Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Tα φέσια του Ζαμπέτα δεν έχουν τελειωμό.

Προσφυγή κατέθεσε την Τρίτη ο Νάτσο Γκαρσία διεκδικώντας 735 χιλιάδες ευρώ και την ελευθερία του. Τα χρήματα αντιστοιχούν στο συμβόλαιο της απερχόμενης και της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. 


Έτσι προστέθηκε ένα ακόμη οικονομικό αγκάθι το οποίο θα πρέπει να "ξεπεραστεί" στενεύοντας ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από την ομάδα. 


Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα προϋποθέσεις απαραίτητες για να πάρει αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Για να γίνει αυτό απαιτείτε ένα ποσό της τάξεως των 600 χιλιάδων ευρώ ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς εφορία και Ι.Κ.Α. μέχρι το τέλος του μήνα. 


O Νάτσο Γκαρσία αν και ήταν επίσημα ποδοσφαιριστής της ομάδας με ένα συμβόλαιο ύψους 400 χιλιάδων ευρώ δεν είχε αγωνιστεί την περσινή χρονιά εξαιτίας προβλημάτων με την φορολογική ενημερότητα και όχι βέβαια γιατί ο ποδοσφαιριστής ήταν "σακάτης" όπως τον παρουσίαζαν. 


Η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας ήταν και η αιτία για την οποία δεν χρησιμοποιήθηκε ευθύς εξαρχής ο Βίκτωρ Γιάκομπ και όχι γιατί ήταν ανέτοιμος ή εξαιτίας προβλημάτων με την "μπλε κάρτα" του παίκτη. Η μπλε κάρτα σχετίζετε με ποδοσφαιριστές που έρχονται από ομάδες του εξωτερικού και όχι για παίκτες που μετακινούνται εντός της επικράτειας από μια ομάδα σε μια άλλη. Η μεταγραφή του Γιάκομπ είχε ολοκληρωθεί λίγο πριν τα τέλη Αυγούστου με την φορολογική ενημερότητα της ομάδας να έχει λήξει στις 29 του μήνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί τον μήνα Οκτώβριο όταν και εξασφαλίστηκε η πολύτιμη ενημερότητα. 






Εν συνεχεία ακολουθεί ένα τμήμα από τα όσα είχε πει ο Νάτσο Γκαρσία στις 21 Μαΐου σχετικά με την αγωνιστική του απραξία και τον εκατομμυριούχο Γιάννη Κόντη που θα αναλάμβανε την ομάδα: 


«Δύσκολα. Ήμουν στον Άρη, προπονούμουν όπως πάντα και δεν μπορούσε να παίξω εξαιτίας διοικητικών θεμάτων. Ο κανονισμός λέει ότι αν δεν πληρώσεις φόρους στην κυβέρνηση δεν μπορείς να εγγράψεις ποδοσφαιριστές και δυστυχώς έτυχε σε μένα, καθώς προερχόμουν από δύο δανεισμούς και έπρεπε να επανεγγραφώ αλλά στην επιστροφή μου έμαθα τα άσχημα νέα».


 «Για το εάν είχε κάποια πρόταση προκειμένου να συνεχίσει αλλού την καριέρα του: «Κάποια στιγμή προέκυψε η δυνατότητα να πάω στην Τενερίφη, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, αλλά το να δεχτώ την πρόταση θα ήταν περίπλοκο για την οικογένειά μου με το σχολείο των παιδιών και άλλα πράγματα. Αποφάσισαν να μείνω, να υπομείνω την κατάσταση και να προπονούμαι γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παίξω». 


«Για την καθημερινότητά του: «Προπονούμουν και προπονούμουν, όπως κάθε ποδοσφαιριστής της ομάδας που ήταν διαθέσιμος για τις Κυριακές. Κάποιες φορές έπεφτα ψυχολογικά γιατί έβλεπα την ομάδα κι εγώ δεν ήμουν εκεί. Έπειτα επιβεβαιώθηκε ότι δεν πρόκειται να παίξω και θα δούλευα για τον εαυτό μου, ώστε να μην μείνω πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η λύση δεν ήρθε ποτέ». 


«Υπάρχει ένα θέμα. Σήμερα υπάρχει μία διοίκηση που δεν έχει τα χρήματα για να κρατήσει την ομάδα, αλλά υπάρχει η περίπτωση να εμπλακεί ένα πρόσωπο που γνωρίζω και με τον οποίο τα πάω καλά, που μπορεί να αναλάβει. Αν αναλάβει αυτός την ομάδα η κατάσταση θα αλλάξει γιατί έχει χρήματα και ξέρει πώς να διαχειριστεί μία ομάδα, να φέρει παίκτες όχι σε ακριβή τιμή αλλά σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό που θέλει είναι να πάει η ομάδα στο ΟΥΕΦΑ ή το Τσάμπιονς Λιγκ για να αποσβέσει τα χρήματα που θα έχει επενδύσει». 


Η αναφορά του Νάτσο στον εκατομμυριούχο Γιάννη επιβεβαίωσε με την σειρά της τα λεγόμενα του συνεργάτη του Κόντη και προέδρου του Εθνικού Συνδέσμου Μάνατζερ της Πορτογαλίας, Αρτούρ Φερνάντεζ, που είχε μιλήσει στις 25 Μαΐου για τον φίλο του τον εκατομμυριούχο και νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου:


«Ο Άρης αγοράστηκε από έναν εκατομμυριούχο που ονομάζεται κ. Ιωάννης Κόντης, χθες το βράδυ και με κάλεσε, μαζί και ένα άλλο ξένο μάνατζερ (Φερέρ) για να λειτουργήσουμε ως σύμβουλοι και να βοηθήσουμε τον αθλητικό σύλλογο». 


«Κατά τη διάρκεια της σεζόν, το γνωστό κλαμπ της Θεσσαλονίκης, που είχε προπονητή από τον Ιανουάριο τον Μανουέλ Μασάδο πέρασε από διάφορα οικονομικά προβλήματα. Ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί σε συνεργασία με τον Γιάννη Κόντη είναι η παραμονή του Μασάδο, η οποία παραμένει σε αμφιβολία». 


«‘Όλα θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση, που θα έχουμε, αλλά την τελευταία λέξη θα έχει πάντα ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2004 και συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές και κυπριακές αγορές».