Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Σε όλη την Ευρώπη οργιάζουν οι φήμες που φέρνουν την ρωσική μαφία να είναι αναμεμειγμένη με την ομάδα της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και συγκεκριμένα δύο κινητήριοι μοχλοί της να έχουν βοηθήσει στο «στήσιμο» του ημιτελικού με την Μπάγερν Μονάχου και του τελικού με την Γκλάσκοου Ρέιντζερς , που ανέδειξε τροπαιούχο ομάδα το ρωσικό σύλλογο . Τελικά οι φήμες για στησίματα αγώνων δεν οργιάζουν μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην προηγμένη Ευρώπη. Οι φήμες εξάλλου για ομάδα της νοτιοανατολικής Αθηνάς και των ευρωπαϊκών της αγώνων είναι ακόμα νωπές .

Από την άλλη στην ποδοσφαιρομάνα Αγγλία οι ιδιοκτήτες ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους του βρετανικού νησιού , της Q.P.R , σκέφτονται να αλλάξουν το όνομα της σε Κουίνς παρκ σίτι . Ο Φλάβιο Μπριατόρε , το μεγάλο αφεντικό της F1 RENAULT και ένας από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου , επισημαίνει ότι αυτή η κίνηση στοχεύει ώστε το νέο όνομα να παραπέμπει στην ακριβή τοποθεσία της ομάδας του δυτικού Λονδίνου . Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να πάρει της έγκριση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας και κυρίως να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των οπαδών του ιστορικού συλλόγου .


Όταν οι ομάδες αντιμετωπίζονται σαν περιουσιακάστοιχεία ορισμένων ανθρώπων , οι οποίοι τυχαίνει να κατέχουν τις μετοχές του συλλόγου , αυτά γίνονται . Θυμόμαστε πάλι από την Αγγλία την περίπτωση της Γουίμπλετον , την οποία κάποια
στιγμή ο ιδιοκτήτης της σκέφτηκε να την μεταφέρει
μακριά από την ομώνυμη περιοχή του Λονδίνου ,
πηγαίνοντας την 70 μίλια μακριά στην περιοχή του
Milton Keynes . Μην υπολογίζοντας μια ομάδα που
είχε ιστορία από το 1889 .



Για να αναφερθώ στα εδώ δρώμενα και τις συγχωνεύσεις που γίνονται μεταξύ διαφόρων ομάδων (για το καλό τους πάντα) από τους μεγαλομετόχους τους . Οι οποίοι δεν υπολογίζουν καθόλου του οπαδούς και την ιστορία του συλλόγου , παρά μόνο τα δικά τους συμφέροντα . Δυστυχώς ακόμα και για τη δική μας ομάδα έχουν ακουστεί κατά καιρούς κάτι περίεργες φήμες για συγχωνεύσεις στα μ.μ.ε της πόλης , όποτε τυχαίνει να βρίσκετε σε κάποια δύσκολη καμπή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: