Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Παπαριές με νόημα.

Eμφανίστηκαν στην Κοινωνία Μελών νέα, άφθαρτα και με ικανότητες άτομα που θέλουν να αντικαταστήσουν τους προκατόχους τους οι οποίοι αποχώρησαν-εκδιώχθηκαν εδώ και λίγο καιρό από τα πόστα τους.



Θέτουν υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο του φορέα στις σημερινές εκλογές έχοντας την ευχή, την ευλογία και την στήριξη του "AllAboutTsaltidis.com" και το οποίο είναι την δεδομένη χρονική στιγμή ο επίσημος χορηγός και υποστηρικτής τους. Τα άτομα που πήραν το χρίσμα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του συστήματος που κατέλαβε και διέλυσε τον σύλλογο είναι οι Αριστοτέλης Ναούμ, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, Πέτρος Ταρνατώρος, Σίμης Ηλιάδης, Σπύρος Χριστοφορίδης και Τάσος Δεσύπρης.






Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ο πιο αξιόπιστος οδηγός όταν θέλεις να πάρεις πληροφορίες για το κύκλωμα. Από το ποιους αποτελείτε, ποιους ανθρώπους στηρίζει, ποιες είναι οι απόψεις του και τα εκάστοτε σχέδια του. Μετά από μια σύντομη περιήγηση 5-10 λεπτών έχεις καταλάβει τα πάντα. Δεν χρειάζεται να κουράζεσαι σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο δεξιά και αριστερά.



Από αυτήν την άποψη είναι συγχρόνως και ο καλύτερος περιηγητής για να ξέρεις ποιους και τι πρέπει να αποφύγεις. Τα φερέφωνα και οι εντολοδόχοι άθελα τους λειτουργούν υπέρ σου.



Το άλλο γραφείο τύπου που έφερνε σε επαφή τον κόσμο με την συμμορία ήταν ο "Aris FM" αλλά πρόσφατα μας εγκατέλειψε. Δεν είναι τυχαίο ότι στα δύο αυτά μέσα διαπαιδαγώγησης συναντούσες τους ίδιους "ανθρώπους". Τα ονόματα Χρύσανθος Τσαλτίδης, Αλέξης Σαββόπουλος και Γιάννης Δασκάλου μόνο στο άκουσμα τους προκαλούν ανατριχίλα σε αρκετούς Αρειανούς και σε όσους τους συμπαθούν μάλλον φέρνουν ευφορία και "σεξουαλική" υπερδιέγερση.



Οι 6 υποψήφιοι την Παρασκευή έβγαλαν κοινή ανακοίνωση λειτουργώντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ως άτυπη παράταξη (μπλοκ όπως τους χαρακτήρισε το AllAboutTsaltidis) αφού στις εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στην Κοινωνία Μελών δεν υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια όπως στην περίπτωση της Π.Α.Ε. παρά μόνο μεμονωμένες υποψηφιότητες.



Το ψηφοδέλτιο είναι ένα-κοινό από το οποίο επιλέγεις τα άτομα που θέλεις. Αυτοί που θα λάβουν τις πιο πολλές προτιμήσεις κερδίζουν και απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο.



Εκτός από την στήριξη του AllAboutTsaltidis οι καινούργιοι εκλεκτοί της καρδιάς έχουν και την συμπαράσταση του ομόσταβλού του αλλά κάπως "ηπιότερου" "PressTotsikas.gr", που είχε φροντίσει ήδη από τις 19 Ιουνίου να χαρακτηρίσει τις υποψηφιότητες των 6 ως «Έξι υποψηφιότητες με νόημα». Λες και οι υπόλοιπες στερούνται αυτού.



Μάλλον ήθελαν να κάνουν λόγο για νόημα που έχει ιδιαίτερο νόημα, με ιδιαίτερο νόημα για τους ίδιους. Αλλά επειδή ντρέπονται να πουν ξεκάθαρα αυτό που σκέφτονται, ότι στηρίζουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους, το πλασάρουν με πλάγιο τρόπο λέγοντας παπαριές του στιλ "Έξι υποψηφιότητες με νόημα".



Όπως ήταν αναμενόμενο η ενέργεια να προχωρήσουν οι 6 στην κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και έτσι 10 από τους υπόλοιπους 13 υποψήφιους εξέδωσαν την ίδια ημέρα ανακοίνωση καυτηριάζοντας την στάση των έξι:



«Με αφορμή την από 29 Ιουνίου δημόσια τοποθέτηση των έξι συνυποψηφίων μας, όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε την επιλεκτική δήλωση θέσεων ομόφωνης ταύτισης, εκφράζουμε την απορία για τον αποκλεισμό του συνόλου των συμμετεχόντων στο ΚΟΙΝΟ ψηφοδέλτιο, από την προσυπογραφή μας στις συγκεκριμένες θέσεις γενικής ταύτισης».



«Οι 9 υποψήφιοι χαιρετίζουμε τις συγκεκριμένες θέσεις, (για τις οποίες δηλώσαμε κατʼ επανάληψη ο καθένας από εμάς ότι από αυτές εμφορούμαστε), καταθέτουμε ωστόσο την αντίθεση μας στην πρακτική που ακολουθήθηκε. Στο ζητούμενο κλίμα γενικής συσπείρωσης, τέτοιες κινήσεις προσχηματικής ενότητας, όπως αυτής που εκφράζετε μέσω αποκλεισμού θέσεων κοινής αντίληψης, καλούμε τους έξι συνυποψηφίους μας να δηλώσουν ευθαρσώς αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση τους (υπό) δηλώνει συγκρότηση παράταξης εντός του ενιαίου ψηφοδελτίου της Κοινωνίας Μελών Άρη».



«Σε μία ταύτη περίπτωση, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υπενθυμίσουμε στους συγκεκριμένους έξι συνυποψηφίους μας, ότι μία τέτοια θέση αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του καταστατικού της Κοινωνίας Μελών».



Εν συνεχεία γίνετε παράθεση των τελευταίων φράσεων από τα όσα είχε πει ο Σπύρος Χριστοφορίδης -διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην Π.Α.Ε. και την Κ.Α.Ε.- σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Aris FM με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, Θεωρία - Νομολογία- Υποδείγματα».






Γιατί τα καλύτερα λέγονται πάντα στο τέλος και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν απλά νόημα αλλά συγχρόνως και προφητικό νόημα:



«Στο βιβλίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Τάσο Δεσύπρη που μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει  υποθέσεις της Λέσχης, όπως επίσης και τον Γιάννη Δαμιανίδη (ο μέντοράς του) που μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με τον επαγγελματικό αθλητισμό και το μπάσκετ».



«Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που διοικούν σήμερα, καθώς από το 2009,  ασχολούμαι  και με θέματα της ομάδας ποδοσφαίρου».



«Θα μπορούσα να πω πως το βιβλίο είναι ένας οδηγός επιβίωσης για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο  και τον ελληνικό αθλητισμό».



Όντως με τέτοιους εκλεκτούς "οδηγούς" πως να μην επιβιώσεις μέχρι τις ΄μέρες μας..