Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

Δύο φανέλες της ομάδας με τα λογότυπα των συλλόγων "Λάμψη" και "Φλόγα" καθώς και με τον αριθμό 98 στην πλάτη, όσα και τα χρόνια ζωής του συλλόγου, δόθηκαν στους εκπροσώπους των 2 φορέων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα της Κ17 με την αντίστοιχη του Πανιωνίου που διεξήχθη στην Τρίπολη στις 12 Μαΐου.






Η τελική φάση του εν λόγω πρωταθλήματος ήταν αφιερωμένη στις 2 αυτές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανώσεις που αποτελούνται από γονείς που τα παιδιά τους νοσούν ή νόσησαν από νεοπλασματική ασθένεια και βασίζονται στην εθελοντική εργασία των μελών τους με σκοπό την παροχή της καλύτερης δυνατής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδογκολογικά τμήματα.


Η Λάμψη (http://lampsi.org/) στην οποία είναι χορηγός η Π.Α.Ε. ιδρύθηκε το 1987 και έχει έδρα της την Θεσσαλονίκη ενώ η Φλόγα (http://floga.org.gr/) ιδρύθηκε το 1986 με παρουσία στην Αθήνα, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τον Βόλο, την Κατερίνη και άλλες πόλεις.








Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο από τα οποία μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% προέρχεται από μη οικονομικά αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.


Στην χώρα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 με 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.