Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Σχετικά με τον Ζαχουδάνη , τον Ανδριά και τα κατάλοιπα του παρελθόντος .


Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ , Γιάννη Ζαχουδάνη, επέβαλε πριν λίγο καιρό το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδίκασε τη μήνυση που είχε καταθέσει ο Ερασιτέχνης Άρης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επέβαλε αυτήν την ποινή, αφού βρήκε ένοχο τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για την υπόθεση τριών επιταγών του ΑLPHA DIGITAL (περισσότερα από 600.000 ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα), οι οποίες εξαργυρώθηκαν, όμως τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ΠΑΕ . Στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε και η μήνυση που είχε καταθέσει ο ΑΣ Άρης σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, Τάκη Ανδριά. Το δικαστήριο, πάντως, απάλλαξε τον Ανδριά από τις κατηγορίες και δεν του επέβαλε καμία ποινή, αφού έκρινε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ενοχής του. Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, σύμφωνα με τη μήνυση που είχαν καταθέσει οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη , ήταν για διαφυγόντα κέρδη στην υπόθεση λύσης του συμβολαίου του Ιλια Ιβιτς, ο οποίος μετέπειτα μεταγράφηκε στην ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων για να σχηματίσω άποψη για τον Ζαχουδάνη και τον Ανδριά . Ούτε οι αποφάσεις ήρθαν ν’αλλάξουν σε κάτι τα όσα ήδη πίστευα γι’αυτούς .Ούτε καν να τα επιβεβαιώσουν . Δεν χειροτέρεψε , μα ούτε και καλυτέρεψε , ανάλογα με τον αν ήταν καταδικαστικές ή όχι οι γνωμοδοτήσεις των δικαστηρίων , την αρνητική γνώμη που είχα για τους προαναφερόμενους . Δεν έγιναν καλύτεροι ή χειρότεροι στα μάτια μου μέσα από αυτές τις αποφάσεις .

Ούτε μας είπαν κάτι καινούργιο ή κάτι ιδιαίτερο τα ελληνικά δικαστήρια παρά μόνο τ’αυτονόητα . Πως δηλαδή μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά από τις ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες . Είτε με νόμιμο τρόπο , είτε παράνομα .

Ούτε πιστεύω να έπεσε κανείς από τα σύννεφα με τα όσα άκουσε ή διάβασε να συμβαίνουν στην αγαπημένη μας ομάδα . Να έχασε κανείς τη γη κάτω από τα πόδια του με τα όσα διαδραματίζονται στον αγγελικά πλασμένο κόσμο του ποδοσφαίρου .

Σίγουρα η καταδικαστική απόφαση δεν κάνει τον Ζαχουδάνη τον χειρότερο πρόεδρο που είχαμε ποτέ στην ιστορία μας . Σίγουρα δεν ήταν χειρότερος από τον Γράντα (αυτόν τον ευχαριστήσαμε και δημοσίως) , τον Τσαρούχα , τον Κοντομηνά και τ’άλλα παιδιά . Ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να βγει μια καταδικαστική απόφαση ή να γίνει μια ανάλογη ιστορία για τον Κοντομηνά ας πούμε . Όχι , σίγουρα όχι . Ο κλέφτης , ο απατεώνας , το λαμόγιο , είναι πάντα του διαμετρήματος ενός Ζαχουδάνη . Δηλαδή μικρός σε όνομα και ασήμαντος , δεν τον γνωρίζει ούτε η μάνα του . Γι’αυτό υπάρχουν και περιθώρια έστω για μια ψιλοκαταδικαστική . Αντίθετα με το μέγεθος ενός Κοντομηνά ας πούμε που ακόμα και αν υπήρξε κακός σαν πρόεδρος στη πορεία του , σίγουρα δεν έκλεψε , απεναντίας επένδυσε και πολλά λεφτά μάλιστα . Απλά του τα έφαγαν οι διπλανοί και οι παρά διπλανοί του .

Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τα μεγάλα ονόματα . Ο Κόκκαλης , οι πολυμετοχικοί , ο Πηλαδάκης , ο Πανόπουλος , που μαζί με την πολιτεία , την ουέφα και τον εκάστοτε Γκαγκάτση , Μητρόπουλο , Ψυχομάνη , ελέγχουν και κατευθύνουν το άθλημα , εξυπηρετώντας τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντά τους . Εκεί είναι κυρίως που πρέπει να εστιάσουμε και από αυτούς που πρέπει ν’απαλλαγούμε .

O εκάστοτε Ζαχουδάνης , Ανδριάς και σία αποτελούν και αυτοί ένα μέρος , ανάλογο με το μέγεθός τους , του συνολικού προβλήματος , Ας μην εστιάζουμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος λοιπόν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: