγωνιστής". Και φυσικά ο κόσμος της ομάδας. Στην αρχή μας είχαν πει πως θα παρευρίσκεται και ο Λάμπρος Γράντας αλλά τι να πάει να κάνει εκεί.



Έκπληξη μας προκάλεσε η απουσία από το συγκεκριμένο παναρειανό σχήμα των Γιάννη Δαμιανίδη και Γιάννη Κόντη, του τέως φύλαρχου οπαδών, Γιάννη Σαουρίδη και του πρώην εκπρόσωπου τύπου και νούμερο 2 στην ιεραρχία της φυλής, Γιάννη Νέγρη. Όλοι οι αποχωρήσαντες Γιάννηδες δηλαδή. Μόνο το μπλοκ τους έλειπε για να δέσει το γλυκό. 



Πρώτο όνομα στην λίστα ήταν αυτό του Θανάση Τζεβελέκη ο οποίος αφού πρώτα διέλυσε μαζί με το κολλητήρι του τον μπασκετικό Άρη αφήνοντας πίσω του συντρίμμια και 5+ εκατομμύρια ευρώ χρέη τώρα θα έρχονταν και στον ποδοσφαιρικό Άρη για να ολοκληρώσει το έργο του. Της σωτηρίας. 






Τον τελευταίο καιρό επειδή δεν έχει τι να κάνει χώνετε όπου βρει σε επιτροπές σωτηρίας του κώλου για να περάσει την ώρα του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την αλησμόνητη επιτροπή σωτηρίας του περασμένου Φεβρουαρίου για το μπάσκετ στην οποία πήραν μέρος οι μέτοχοι της Κ.Α.Ε. και οι εκπρόσωποι της Λέσχης Φίλων και του Α.Σ. Συγκεκριμένα οι Θανάσης Τζεβελέκης, Γιάννης Γρανούζης, Λευτέρης Αρβανιτίδης, Τάκης Γεωργούλης και Πέτρος Ρασούλης. 



Είχαν διαβάσει μάλιστα στην γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών του Φεβρουαρίου μια κοινή επιστολή. Επιπλέον ο Τζεβελέκης διακήρυττε ότι θα βοηθούσε οικονομικά την Κ.Α.Ε. με την ομάδα λίγο καιρό αργότερα να ταξιδεύει οδικώς στην Αθήνα αφού ο άπλας δεν είχε ούτε χίλια ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια. 



Οι Τάκης Γεωργούλης και Πέτρος Ρασούλης πάντως μέσα από γραπτή τους δήλωση μάλιστα είχαν αρνηθεί την οποιαδήποτε ανάμειξη τους στην συγκεκριμένη επιτροπή:


 
«Πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι οριστήκαμε, μαζί με μετόχους της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και άλλους παράγοντες της, μέλη μιας Επιτροπής που αποσκοπεί  να προλάβει τη δημιουργία αδιεξόδου της καλαθοσφαιρικής ομάδας μας. Ο ορισμός μας αυτός έγινε, ενώ αρνηθήκαμε τη συμμετοχή μας, εντελώς αυθαίρετα και αποτελεί συμπεριφορά αντιδημοκρατική που μας εξέπληξε δυσάρεστα. Αρνηθήκαμε τη δική μας συμμετοχή για συγκεκριμένους ουσιαστικούς λόγους, λίγο-πολύ γνωστούς στην «αρειανή οικογένεια», και δεν θα εξαναγκαζόμασταν στην παρούσα επιστολή αν παρά την άρνησή μας δεν είχε εκδοθεί ανακοίνωση που συμπεριλαμβάνει τα ονόματά μας».



Οπότε αν κάποιοι από εσάς δεν συμμετείχατε στο "παν"αρειανό σχήμα αλλά βρήκατε το όνομα σας στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 12 Ιουνίου μην απορήσετε. Οι ίδιοι άνθρωποι που έγραψαν την επιστολή σωτηρίας για την Κ.Α.Ε. συνέταξαν και την ανακοίνωση σωτηρίας για την Π.Α.Ε. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που διακτινίζονται από την μία επιτροπή της πλάκας στην άλλη και συνέταξαν το δόγμα του "ενιαίου Άρη" για να υπερασπίζονται απλά και μόνο τα ενιαία συμφέροντα τους.



Την πρωτοβουλία λέει για το συγκεκριμένο παναρειανό σχήμα πήρε το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Λαμογιών. Από αυτό μόνο κανείς καταλαβαίνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τους σκοπούς της κίνησης αυτής. 



Στόχος του ενημερωνόμασταν στις 11 Ιουνίου ήταν να δημιουργηθεί ένα γκρουπ επιχειρηματιών που θα δώσει λύση στο πρόβλημα ρευστότητας. Βασική επιδίωξη του ήταν να βάλουν από 50 χιλιάδες ευρώ έκαστος και ο Λουμίδης στους καφέδες, «να ενώσουν τις "δυνάμεις" τους και να βγάλουν το "καράβι" από τα βράχια, ώστε να οδηγηθεί σε ήρεμα νερά». 



Δημοσιογραφάρες μην τα γράφετε τόσο ποιητικά και πειστικά μας έπιασε ίλιγγος. Άσε που παρ΄ ολίγο να τα πιστέψουμε κιόλας. 



Συναντήθηκαν λέει σε ξενοδοχείο της πόλης, τι παράγοντες και επιχειρηματίες είναι, όπου συζήτησαν για 3 ολόκληρες ώρες. Πάντα όταν θέλεις να προσδώσεις σοβαρότητα σε κάτι προσθέτεις ώρες. Παρόντες ήταν οι Παπαϊωάννου, Τζεβελέκης, Μαρμούρης, Ορφανίδης, Ευγενίου, Ζουμπουρίδης, Γρανούζης, Μποτζώρης και άλλοι... Νικολαΐδης, Γιαννόπουλος, Χαμουζάς, Παπαδόπουλος, Παπουτσόπουλος. 



Την επόμενη ημέρα, 12 Ιουνίου, εξέδωσαν ανακοίνωση (μιλήσαμε και παραπάνω γι΄αυτήν) στην οποία εξήγησαν πως στόχος του εγχειρήματος ήταν: 



«η συσπείρωση της οικογένειας του Άρη», «η επανεκκίνηση του συλλόγου (μάλλον backup είχαν στο μυαλό τους παρά restart)», «η διατήρηση των ποδοσφαιριστών που θα πλαισιώσουν την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου», «Κυρίως δε η προσφορά μας στην ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, αλλά και τον εξορθολογισμό της διοικητικής λειτουργίας του συλλόγου». 



Η ανακοίνωση τους έκλεινε λέγοντας πως: 



«Μετά από τη συνάντηση και την ανακοίνωση αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες για την υλοποίηση των στόχων όπως αναλύθηκαν παραπάνω. Από την Τρίτη αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη… δράση!». 



Παράλληλα ενημερωνόμασταν από τις yellow&black secretary πως σκοπός του παναρειανού σχήματος ήταν: 



«Η συγκρότηση μέσα από την ομάδα των επιχειρηματιών που έδωσαν… επώνυμα το παρών, ενός παναρειανού διοικητικού σχήματος, το οποίο θα αναλάβει δράση». 



«Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής αναμένεται να είναι ο Αντώνης Ζαμπέτας. Η ΠΑΕ Άρης θα πάρει μορφή με συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος θα είναι εκτός απροόπτου ο Ζαμπέτας που φέρει αστικές και ποινικές ευθύνες για τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, με την υπογραφή του ως διευθύνων σύμβουλος σήμερα». 



«Τελικός στόχος να παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο στη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών στις 22 Ιουνίου…».



Ο σκοπός αυτού του σχήματος ουσιαστικά δεν ήταν να μαζευτούν χρήματα ώστε να βοηθηθεί η ομάδα στις δύσκολες αυτές ώρες αλλά να προκύψει ένα εκλόγιμο σχήμα που θα διεκδικούσε την Π.Α.Ε. στις επερχόμενες εκλογές. Μια καινούργια "ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" δηλαδή. 



Φυσικά δεν μαζέψανε ούτε 1 ευρώ και δύο ημέρες αργότερα στις 14 Ιουνίου οι γραμματείς τους μας είπαν πως το "παν"αρειανό σχήμα προς το παρόν "κάνει το παγώνει" εξαιτίας της παραίτησης του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών και γιατί δεν επιτεύχθηκε ταύτιση για διάφορους λόγους!!! 



Από τις 31 Μαΐου και εν συνεχεία όλο το κύκλωμα που έχει καταλάβει τον σύλλογο εδώ και χρόνια κρατώντας τον σε ομηρία προσπάθησε να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο που χρειαζόταν ώστε να ανασυνταχθεί και να καταφέρει να μην απολέσει τα κεκτημένα του. 



Η αρχή έγινε με την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης της 4ης Ιούνη "λόγω της πρόσφατης απρόοπτης μεταβολής συνθηκών" και την μετάθεση της για της 20 του μηνός και σε περίπτωση μη απαρτίας για τις 21. Ζήσε «Ιούνη» να φας τριφύλλι. 



Στο μεταξύ θα βλέπαμε τι θα γινόταν με το ζήτημα των μεταγραφών γιατί ο πάντα απών ωσεί παρών εμποροπλοίαρχος καραδοκούσε με το επενδυτικό σχέδιο και παράλληλα άρχισαν οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τον εμπλουτισμό του συστήματος με "νέα" και "άφθαρτα" πρόσωπα, «άτομα με ικανότητες» κατά το διαδικτυακό μήνυμα του Super 3 στις 7 Ιουνίου, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ευρεία λαϊκή αποδοχή και νομιμοποίηση. 



Θα άλλαζε ο Μανολιός και θα έβαζε τα ρούχα του αλλιώς. Κάτι το οποίο είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί εδώ και πολύ καιρό αφού ήταν κοινό μυστικό πως μόνο οι Ζαμπέτας και Αθανασιάδης θα συνέχιζαν από τους παλιούς και το διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. θα στελεχώνονταν με νέα άτομα εμπιστοσύνης του Γιάννη Κόντη και της παρέας του. Οι συνθήκες, οι όροι και οι συσχετισμοί κάτω από τους οποίους θα συνέβαινε αυτό άλλαξαν άρδην βέβαια μετά την ξαφνική μη αδειοδότηση της ομάδας και την προσωρινή απόσυρση του "επενδυτικού" σχεδίου μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Η ουσία όμως του ελέγχου του συλλόγου από την συγκεκριμένη κλίκα ανθρώπων παρέμενε. Έτσι οι διερευνητικές αναζητήσεις έφτασαν στο απόγειο τους με το "παν"αρειανό κίνημα της 11ης Ιούνη.



Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Α.Σ. στο διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. παρέμενε στην θέση του παρέχοντας η μάνα-μέγαιρα την απαραίτητη στήριξη και κάλυψη, όσο περνούσαν οι μέρες ο θυμός ήλπιζαν πως θα ξεθύμανε, τα προβλήματα συσσωρεύονταν αφού η υπάρχουσα υπηρεσιακή διοίκηση δεν έλυσε ούτε ένα και έτσι θα ερχόμασταν για άλλη μια φορά εν συνεχεία κάτω από το κατ΄ επείγουσο της υπόθεσης όπως πάντα να αποδεχτούμε το "σοβαρό και υπεύθυνο έγγραφο σχέδιο σωτηρίας" που είχαν εκπονήσει με ιδιαίτερη "σοβαρότητα" και "υπευθυνότητα". Όποιο και να ήταν αυτό.


Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ήρθε και η ρητορεία περί "ενότητας", "συσπείρωσης" και "ομοψυχίας" να παίξει στον επικοινωνιακό τομέα τον δικό της διεκπεραιωτικό ρόλο. 



Τα πράγματα βέβαια δεν πήγαν κατ΄ ευχήν για το κύκλωμα που λυμαίνεται τον σύλλογο. Η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας που έγινε στις 11 Ιουνίου δεν είπε λέξη για τις μεταγραφές και το παναρειανό σχήμα της 11ης Ιούνη εν τη γενέσει του κατέληξε σε φιάσκο. 



Μετά την συγκέντρωση του κόσμου έξω από το γήπεδο στις 13 Ιουνίου και την πίεση που άσκησε ένας ένας οι καπετάνιοι που θα οδηγούσαν το καράβι σε ήρεμα νερά άρχισαν να πηδάνε πανικόβλητοι από αυτό εξαιτίας της θαλασσοταραχής και προκειμένου να μην γκρεμοτσακιστούν στα βράχια. 



Στις 14 Ιούνη πέρασε και ο εμποροπλοίαρχος απογοητευμένος από τα γραφεία της Π.Α.Ε. για να μαζέψει ότι χρειαζόταν από το λογιστήριο και να αποχαιρετήσει. 



Έτσι αφού χάσαμε άλλες 2 εβδομάδες μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τις μεταγραφές και με το να βρούμε πλατφόρμα σωτηρίας για τα λαμόγια μέσω της πλαισίωσης τους με "καινούργια" και "άφθαρτα" άτομα με "ικανότητες" παράλληλα με την στήριξη του "κόσμου". Αφού χάσαμε 2 εβδομάδες για να δικαιώσουμε τους φανερούς ή κρυφούς μας πόθους. Τώρα αναγκάστηκα οδηγούμαστε και όχι γιατί ήταν επιλογή μας σε λύσεις-εξελίξεις που θα έπρεπε να είχαν αρχίσει εδώ και πολλούς μήνες. Αφήνοντας στην άκρη τους χορούς, τα live party, τα ψηστήρια, τα barbeque, τις λαχειοφόρους αγορές και τις κληρώσεις τηλεοράσεων LCD, home cinema και μοτοποδηλάτων.



Πάγια θέση μας ήταν, είναι και θα είναι καμία ενότητα με λαμόγια. Απαλλαγή του συλλόγου απ΄ όλη την κλίκα και να υπάρξει σύντομα διαχειριστικός έλεγχος στην Π.Α.Ε.. Η τώρα ή ποτέ. Θα "ζητούσαμε" και διαχειριστικό έλεγχο για συνδέσμους και τέως και νυν συνδεσμίτες αλλά αυτό ξέρουμε πως είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει.



Από ΄δω και πέρα εγκαινιάζεται στην ιστοσελίδα μια καινούργια στήλη με την "λέξη της εβδομάδας". 



Ως "λέξη της εβδομάδας" εννοούμε την λέξη που για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο συναντάμε πιο συχνά σε ιστότοπους που έχουν ως βασικό επίκεντρο ενδιαφέροντος τους τον σύλλογο. Είτε πρόκειται για τους διαδικτυακούς τόπους τον επίσημων φορέων του συλλόγου, για δημοσιογραφικούς και των συνδέσμων, είτε για ανεπίσημους που τους διαχειρίζονται μεμονωμένα, λίγα ή και περισσότερα άτομα. 



Ο εντοπισμός της θα γίνετε από το σύστημα ανίχνευσης "Traffic Word System", καμία σχέση με την Traffic Talentos Marketing Esportivo Ltda, που ελέγχει την συχνότητα κυκλοφορίας των λέξεων στο διαδίκτυο. 



Μετά την ανάδειξη της ως αγαπημένης "λέξης της εβδομάδος" θα γίνετε η απονομή του σχετικού κυπέλλου. 



Για την περίοδο από 11 έως 17 Ιουνίου πρωταθλήτρια λέξη της εβδομάδας αναδείχτηκε η "ενότητα" αφού ανιχνεύτηκε 864 φορές σε 357 διαφορετικά αρθρογραφήματα. Σε αρκετά από αυτά παρέλασε περισσότερες από μια φορά ενώ το ρεκόρ ήταν 7 επί συνόλου 24 λέξεων. 



Δεν θα σας αποκαλύψουμε που εντοπίστηκε ο άθλος γιατί υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας μέχρι τα τέλη του μήνα. 



Η ενότητα είναι γένους θηλυκού αλλά χρησιμοποιείτε κυρίως από άνδρες. Δεν είναι τυχαίο ότι ανιχνεύτηκε στις ανακοινώσεις όλων των συνδέσμων μιας και ο χώρος αυτός είναι παραδοσιακά ανδροκρατούμενος. Σπάνια θα ακούσουμε μια γυναίκα να μιλάει για ενότητα ενώ όποτε αναφέρονται σε αυτήν της αποδίδουν κατά βάση αρνητική σημασία. Συνήθως οι γυναίκες έχουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση της ζωής. 


Η ενότητα λοιπόν είναι ένα κακό που πλήττει τον ανδρικό πληθυσμό όπως και ο καρκίνος του προστάτη.