Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Ζαρτινιέρες..τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

Είχα γράψει πριν λίγο καιρό με αφορμή τις ποινές που είχε προτείνει τότε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ για τους υπευθύνους του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή , http://aris-autonomen.blogspot.com/2008/10/blog-post_6162.html , ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε και τίποτα διαφορετικό από την ελληνικά δικαστήρια .


Όντως έτσι και έγινε , η δικαιοσύνη φάνηκε για μια ακόμη φορά συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία . Το τριμελές εφετείο Θες/νίκης τελικά καταδίκασε τους οκτώ κατηγορούμενους σε ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες . Όλες οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ τη μέρα (τόσο κοστολογήθηκε ο ξυλοδαρμός) και οι εφέσεις για όλους θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα .


Φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από τέτοιου είδους περιπτώσεις . Δεν πρόκειται ποτέ το κράτος να καταδικάσει το κράτος και ούτε ποτέ κανείς να βρει το δίκιο του μέσα από δίκες .

Απλά η ΕΛ.ΑΣ θα φροντίσει να κόψει ένα μικρό κονδύλιο από τον προϋπολογισμό της για να καλύψει τα έξοδα , μη πληρώνουν και από τη τσέπη τους , δεν είναι σωστό . Τη δουλειά τους κάναν , θα βγουν και ζημιωμένοι από πάνω .


Το ελληνικό κράτος αγανακτισμένο από της ζημιές που υπέστη η ζαρντινιέρα από τον Κύπριο φοιτητή , της οποίας η επισκευή θα επιβαρύνει λίγο ακόμα τον ετήσιο προϋπολογισμό , αποφάσισε να προσφύγει επιτέλους στα ευρωπαϊκά δικαστήρια μπας και βρει το δίκιο της .


Ο Αυγουστίνος Δημητρίου λόγω του ξυλοδαρμού του στο απαθανατισμένο από τα τηλεοπτικά συνεργεία σημείο και εν συνεχεία μέσα στο αστυνομικό τμήμα , από τους μπράβους της αστυνομίας , έχει καταστραφεί η ζωή του και τη «βγάζει» με ψυχοφάρμακα όπως έχει δηλώσει ο ίδιος . Εμείς όμως δεν χρειάζεται ν’ανησυχούμε για όλα αυτά , οι οκτώ αστυνομικοί είναι πάλι εκεί έξω για να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη και να μας προστατέψουν από την ανεξέλεγκτη μανία που επιδεικνύουν οι ζαρντινιέρες .


Βέβαια υπήρξε και κόσμος που δεν το πήρε στο χαλαρό το άκουσμα της είδησης της απόφασης και έτσι ξέσπασαν επεισόδια έξω από τα δικαστήρια αμέσως μετά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: