Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ποτ πουρί

 Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν την προηγούμενη χρονιά αναφέρθηκε ο Κώστας Καζναφέρης σε συνέντευξη που παρέδωσε στην εφημερίδα "αθλητικά Νέα": 


«Το οικονομικό είναι κάτι που σε επηρεάζει πάντα, αλλά το αφήνεις εκτός γηπέδου. Σίγουρα, όταν δουλεύεις και προσπαθείς για το καλύτερο, θέλεις να αμείβεσαι. Όλοι κάναμε πολλή υπομονή και ακούσαμε αρκετές υποσχέσεις, από Δευτέρα σε Τετάρτη κι από Τετάρτη σε Παρασκευή. Έπρεπε να φτάνουμε σε τραγικό σημείο για να παίρνουμε κάποια ελάχιστα χρήματα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε με τα απολύτως απαραίτητα. Ήταν πάρα πολύ ψυχοφθόρο...». 


«...Γνωρίζουμε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά η φετινή. Θεωρώ ότι έχουμε πιάσει πάτο, δε μπορούμε να πάμε πιο χαμηλά, και μόνο καλύτερες θα είναι οι μέρες που θα έρθουν...».  


 Mε τα καλύτερα λόγια μίλησε την χθεσινή ημέρα ο Τόνι Κάλβο από την Λάρνακα όπου βρίσκετε για τους διοικούντες της ομάδας. O ποδοσφαιριστής είχε έρθει την περίοδο 2007/08 από την Β΄ ομάδα της Μπαρτσελόνα με 150.000 ευρώ και στα τέλη του 2010 μεταπήδησε στην Πάρμα: 


«...Πρέπει να πω ότι η διοίκηση μου φέρθηκε πολύ άσχημα, πάρα πολύ άσχημα. Ειδικά μετά από όσα έδωσα στην ομάδα. Οι μεγάλες αναμνήσεις που έχω από εκεί είναι οι φίλαθλοι, οι συμπαίκτες και οι προπονητές που είχα. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να φύγουν από τη διοίκηση της ομάδας, γιατί της κάνουν και θα της κάνουν ζημιά. Είναι πολλοί αυτοί που αγαπάμε αυτή την ομάδα. Αλλά αυτοί οι συγκεκριμένοι θα γαμούσαν την ομάδα. Θα τη γαμούσαν». 


«Ναι, έχει πολλά προβλήματα. Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν αξίζει να είναι εκεί. Με στενοχωρεί. Επίσης παίζει ρόλο και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Με στενοχωρεί πολύ η κατάσταση. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Και στην Ισπανία επίσης υπάρχει μεγάλη κρίση. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν βγάζουν τα προς το ζην. Έτσι είναι. Πρέπει να σηκωθεί. Είναι μεγάλο το πρόβλημα, αλλά πρέπει να σηκωθεί. Πρέπει να βρει λύση». 


 Για την παρουσία του στην ομάδα τον τελευταίο χρόνο και τις ευχάριστες αναμνήσεις που θα έχει να τον συντροφεύουν στην Santa Cruz, όπου διαμένει μόνιμα πια, αναφέρθηκε ο Νάτσο Γκαρσία. Ο ποδοσφαιριστής είχε έρθει την περίοδο 2005/06 από την Οριέντε Πετρολέρο με 100.000 ευρώ και μετά από "7" χρόνια παρουσίας στον σύλλογο ξαναγύρισε στην προηγούμενη ομάδα του: 


«Ήταν τραγικό αυτό που έζησα. Φέτος έπαιξα λίγο. Προπονούμουνα αλλά ποτέ δεν έπαιζα και στην ουσία ήταν σαν να έχασα ένα χρόνο από τη ζωή μου. Είναι σαν να διαβάζεις όλη τη βδομάδα για να δώσεις το τεστ αλλά τελικά δεν το δίνεις». 


«Στην Ελλάδα πήρα ελάχιστα χρήματα και η δικαιολογία που υπήρχε ήταν ότι η ομάδα δε πήρε λεφτά από το κράτος...». 


«...Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και μου στοίχισε πάρα πολύ που έμεινα ένα χρόνο εκτός. Θέλω να παίξω ξανά και να ανακτήσω το χρόνο που έχασα. Επιθυμώ μετά από καιρό να χαρώ το ποδόσφαιρο». «Δεν πήγαινα ποτέ στο γήπεδο επίτηδες και έβλεπα τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Αυτό το έκανα γιατί όλοι με ρωτούσαν γιατί δεν παίζω νομίζοντας πως είμαι τραυματίας, αλλά εγώ δεν ήξερα τι να τους απαντήσω». 


 Για την νοσηρή κατάσταση που επικρατούσε στον σύλλογο είχε μιλήσει στις 12 Ιουλίου και ο τέως προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης: 


«Το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος είναι παρών και αποδεικνύει πόσο μεγάλες σύλλογος είναι ο Άρης. Από τα παιδιά που έρχονται μπορεί να βγάλει πολύ καλύτερη ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορέσει να φύγει από τα καρκινώματα των προηγούμενων χρόνων. Από όλους αυτούς που ήταν πίσω από αυτές τις μεταγραφές που έφερναν τους παίκτες με τα καράβια».