Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τα φέσια του Ζαμπέτα είναι ασήκωτα

H πρωτοβάθμια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της Ε.Π.Ο. επιδίκασε στον Μιχάλη Σηφάκη ολόκληρο το ποσό που διεκδικούσε ύψους 988 χιλιάδων ευρώ. 


Οι 188.000 ευρώ αφορούν τα δεδουλευμένα χρήματα του ποδοσφαιριστή και οι 800.000 προέρχονται από την ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του. 


Η Π.Α.Ε. σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και όπως πάντα εγγυάται ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ο λογαριασμός στους κυρίους Ζαμπέτα και Αθανασιάδη


1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες ευρώ είναι τελικά τα χρήματα που επιδικάστηκαν στους Καλίφα Σανκαρέ, Ρίκι Φατί και Φράνσις Ντίκο. 800.000 ευρώ λιγότερα από το ποσό που είχε αρχικά διαρρεύσει και άγγιζε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. 


Έτσι ο Σανκαρέ έχει να παίρνει 515.000 ευρώ, ο Ρίκι Φατί  834.000 ευρώ και ο Φράνσις Ντίκο 349.000 ευρώ. Η διοίκηση θα προσπαθήσει να έρθει σε διαπραγμάτευση μαζί τους όπως έγινε με τον Νέρι Καστίγιο ώστε οι απαιτήσεις που υπάρχουν να μειωθούν σε κάποιο βαθμό. 


Στον Καστίγιο είχαν επιδικαστεί 1 εκατομμύριο 370 χιλιάδες ευρώ που αφορούσαν το ετήσιο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ύψους 540.000 ευρώ, το συμβόλαιο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και χρωστούμενα από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 ύψους 50.000 ευρώ. 


Ο ποδοσφαιριστής μετά από διαπραγμάτευση δέχτηκε να πάρει 750.000 ευρώ και με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής που φτάνει τον ενάμιση χρόνο. 


Μιλάμε για τα ευρώ λες και είναι στραγάλια και για χρήματα που ποτέ κανείς από εμάς δεν πρόκειται να πάρει για το υπόλοιπο της ζωής του αλλά αυτό είναι άλλου είδους ζήτημα. Όπως άλλο ζήτημα είναι το γιατί υπάρχουν τέτοια εξωπραγματικά συμβόλαια, πως φτάνουν να κοστολογούνται τόσο και ποιοι είναι οι ωφελημένοι από όλη αυτή την διαδικασία. 


Στην παρούσα φάση ασχολούμαστε με τις συμφωνίες που έχει κάνει η Π.Α.Ε., που εφόσον τις έχει κάνει πρέπει να τις τηρεί και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στον σύλλογο. 


Στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και κατ΄ επέκταση στα εκάστοτε ποσά που επιδικάζονται δεν συγκαταλέγεται το ποσοστό 40 ή 20 τοις εκατό που παίρνει η εφορία, αναλόγως αν το συμβόλαιο είναι με τον νέο ή τον παλιό συντελεστή φορολόγησης, και το 5% που λαμβάνει η Ε.Π.Ο. 


Αν προστεθούν και οι προμήθειες που παίρνουν η εφορία με την Ε.Π.Ο. τα ποσά εκτινάσσονται σε δυσθεώρητα ύψη και τα βάρη σε μια Π.Α.Ε. γίνονται ασήκωτα.