Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Humpa.

Kυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού για το κοινωνικό και πολιτικό νόημα των σπορ, την εμπειρία του γηπέδου, την οπαδική κουλτούρα και τον κόσμο της κερκίδας, "Humpa!".


Τα σημεία διανομής του περιοδικού στην Θεσσαλονίκη είναι τα βιβλιοπωλεία Κεντρί (Δημητρίου Γούναρη 22 - πεζόδρομος Ναυαρίνου) και Ιανός (Αριστοτέλους 23).
Για περισσότερα, το editorial του νέου τεύχους που αναφέρετε στο κομμάτι του νέου αθλητικού τρομονόμου και σχετίζετε με την διενέργεια των οργανωμένων μετακινήσεων, την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, τις Λέσχες Φίλων και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για τα σημεία διανομής του περιοδικού εκτός Θεσσαλονίκης όπως και για την δυνατότητα απόκτησης του μέσω των ΕΛ.ΤΑ., στον παρακάτω σύνδεσμο.
Το νέο τεύχος περιλαμβάνει την εξής θεματολογία:


- Αφιέρωμα, ποδοσφαιρικές και άλλες αντιθέσεις στη χώρα του Ισραήλ, η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα του Ισραήλ, οι ακραίοι εθνικιστές οπαδοί της Μπειτάρ Ιερουσαλήμ και οι ριζοσπαστικές απόψεις των ultras της Χάποελ Τελ Αβίβ.


- James “Fly” Williams, ο Τζόρνταν πριν τον Air.


- Από τις κερκίδες στα συνεδριακά κέντρα. Ποια θέματα και προβλήματα στην οπαδική σκηνή της Γερμανίας φέρνουν τους οπαδούς στις αίθουσες συνεδριάσεων του Βερολίνου;


- More than a derby, Νιούκαστλ vs. Σάντερλαντ . Μια κόντρα, μεταξύ των δύο πόλεων που κρατάει από τον 16ο αιώνα.


- Η αναγέννηση της South Melbourne F.C. και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας στην επιβίωση της ομάδας.


- Ultras και αιγυπτιακή εξέγερση. Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν είχε σχέση (μόνο) με το ποδόσφαιρο.


- Μεντοουλάρκ Λέμον, ο πρίγκιπας Κλόουν του μπάσκετ που ένωσε όλες τις φυλές και τις ηλικίες.


- Το σουτάρειν εστί φιλοσοφείν, Το «ζεστό χέρι» στο μπάσκετ, μύθος ή πραγματικότητα; Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη, οι οργανωμένοι οπαδοί και των τριών ομάδων της πόλης ήταν εκεί.