Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Τέλος ο Γκαγκάτσης , ζήτω ο Βίκτωρας !

Ένας από τους πολλούς λόγους που θεωρό το Ελληνικό πρωτάθλημα ένα από τα καλύτερα του κόσμου και ίσως το πιο ενδιαφέρον μακράν στην Ευρώπη , είναι ότι κρατάει πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον σου και δεν σε αφήνει με τίποτα να πλήξης . Σου χαρίζει απλόχερα στιγμές ευθυμίας και ως γνωστών πέρα από τη ζώνη στ’αυτοκίνητα , το γέλιο είναι αυτό που σώζει ζωές . Ισχύει τελικά πραγματικά αυτό που λένε , αν και στην αρχή δεν το πολυπίστευα , ότι το ποδόσφαιρο πάνω απ’όλα είναι διασκέδαση .

Παραιτήθηκε λοιπόν λίγο μετά από την επανεκλογή του , ο κατά πολλούς πιο πετυχημένος πρόεδρος που πέρασε ποτέ από την προεδρία της Ε.Π.Ο , Βασίλης Γκαγκάτσης (κατάκτηση Εuro , το ένα πρωτάθλημα πίσω από το άλλο στον Ολυμπιακό ) διότι δεν μπορεί ν’αντέξει άλλο τις άδικες κατηγορίες εναντίον του και επιθέσεις που δέχεται από την πολιτεία και τους υπηρέτες της , όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε . Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό για δικούς τους λόγους Γκαγκάτσης και πολιτεία δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά με αποτέλεσμα η τελευταία να τον πρεσάρει με δίκες με σκοπό να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση , όπως και έγινε . Η φυγή Γκαγκάτση είναι η τελευταία πράξη ενός δράματος , το συναινετικό διαζύγιο ανάμεσα σε αυτόν και τους διώκτες του . Έτσι κάπου εδώ η όλη κόντρα παίρνει ένα τέλος .

Μαζί με την παραίτηση του βέβαια αρχίσανε ν’ακούγονται οι γνωστές φανφάρες που ακολουθούν κάθε παραίτηση . Νέα εποχή ! Αλλαγή σελίδας ! Καινούργια νοοτροπία ! Εμπρός για μια Ελλάδα νέα ! Φυσικά με την φυγή του από την Ε.Π.Ο τίποτα ουσιαστικά δεν πρόκειται ν’αλλάξει , όποιος και να είναι ο αντικαταστάτης του . Με χαρά είδα ότι είναι πάλι υποψήφιος ο Βίκτωρας Μητρόπουλος . Οπότε πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια πάλι να ξαναβάλει υποψηφιότητα ο Βασίλης . Η ιστορία λένε κύκλους κάνει , αλλά απ’ότι φαίνεται όχι μόνο αυτή . Και οι πρόεδροι στην Ε.Π.Ο , οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος κ.τ.λ . Βέβαια ο Βασιλάκης μαζί με την φυγή του άφησε και τον υποψήφιο του για την διαδοχή του(Πιλάβιος) .

Όπως και να χει πάντως το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα μεμονωμένα πρόσωπα . Μακάρι να ήταν έτσι , θα τους αλλάζαμε και όλα θα έπαιρναν το δρόμο τους . Στο χώρο της διαιτησίας ας πούμε πόσοι και πόσοι διαιτητές δεν άλλαξαν από εποχής παράγκας και πιο πριν . Τι έγινε άλλαξε τίποτα ; Προφανώς η απάντηση είναι πως όχι . Τα ίδια Παντελάκη μου , τα ίδια Παντελή μου κάθε χρόνο έχουμε .

Το πρόβλημα βρίσκετε λοιπόν στις δομές του αθλήματος , τις λογικές που εξυπηρετεί , τα συμφέροντα που παίζονται κάθε Κυριακή ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: