Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Αθλητικό κους κους .

Mαρεσει πολύ όταν αυτοί όλοι οι διαχειριστές του ποδοσφαίρου σφάζονται και ξεκατινιάζονται μεταξύ τους περισσότερο και από τις μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές . Έχτος από το διασκεδαστικό του όλου θέματος , μαθαίνεις και χρήσιμα πράματα . Ας δούμε μερικά απλά παραδείγματα ..

Ο Πέτρος Θεοδωρίδης πρόεδρος του Πανσερραϊκού βλέποντας κάθε Κυριακή την ομάδα του να βαδίζει ολοταχώς προς την B Εθνική δήλωσε πως "Η Λάρισα διαμαρτύρεται γιατί έχει μάθει να ευνοείται και δεν μας λένε τι έγινε στον πρώτο γύρο. Μην περιμένετε όταν είσαι πρόεδρος της SUPER LEAGUE να υπάρχουν τιμωρίες. Βλέπω επίσης πολλές… συμμαχίες, κάποιες ομάδες έχουν από πέρυσι κάποια οφειλόμενα. Σε πολλά παιχνίδια ξέρω από πριν το αποτέλεσμα, βλέπουμε παράξενα αποτελέσματα. Στη διαιτησία λάθη μπορούν να γίνουν αλλά πιστεύω ότι υπάρχει σκοπιμότητα" .

Από την άλλη ο Βίκτωρας Μητρόπουλος διαισθανόμενος την ήττα του από τον Σοφοκλή Πιλάβιο στις εκλογές της ΕΠΟ προσπάθησε να περισώσει ότι μπορεί καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά και ενημερώνοντας μας "πως στις εκλογές της επο επίκειται νόθευση της ψηφοφορίας από την παράταξη του αντιπάλου του, Σοφοκλή Πιλάβιου" . Μάλιστα όπως αναφέρει "πριν την έναρξη της διαδικασίας κάποιοι πρόεδροι Ενώσεων που είχαν υποσχεθεί υποστήριξη της υποψηφιότητάς του δήλωσαν αδυναμία στήριξής του, καθώς, όπως του ανέφεραν, θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις οικονομικού και αγωνιστικού χαρακτήρα αν δεν υποστήριζαν τον αντίπαλό του".Oι ίδιοι πρόεδροι του είπαν "ότι η εκλογική διαδικασία θα ήταν ελεγχόμενη δια της μεθόδου διπλώσεως των ψηφοδελτίων" . Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στη χωρα που γέννησε τη δημοκρατία .

Και φυσικά θα τελειώσω το άρθρο μου με μερικές δηλώσεις του μεγάλου Σωκράτη που άστραψε και βρόντηξε για μια ακόμη φορα . Είπε λοιπόν πως "Ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά και άνθρωπος που δραστηριοποιείται στον χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία 15 χρόνια αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση αφενός να προστατέψω τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και αφετέρου να θέσω ένα σοβαρό θέμα το οποίο, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, τα οποία δεν επιτρέπουν στο ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό σε σχέση με τα ξένα πρωταθλήματα.Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μία άκρως αντιαθλητική έως βίαιη συμπεριφορά από ορισμένους ποδοσφαιριστές, στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν αντιπάλους συναδέλφους τους για να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.Οι αντιαθλητικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές θα έπρεπε να τιμωρούνται άμεσα από τους διαιτητές, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την τήρηση των κανονισμών, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά.Αντίθετα, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες συμπεριφορές απαράδεκτες, που ξεπερνούν τα όρια του σκληρού ή δυνατού παιχνιδιού, να μένουν ατιμώρητες από τους διαιτητές, παρά του ότι είναι οφθαλμοφανείς.Το φαινόμενο αυτό αρχίζει πλέον να γενικεύεται και αυτό φυσικά πηγάζει από την ατιμωρησία και την ανοχή. Ειδικά δε στον Ολυμπιακό βιώνουμε αυτήν τη κατάσταση σε υπερθετικό βαθμό και πλέον μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών μαs .Οι προσπάθειες κάποιων να «εξηγήσουν» τις επιτυχίες του Ολυμπιακού τα τελευταία 13 χρόνια μέσω της δήθεν διαιτητικής εύνοιας και η χωρίς τελικό αποτέλεσμα προπαγάνδα τους έχει βρει τη φετινή περίοδο αποδέκτες κάποιους διαιτητές, οι οποίοι, φοβούμενοι ίσως να μην «χρεωθούν» εύνοια προς τον Ολυμπιακό ή θέλοντας να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες», ξεπερνούν τα όρια και μη τηρώντας τους κανονισμούς επιτρέπουν τέτοιες βίαιες, αντιαθλητικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορέs .Φτάνει πια". Βλέπετε αγανάκτησε ο άνθρωπος !

Και μετά σου λένε γιατί λέει οι φίλαθλοι κάνουν επεισόδια ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: