Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Gagatsis speaking ..


«Θα διαφωνήσω ότι πέρσι είχαμε κακές διαιτησίες , πηγαίνουμε κάθε χρόνο και καλύτερα» δήλωσε ο πολύς Βασίλης Γκαγκάτσης . «Μου πέρασε από το μυαλό ότι επτά στις οκτώ κακές διαιτησίες που είχαμε , μπορεί να είχαν στόχο τις εκλογές της Ε.Π.Ο» . Με λίγα λόγια μας είπε ο «κ.» Γκαγκάτσης ότι υπάρχει ένα εξωθεσμικό κέντρο εξουσίας , το οποίο όχι μόνο δουλεύει ερήμην του , αλλά και εναντίον του . Εμένα να δείτε τη μου πέρασε από το μυαλό «κ.» Γκαγκάτση . Όχι ότι υπάρχει ένα εξωθεσμικό κέντρο εξουσίας αλλά το αντίθετο . Ένα θεσμικό , στο οποίο προεδρεύετε ο ίδιος και το οποίο σφάζει ή ευνοεί ομάδες αναλόγως τις εντολές .

Φυσικά είχαμε και τις δηλώσεις του προέδρου της Ε.Π.Ο σύμφωνα με τις οποίες προτείνει για αρχιδιαιτητή έναν Σουηδό πλειμπόι εν ονόματι Άντρες Φρίσκ . Φυσικά υπήρξε για ακόμη μία φορά παραφιλολογία γύρω από το αν ο αρχιδιαιτητής πρέπει να είναι «Έλληνας» ή «ξένος» . Το πρόβλημα δεν είναι η εθνικότητα του διαιτητή , ούτε αν ο αρχιδιαιτητής θα είναι άνδρας ή γυναίκα , γκέι ή στρέιτ . Όλα αυτά δεν έχουν παρά σαν σκοπό τον αποπροσανατολισμό . Η πρόταση του Βασίλη Γκαγκάτση για ξένο αρχιδιαιτητή δεν έχει σαν σκοπό να κάνει το ποδόσφαιρο πιο τίμιο , αλλά το πως θα φαίνεται πιο τίμιο . Πως θα συνεχίσετε να γίνετε η δουλειά αλλά πιο αθόρυβα , με λιγότερη φασαρία , λιγότερη μουρμούρα . Επικοινωνιακά τρικ και τίποτα παραπάνω .
Φυσικά ότι και να κάνουν το πρόβλημα παραμένει ένα . Ο έλεγχος του ποδοσφαίρου και κατ’επέκταση της διαιτησίας από τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες που σκοπό έχουν το κέρδος . Όσο το άθλημα δουλεύει στους ρυθμούς του χρήματος , η μαρμίτα είναι μεγάλη , τα συμφέροντα μεγάλα και δεν πρόκειται να τα παρατήσουν τόσο εύκολα .
Παρακάτω δημοσιεύουμε την απάντηση που είχε δώσει στης 10 Απριλίου του 2003 ο Βασίλης Γκαγκάτσης στον τότε υπουργό πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο όταν ο τελευταίος είχε προτείνει τον Πιέρ Λουίτσι Κολίνα για διαιτητή του αλησμόνητου ντέρμπι της ριζούπολης μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναικού . «Δεν θα γίνουμε Λίβανος εδώ . Δεν θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 40 . Έχουμε εμπιστοσύνη στη Κ.Ε.Δ και στους Έλληνες διαιτητές» .

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης πρέπει να θεωρεί τον Ιωάννη Σταυρίδη τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή . Δεν εξηγείτε αλλιώς το πώς ο ρέφερι από την Πιερία έγινε διεθνής σε χρόνο ρεκόρ . Στο παλμαρέ του έχει πολλές μεγάλες διαιτησίες . Το περσινό χειρουργείο της ομάδας μας στο ντέρμπι της Τούμπας , τη σφαγή της Λάρισας από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραΐσκάκη , τη σφαγή του Ατρόμητου από την Ξάνθη κτλ. . Έπρεπε να έρθει όμως το φετινό Πανιώνιος - Α.ε.κ για να φάει την πρώτη καμπάνα της καριέρας του . Η πλάκα είναι πως με μία ακόμη παραπομπή και τιμωρία θα πρέπει να βγει από τους πίνακες . Έτσι θα γίνει ο πρώτος Έλληνας διεθνής διαιτητής , ο οποίος θα έχει βγει από τους πίνακες χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα διεθνές παιχνίδι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: