Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τα φέσια του Ζαμπέτα.

Τυπικά ελεύθεροι έμειναν οι Νέρι Καστίγιο, Καλίφ Σανκαρέ, Ρικάρντο Φατί και Φράνσις Ντίκο μετά την χθεσινή απόφαση της επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της Ε.Π.Ο. 



Στον πρώτο επιδικάστηκαν 1 εκατομμύριο 370 χιλιάδες ευρώ, στον δεύτερο 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες ευρώ στον τρίτο 1 εκατομμύριο 50 χιλιάδες ευρώ και στον τελευταίο 350 χιλιάδες ευρώ. 



Τα χρήματα του Καστίγιο προέρχονται από το ετήσιο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, το συμβόλαιο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου καθώς και από χρωστούμενα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 ύψους 50.000 ευρώ. Τα λεφτά του Σανκαρέ από το συμβόλαιο της φετινής χρονιάς και την ρήτρα ύψους 900.000 ευρώ. Τα χρήματα των Φατί και Ντίκο από τα δεδουλευμένα της περσινής περιόδου και το συμβόλαιο της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς, ενώ για τον Ρικάρντο Φατί επιπλέον από ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ύψους 200.000 ευρώ. 



Για το συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφωνητικό ο ποδοσφαιριστής είχε δικαιωθεί στα πολιτικά δικαστήρια και εν συνεχεία κατέφυγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να εισπράξει μέρους του ποσού μέσω της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής. Έτσι στις 26 Ιουνίου είχαμε την εκ νέου κατάπτωσή της.



Η εγγυητική επιστολή ύψους περίπου 200.000 ευρώ καταβάλετε κάθε καλοκαίρι και είναι ενσωματωμένη στο φάκελο αδειοδότησης ενώ είχε καταπέσει για πρώτη φορά στις 15 Μαΐου για οφειλές προς την ομάδα του Διγενή Λακκώματος και την εταιρία «ΑΓΡΟΧΟΥΜ Α.Ε.» και οι οποίοι εισέπραξαν 100.000 ευρώ για την γνωστή υπόθεση της μεταγραφής του Αβραάμ Παπαδόπουλου.



Η Π.Α.Ε. οφείλει εντός 15 ημερών να καλύψει το ποσό της εγγυητικής επιστολής που αφαιρέθηκε από αυτήν για να μην έχει πρόβλημα η ομάδα με την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. 



Σε γενικές γραμμές μια εγγυητική επιστολή είναι ένα έγγραφο που εκδίδεται από ένα χρηματοπιστωτικό-οικονομικό οργανισμό και ενεργεί ως εγγύηση τήρησης, από τον εντολέα (αυτόν για τον οποίο παρέχεται η εγγύηση), υποχρεώσεων οικονομικού ή άλλου περιεχομένου σε έναν δικαιούχο και μπορεί να είναι καθορισμένης ή αορίστου διάρκειας. 



Δημιουργείται μια τριμερής σχέση, με εμπλεκόμενα μέρη τον εγγυητή, τον εντολέα και το δικαιούχο. 



Έτσι ο χρηματοπιστωτικός-οικονομικός οργανισμός αναλαμβάνει την υποχρέωση προς το δικαιούχο, ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή του, θα την εκπληρώσει ο εγγυητής και θα την εκπληρώσει για το ορισμένο ποσό που αναγράφεται, πάντα επακριβώς, στο σώμα της εγγυητικής επιστολής. 



Tα χρήματα λοιπόν στους 4 ποδοσφαιριστές να πληρωθούν, εντός ή εκτός εισαγωγικών, από την τσέπη του Αντώνη Ζαμπέτα που συνεχίζει να έχει ακόμα παρουσία στα κοινά της ομάδας, να διοικεί, να αποφασίζει και να φέρνει ακόμα και προπονητές (Ζοζέ Γκόμεζ), να προορίζετε για πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. Από αυτόν που στις 22 Ιουνίου δήλωνε πως: 



«Δεν έκανα καμία διαπραγμάτευση στο πλάνο αυτό και καμία συνεννόηση. Δεν έχω ευθύνη σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έγινε και δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι που δεν πέτυχε. Έχω κάνει επαφές με το εξωτερικό, όμως τα προβλήματα στη χώρα είναι τεράστια. Θα πρέπει αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν για να επενδύσουν άνθρωποι από το εξωτερικό». ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



Τα χρήματα να πληρωθούν, εντός ή εκτός εισαγωγικών, από τις καρτέλες του Θανάση Αθανασιάδη, που παραμένει έστω και για μερικές ημέρες ακόμη στην Π.Α.Ε., καθώς και του Γιάννη Κόντη που αξίωνε και λεφτά τρομάρα του σε περίπτωση αποχώρησης του. 



Να πληρωθούν, εντός ή εκτός εισαγωγικών, από την τσέπη του κομιστή επενδυτών, Τάσου Ορφανίδη και του τέως Α΄ Αντιπροέδρου της Π.Α.Ε., Δημήτρη Σαρρή, που παραιτήθηκαν στις 1 Ιουνίου.



Από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εκδιώχθηκαν πρόσφατα.



Για να μην ξεχνιόμαστε. Λευτεριά στον σύλλογο από τα εναπομείναντα λαμόγια και την δημοσιογραφική αυλή τους.