Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση διάψευσης

Ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή η Π.Α.Ε. αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί επενδυτικού ενδιαφέροντος από -τι άλλο- ελβετικό όμιλο: 


«Μετά από διάφορα δημοσιεύματα η ΠΑΕ Άρης θα ήθελε να σημειώσει τα παρακάτω:


Δεν υπήρξε και δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές σχετικά με την ΠΑΕ Άρης. Ως εκ τούτου δεν υπήρξε καμία ενημέρωση περί των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας προς οποιονδήποτε τρίτο. Καλούμε τον κόσμο του Άρη να επικεντρώσει την προσοχή του στα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα της ομάδας και να μην ασχολείται με σενάρια και υποθέσεις. 


Ο κόσμος του Άρη δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστεί από υποθετικούς επενδυτές, αλλά για μία ακόμα φορά θεωρούμε βέβαιο ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο με την μαζική αγορά των εισιτηρίων διαρκείας». 


Σε γενικές γραμμές επειδή πολλά έχουν δει τα ματάκια μας δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε ανακοινώσεις ειδικότερα όταν πρόκειται για ανακοινώσεις διάψευσης. Μας θυμίζουν όλες εκείνες τις κατηγορηματικές γραφικές ανακοινώσεις που βγαίνουν κατά καιρούς οι οποίες διαψεύδουν τα σενάρια περί άσχημου κλίματος μεταξύ του εκάστοτε προπονητή και της διοίκησης και τις φήμες περί αποχώρησης του. Εν συνεχεία το πολύ σε μια εβδομάδα οι 2 πλευρές έχουν λύσει κοινή συναινέσει την συνεργασία τους. 


Ο λόγος της ανακοίνωσης είναι προφανής. Να μην "παρασυρθεί" ο κόσμος της ομάδας από τα φημολογούμενα επενδυτικά σενάρια και εναποθέσει τις ελπίδες του στον νέο Άπλα. Προκαλώντας αδράνεια και χαλαρότητα με την ομάδα να εξαρτιέται αυτή την στιγμή αποκλειστικά από τα έσοδα που προσδοκά να έχει από τον κόσμο. 


Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το αν έχει υπάρξει ή όχι κάποιο άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον ή πρόταση κατά το παρελθόν ή το παρών από κάποιον "επενδυτικό" όμιλο. 


Η αλήθεια είναι ότι όσο τα φυσικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο επενδυτικό σίριαλ του τελευταίου εξαμήνου συνεχίζουν να έχουν παρουσία στα κοινά της ομάδας και να έχουν λόγο στα τεκταινόμενα άλλο τόσο θα καραδοκούν ανά πάσα στιγμή τα φανταστικά ή μη επενδυτικά σενάρια και υποθέσεις να κάνουν την εμφάνιση τους. 


Όσο τα κάθε λογής σενάρια θα έχουν ουσιαστικά την έδρα τους μέσα στην ίδια την Π.Α.Ε. και θα τροφοδοτούνται από δηλώσεις στελεχών της, οι φημολογίες για επενδυτικό ενδιαφέρον από ελβετικό πάντα όμιλο θα είναι στο προσκήνιο. 


Ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. με το βεβαρημένο ιστορικό που μόλις μια ημέρα μετά την γενική συνέλευση της 21ης Ιούνη ανακίνησε με τον τρόπο του το ζήτημα δηλώνοντας: 


«Έχω κάνει επαφές με το εξωτερικό, όμως τα προβλήματα στη χώρα είναι τεράστια. Θα πρέπει αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν για να επενδύσουν άνθρωποι από το εξωτερικό». 


Είναι προφανές ότι ο Αντώνης Ζαμπέτας περιμένει να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την χώρα και τις μεταγραφές, να μπει η ομάδα σε μια ροή (με την στήριξη του κόσμου), έτσι ώστε να έρθει εν συνεχεία ο άγνωστος προς το παρόν στο ευρύ κοινό επενδυτικός όμιλος ή άτομο να "επενδύσει" και να "αγοράσει" την ομάδα. 


Όσο λοιπόν κάποιοι συνεχίζουν να έχουν τέτοιες ορέξεις οι υποθέσεις θα δίνουν και θα παίρνουν. 


Ακόμα και το πιο φανταστικό -συγκεκριμένο- σενάριο -μιας δεδομένης χρονικής στιγμής- έχει την βάση του -ασχέτως της πλοκής που έχει- σε ένα μικρό ή μεγάλο ποσοστό αλήθειας. 


Και σαν να μην έφτανε ο Αντώνης Ζαμπέτας είχαμε και την ιστοσελίδα του ανεύθυνου επικοινωνίας μερικές ώρες πριν να εκδώσει η Π.Α.Ε. την δική της ανακοίνωση να διαψεύδει με την σειρά της τα σενάρια και να επιβεβαιώνει ότι:


«Η φήμη που δημιούργησε σενάρια και αυτά σήμερα φούντωσαν έχει αρχή πριν από 2 μήνες περίπου όταν και πράγματι είχε προκύψει ενδιαφέρον από Ελβετικό όμιλο. Μάλιστα ο Αντώνης Ζαμπέτας στην τελευταία γενική συνέλευση ανέφερε στο Σώμα περί επενδυτικού ενδιαφέροντος το οποίο όμως δεν προχώρησε». 


«Συγκεκριμένα πριν από μικρό χρονικό διάστημα υπήρξαν επαφές με Ελβετικό όμιλο ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον με τους επιτελείς του ΑΡΗ να εξετάζουν προσεκτικά την προοπτική αυτή».


«Άνθρωπος του Ελβετικού ομίλου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη όμως δεν έγινε καμία κουβέντα για τα θέματα του ΑΡΗ ούτε αυτός ήταν ο σκοπός του ταξιδιού, ασχολούμενος με άλλες δουλειές». 


Για να απαλλαγούμε λοιπόν μια και καλή από σενάρια, υποθέσεις και φήμες και συγχρόνως από επενδυτές και ελβετικούς ομίλους θα πρέπει οι φυσικοί αυτουργοί να πάρουν πόδι από τον σύλλογο όσο πιο γρήγορα γίνετε.


Αλλιώς επενδυτικοί όμιλοι που διακατέχονται από έντονη μυστικοπάθεια και ρήτρες εμπιστευτικότητας, με ανθρώπους τους να έρχονται στην Θεσσαλονίκη για σου-κου, δουλειές, να δουν μπάλα και να συναντήσουν τους φίλους τους, θα πλανώνται σαν φαντάσματα πάνω από το κεφάλι μας.