Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Στα μαλακά οι «ζαρτινιέρες»


Τρεις αστυνομικοί «τιμωρήθηκαν» με πειθαρχικές ποινές και τέσσερις απαλλάχτηκαν για τον ξυλοδαρμό του σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου κατά την επέτειο του πολυτεχνείου το 2006 στη Θεσσαλονίκη . Είναι η γνωστή σε όλους μας υπόθεση με τις ζαρντινιέρες . Αναλυτικά το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ επέβαλε 6η μήνη αργία σε έναν αρχιφύλακα , τετράμηνη σε έναν αστυφύλακα και πρόστιμο 1000 ευρώ σε έναν αστυνόμο . Οι υπόλοιποι τέσσερις κρίθηκαν αθώοι . Έτσι σε 6η μήνες στη χειρότερη το πολύ θα είναι πάλι πίσω για να συνεχίσουν τη δουλειά τους όπως μόνο αυτοί ξέρουν . Με ζήλο , αφοσίωση , για το καλό και την προστασία του πολίτη ..
*αργία σημαίνει ότι ο μπάτσος απομακρύνεται από τη θέση του και συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό του με μια μείωση της τάξης του 40% με 45% . Τι καλοί εργοδότες !

Εκκρεμούν τα ποινικά δικαστήρια από τα οποία δεν περιμένουμε βέβαια και τίποτα ιδιαιτέρα διαφορετικό . Απλά θα έρθουν να επικυρώσουν πάνω κάτω την παραπάνω απόφαση . Έως τώρα η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές .

Δεν ξεχνάμε βέβαια τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο αντινομάρχης , πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ και υποψήφιος για την προεδρία της Ε.Π.Ο ( αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές) Διονύσης Ψωμιάδης . «Καλά , αυτόν μια ζαρντινιέρα δεν το χτύπησε ;» «το μόνο λάθος που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν πως ότι έκαναν το έκαναν στα φανερά» , ήταν μερικές από τις δηλώσεις του Διονύση για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή .
Το μόνο που ένοιαζε τον «κ.» Διονύση λοιπόν ήταν ότι το ότι έγινε δεν θα έπρεπε να γίνει στα φανερά .Θα έπρεπε να τον μπουζουριάσουν , να τον πάνε σε μια κλούβα ή σε ένα περιπολικό , να τον οδηγήσουν σε ένα τμήμα και εκεί να τον περιποιηθούν με την ησυχία τους και χωρίς βιασύνες , μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου . Όπως γίνετε δηλαδή κατά βάση , με θύματα εκατοντάδες ανθρώπους , που δέχονται τις περιποιήσεις των αθρωπογούρουνων επαγγελματιών . Το θέμα είναι ότι αυτός ο «άνθρωπος» μας κυβερνά από διάφορα πόστα και μάλιστα θα μπορούσε να είναι πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αυτή τη στιγμή .

Απ’ την πλευρά μου εύχομαι στο λαλίστατο Διονύση Ψωμιάδη σύντομα κάποια ζαρντινιέρα να του πέσει στο κεφάλι από κάποιο μπαλκόνι ολοκληρώνοντας το σύντομο έργο του σε αυτή τη ζωή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: